שתף קטע נבחר

 

אישום: העביר לחיזבאללה מידע על אבטחת פרס

המשטרה והשב"כ עצרו בחודש שעבר צעיר בן 26 בחשד כי אסף מידע מודיעיני על נשיא המדינה ועל בסיסי צה"ל. כך הותר לפרסום עם הגשת כתב אישום נגדו שכולל סעיף ריגול. התמורה שקיבל תמורת התגייסותו לעבוד עם חיזבאללה: 500 דולר

הותר לפרסום כי היחידה המרכזית במחוז הצפוני במשטרה והשב"כ עצרו בחודש שעבר את מילאד חטיב, צעיר בן 26 ממג'ד אל-כרום שעובד כנהג משאית בעל קו לחלוקת מזון, בחשד שריגל עבור חיזבאללה ואסף מידע מודיעיני על בסיסי צה"ל, על מפעלים ביטחוניים ואף על תנועות של נשיא המדינה, שמעון פרס, במטרה להעביר את המידע לארגון. היום (ה') הוגש נגדו כתב אישום חמור בבית המשפט המחוזי בחיפה.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

נאשם בריגול. מילאד חטיב בבית המשפט  (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
נאשם בריגול. מילאד חטיב בבית המשפט (צילום: חגי אהרון)

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

הצעיר מואשם בריגול, סיוע לאויב בזמן מלחמה, מגע עם סוכן חוץ ובקשירת קשר לסיוע לאויב בעת מלחמה. תחילתה של הפרשה בשנת 2007 כאשר הנאשם מילאד מוחמד חטיב נפגש בדנמרק עם בורהאן חטיב, חבר בחיזבאללה, ששימש סוכן חוץ של הארגון.

 

במפגש השתתפו אנשים נוספים והשיחה נסובה על הסכסוך ומתקפות הטילים של חיזבאללה על ישראל במלחמת לבנון השנייה. בשלב זה ניצת "הרעיון" להקים ארגון של ערבים ישראליים דוגמת חיזבאללה שיילחם בשלטון וייצר פיגועים. בשנים שלאחר מכן תודרך חטיב על ידי איש חיזבאללה בדנמרק ובטורקיה והתבקש לבצע תצפיות איסוף מודיעין. לפי כתב האישום, הנאשם קיבל 500 דולר תמורת התגייסותו.

 

"החשוד הודה וקשר עצמו לרוב החשדות"

מהחקירה עולה כי הנאשם אסף מידע על בסיסי צה"ל, סוגי תחמושת, זמני נסיעות בין בסיסים ליישובים ערביים בצפון, מידע על מפעלי רפאל בצפון הארץ ומידע על מחסני נשק צה"ליים. הנאשם גם אסף מידע על חברי כנסת מהמגזר הערבי, בהם אחמד דבאח, תושב דיר אל אסד, שנכנס לכנסת לאחרונה.

 

עוד עולה מהחקירה כי במהלך ביקורו של נשיא המדינה, שמעון פרס, במג'ד אל-כרום באוגוסט האחרון אסף הנאשם מידע אודות סידורי האבטחה של הנשיא בין השאר מספר מאבטחים מספר כלי רכב, מספריהם וסוגיהם מאפיינים ועוד. את המידע אסף באמצעות גיסו של ראש המועצה.

 

מפקד הימ"ר במחוז הצפוני, נצ"מ מיכאל שפשק, אמר כי החשוד נעצר בראשית חודש ספטמבר והודה וקשר את עצמו לרוב הסעיפים בכתב האישום שהוגש נגדו. את כתב האישום הגישה פרקליטות מחוז חיפה לבימ"ש המחוזי בעיר ובית המשפט התיר לפרסום את פרטי הפרשה שהיו חסויים. שפשק ציין כי גיסו של ראש המועצה שסייע לכאורה באיסוף החומר נחקר ונוקה מחשד לפלילים.

 

"הטענה לריגול אחרי פרס לא הגיונית"

סנגורו של הנאשם, עו"ד חוסיין אבו חוסיין, אמר כי מדובר בכתב אישום "צמחוני". לדבריו, הנאשם אכן הכיר באקראי את איש החיזבאללה בדנמרק, אך בכך מתמצה אשמתו. "בכתב האישום מוזכרים כל מיני בסיסים ומפעלים ביטחוניים, אך אם היה בהם משהו סודי לא היו מפרסמים את שמם בתקשורת וגם לא בכניסות למפעלים", אמר עורך הדין.

 

לדבריו, "גם על בסיס התחמושת ליד אעבלין כל מי שנוסע שם בכביש יודע. אז זה ריגול? גם הטענה הזו שהוא ריגל אחרי פרס לא הגיונית. הוא אסף מידע ואפילו לא העביר אותו? כתב האישום מנופח, אך לא כצעקתה".

 

השופט יצחק כהן האריך את מעצרו של הנאשם עד להחלטה אחרת, והדיון בבקשה להאריך מעצרו עד תום ההליכים יתקיים בחודש הבא.

 

בבקשת הארכת המעצר, שהגישה התובעת, עו"ד אפרת שיימן-גריבוים, מצוין כי הנאשם הודה במפגשים עם נציג חיזבאללה וכן באיסוף המידע והעברתו. הוא הוביל את חוקריו והצביע על המפעלים והבסיסים בהם אסף את המידע וכן הודה באיסוף החומר על אבטחת הנשיא. בטלפון הסלולרי שלו נמצאו גם תמונות שלו ושל חברו, במפגשים עם נציג החיזבאללה בדנמרק.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מילאד חטיב בבית המשפט
צילום: חגי אהרון
הנשיא פרס
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים