"המאמן בישראל לא יכול להפוך לסמרטוט"
יו"ר ארגון המאמנים פנה במכתב חריף לראשי ההתאחדות לכדורגל בעקבות עזיבתו של גילי לנדאו. הארגון דורש בין השאר "להעמיד לדין כל גורם בהנהלת הקבוצה שמתערב ומשפיע על החלטות מקצועיות של המאמן"
איזי שרצקי, שנפרד אתמול (ד') ממאמן עירוני קריית שמונה גילי לנדאו, ממשיך לעורר גלים. יו"ר ארגון המאמנים אמנון רז פנה עוד היום לראשי ההתאחדות לכדורגל, במכתב בו נטען כי הארגון לא יכול לאפשר התנהלות מסוג זה. במכתב קרא רז לראשי התאחדות לפעול באופן מיידי לשינוי וחיזוק מעמד המאמן בכדורגל הישראלי.
ים תקצירים ב-ynet בספורט:
- מכבי ת"א מתפרקת, אשדוד מפרקת - צפו בתקצירי ליגת העל
- עוד מחזור ענק בפרמייר-ליג - צפו בכל התקצירים מאנגליה
- וגם: מה עם השגרירים שלנו בבלגיה?
במכתבו כותב רז בין השאר: "המאמן בישראל לא יכול להפוך לסמרטוט וראשי הכדורגל שמפעילים את הענף חייבים לחשוב על הנושא. בעלי הקבוצות חייבים לחשוב פעמיים בבחירת המאמן, המנהיג שיוביל את המועדון, זה שיחנך את הצעירים, ילמד וישאף להישגים".
"כאשר נבחר מאמן יש לתת לו את מלוא הגיבוי. ערב המשחק במסגרת האירופית נדהמנו לשמוע בתקשורת שהמאמן גילי לנדאו סיים את עבודתו בקריית שמונה.
לנו עדיין לא ברורים הפרטים והסיבות לסיום ההתקשרות, אך הפרסום על כך שלנדאו עזב ויקבל את שכרו עד סוף העונה מוכיחים - לא באשמת המאמן הופסקה עבודתו".
יו"ר הארגון מציין במכתבו: "החלטות מסוג זה הופכות את הכדורגל הישראלי לרמה של שכונה. העונה גילי לנדאו, בשנה שעברה רן בן שמעון ולפני שנתיים מאמן הנוער אדיר לוי. פעולות מסוג זה של בעל קבוצה הופכות את המאמן להיות כנוע לו".
במכתבו פירט רז מספר צעדים שלדעת הארגון על ההתאחדות לכדורגל לנקוט: להעמיד לדין כל גורם בהנהלת קבוצה שמתערב ומשפיע על החלטות מקצועיות של המאמן, לאמץ את דרישת האיגוד לחוזה בין מאמן ואגודה בכל רמות הליגות, וזאת באמצעות הצגת חוזה של המאמן עם רשום הקבוצה בהתאחדות.
עוד לפי הארגון: ההתאחדות צרכה לקבוע קביעה כי העסקתו של מאמן היא לתקופה קצובה וכל פיטורין שלא בהסכמה במהלך תקופה זו יחייבו את הקבוצה לתשלום שכרו עד לסוף החוזה בין הצדדים.
הארגון עוד טוען: "ההתאחדות צריכה לקבוע שכל פיטורי מאמן יחויבו בהליך שימוע (המחויב כיום בשוק העבודה) והוצאת מכתב פיטורין מסודר מטעם האגודה.
תהליך הבוררות בין מאמן והאגודה כיום יקר ואינו משתלם והקבוצות מנצלות זאת לסחוט ויתורים של המאמנים על כספם. לא ייתכן שעל חוב של 5,000 שקל תהיה אגרת בוררות של 1,600 שקל ועוד שכר בורר של 800 שקל לכל ישיבה".