עוגי אקספרס: ביסקוטי לייט בצ'יק צ'ק
אחרי אינספור ניסויים במטבח הביתי, רוני ונציה הצליחה לרקוח את הביסקוטי דל הקלוריות המושלם. ההכנה קלה-קלה, זמן המדף - נצחי, הטעם אלוהי והקלוריות - פחות מ-100 לשלישיית עוגיות. לגזור ולשמור
המילה האיטלקית ביסקוטי מורכבת משתי מילים. ביס פירושה "עוד פעם" ו-cotti פירושה "אפוי". זהו שם כולל לעוגיות, ובאיטליה כל העוגיות קרויות בשם כללי זה.
עוד קינוחים:
טעימה וקלילה: עוגת "חדר כושר" - פאדג' שוקולד לייט
רביבה מציג: בלינצ'ס, המדריך השלם
בלי לחץ: קינוחים שפויים וקלילים
מה שאנו מכירים בישראל כביסקוטי הן עוגיות קשות, ארוכות, צרות ופריכות שנהנות מטעמן הייחודי בזכות אפייה כפולה - פעם בצורת גליל ובפעם שנייה לאחר שפורסים אותם לפרוסות צרות ואלכסוניות. האיטלקים אוכלים אותם בכל שעות היום, טבולות בקפוצ'ינו, קפה או בכוס וינו סנטו (ובעברית - "יין קדוש", יין קינוח שאפשר להחליף בקלות בפורט או בשרי) אחרי ארוחת הערב. מביני דבר טוענים שהשילוב פשוט נפלא.
במתכון זה העוגיות נפרסות דק דק במיוחד, כדי שלא יהיו קשות מדי בשיניים. הן אינן מתוקות מדי, קלות להכנה (עם חיי מדף ארוכים מאוד) וכמובן - דלות שומן באופן שמאפשר לאכול אותן בנחת – פחות מ-100 קלוריות לשלישיית עוגיות.
המרכיבים לכ-120 עוגיות דקות, על 2-3 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה
400 גרם (כ-2 ו-3/4 כוסות ) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
3 ביצים
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
275 גרם (כ-1 1/4 כוסות) סוכר
350 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
- מנפים ביחד לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
- בקערת מיקסר שמים את הביצים, החלמונים, הווניל והסוכר ומקציפים 1-2 דקות בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך. אם הבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף 1/2 חלבון מהחלבונים נותרו. מוסיפים את האגוזים פנימה.
- מקמחים בנדיבות את נייר האפייה ואת הידיים. מניחים חצי מהבצק בצד אחד של התבנית ומעצבים ממנו גליל ברוחב של כ-10 ס"מ ובגובה כ-2 ס"מ (האורך אינו חשוב). מכינים גליל נוסף כזה ומשאירים מרווח של כ-10 ס"מ בין הגלילים.
- אפייה ראשונה: אופים את הגלילים 22-24 דקות (אפשר גם יותר, במידת הצורך), עד שהם זהובים ויציבים למגע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 20 דקות, עד שהם פושרים (אך לא קרים). מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
- מעל למשטח עבודה פורסים את הגלילים בעודם מעט פושרים (אחרת יהיו קשים מדי לפריסה) ובעזרת סכין משוננת לפרוסות דקות מאד בעובי 1/3 ס"מ.
- אפייה שנייה: מניחים את הביסקוטי על צידן מעל לתבנית האפייה, ואופים שוב עוד 16 דקות או עד שהם זהובות, יבשות ופריכות. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
קליל, טעים וקרוי על שם האפייה הכפולה. ביסקוטי
צילום: ירון ברנר
מומלצים