שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר, shutterstock

עוגי אקספרס: ביסקוטי לייט בצ'יק צ'ק

אחרי אינספור ניסויים במטבח הביתי, רוני ונציה הצליחה לרקוח את הביסקוטי דל הקלוריות המושלם. ההכנה קלה-קלה, זמן המדף - נצחי, הטעם אלוהי והקלוריות - פחות מ-100 לשלישיית עוגיות. לגזור ולשמור

המילה האיטלקית ביסקוטי מורכבת משתי מילים. ביס פירושה "עוד פעם" ו-cotti פירושה "אפוי". זהו שם כולל לעוגיות, ובאיטליה כל העוגיות קרויות בשם כללי זה.

 

עוד קינוחים:

טעימה וקלילה: עוגת "חדר כושר" - פאדג' שוקולד לייט

רביבה מציג: בלינצ'ס, המדריך השלם

בלי לחץ: קינוחים שפויים וקלילים

 

מה שאנו מכירים בישראל כביסקוטי הן עוגיות קשות, ארוכות, צרות ופריכות שנהנות מטעמן הייחודי בזכות אפייה כפולה - פעם בצורת גליל ובפעם שנייה לאחר שפורסים אותם לפרוסות צרות ואלכסוניות. האיטלקים אוכלים אותם בכל שעות היום, טבולות בקפוצ'ינו, קפה או בכוס וינו סנטו (ובעברית - "יין קדוש", יין קינוח שאפשר להחליף בקלות בפורט או בשרי) אחרי ארוחת הערב. מביני דבר טוענים שהשילוב פשוט נפלא.

 

אופים אותן פעמיים. עוגיות ביסקוטי (ציולם :ירון ברנר) (ציולם :ירון ברנר)
אופים אותן פעמיים. עוגיות ביסקוטי(ציולם :ירון ברנר)

 

במתכון זה העוגיות נפרסות דק דק במיוחד, כדי שלא יהיו קשות מדי בשיניים. הן אינן מתוקות מדי, קלות להכנה (עם חיי מדף ארוכים מאוד) וכמובן - דלות שומן באופן שמאפשר לאכול אותן בנחת – פחות מ-100 קלוריות לשלישיית עוגיות.

 

המרכיבים לכ-120 עוגיות דקות, על 2-3 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה

400 גרם (כ-2 ו-3/4 כוסות ) קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

3 ביצים

3 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

275 גרם (כ-1 1/4 כוסות) סוכר

350 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
  2. מנפים ביחד לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
  3. בקערת מיקסר שמים את הביצים, החלמונים, הווניל והסוכר ומקציפים 1-2 דקות בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך. אם הבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף 1/2 חלבון מהחלבונים נותרו. מוסיפים את האגוזים פנימה.
  5. מקמחים בנדיבות את נייר האפייה ואת הידיים. מניחים חצי מהבצק בצד אחד של התבנית ומעצבים ממנו גליל ברוחב של כ-10 ס"מ ובגובה כ-2 ס"מ (האורך אינו חשוב). מכינים גליל נוסף כזה ומשאירים מרווח של כ-10 ס"מ בין הגלילים.
  6. אפייה ראשונה: אופים את הגלילים 22-24 דקות (אפשר גם יותר, במידת הצורך), עד שהם זהובים ויציבים למגע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 20 דקות, עד שהם פושרים (אך לא קרים). מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
  7. מעל למשטח עבודה פורסים את הגלילים בעודם מעט פושרים (אחרת יהיו קשים מדי לפריסה) ובעזרת סכין משוננת לפרוסות דקות מאד בעובי 1/3 ס"מ.
  8. אפייה שנייה: מניחים את הביסקוטי על צידן מעל לתבנית האפייה, ואופים שוב עוד 16 דקות או עד שהם זהובות, יבשות ופריכות. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קליל, טעים וקרוי על שם האפייה הכפולה. ביסקוטי
צילום: ירון ברנר
מומלצים