שתף קטע נבחר
 

היא חמודה, מה עושים עכשיו? המדריך למחזר

איך לפנות בצ'אט, מה מומלץ לכתוב וממה להימנע: עדי רם עם מדריך ציידים באינטרנט בכלל ובפייסבוק בפרט. לגזור ולשמור

בא לך להכיר מישהי אבל אין לך כוח לצאת מהבית. אין ספק שהאינטרנט זה המקום בשבילך. אם תוך כדי מסע הצייד המפרך בו עברת על כל 657 החברות בפייסבוק של ידידה שלך מהעבודה או שהחלטת להיכנס לאחת מאפליקציות ההיכרויות לצורך מציאת פוטנציאלית חדשה, השאלה הראשונה שעולה בראשך היא "איך לעזאזל אני פונה למישהי שאני לא מכיר בכלל?!". בוא, תכנס. הגעת למקום הנכון. ברוך הבא למדריך המלא למחזר באינטרנט.

 

אני לא מכיר אותה, מה להגיד?

ראשית, צא מתוך נקודת הנחה שאם החלטת לפנות לאותה בחורה, היו כמה שהחליטו לעשות זאת לפניך. לכן, עליך להתבלט קצת מעבר לשאר. משפטי פתיחה בנאליים כגון: "היי", "מה המצב?", "מה קורה?" והדומים להם - יהפכו אותך לשקוף ויבלעו אותך בין כל שאר הבחורים. חוץ מזה, גם אין סיכוי שתזכה לתשובה אינטליגנטית שתתעלה על "מעולה, מה איתך?", תשובה שעתידה להחזיר אותך לאתגר היצירתי שהתחמקת ממנו מלכתחילה.

 

 

אני ממליצה לך לפנות אליה בשמה הפרטי. זה נותן תחושה שהפניה היא יותר אישית, פחות רנדומאלית ופחות קופי-פייסטית. בגוף ההודעה רצוי לכתוב משהו מצחיק, אם יש לך אפשרות כזו. אם לא ניחנת בחוש הומור מפותח או שלא עולה לך דבר כזה - מוטב שתשמור על פשטות, כנות ונימוס.

 

מה שמביא אותי לנקודה הבאה - אם כוונותיך אינן רציניות - הבהר אותן כעת. זה הרבה יותר מוערך וחבל על האנרגיה שמתבזבזת על חוסר תיאום ציפיות מראש. אם זה לא המצב, כל מה שצריך לעשות הוא לזרוק מחמאה. רצוי שהמחמאה תהיה תמימה ולא בוטה או מינית.

 

אחרי כן מומלץ לציין שבא לך להכיר אותה ואז לעבור לחלק החשוב ביותר בהודעה - הסוף שלה. החוק הלא כתוב והכי חשוב בעולם ההיכרויות האינטרנטיות הוא שאם ברצונך להמשיך את השיחה, חובה עליך לסיים את ההודעה בשאלה, ורצוי לא כזאתי של כן ולא. זה יכול להיות כל דבר - על העבודה שלה, מה היא לומדת, מאיפה היא בארץ וכו', העיקר שיהיה על מה לפתח שיחה.

 

כמה חוקים תחביריים

עכשיו, כשעברנו את שלב ההודעה הראשונה ואנחנו כבר בהמשך חילופי ההודעות, להלן כמה חוקים תחביריים שעליכם לשים אליהם לב. אתייחס תחילה לשימוש המוגזם בסימני הפסוק והפרצופים למיניהם: אנא מכם, לעולם אל תסיימו משפט עם יותר משלושה סימני שאלה או סימני קריאה, כי זה עלול להרתיע (!!!!!) או לתת תחושה של אימפולסיביות או התלהבות יתר.

 

אני רואה שהיא אונליין ושהיא מנסה לכתוב לי משהו אבל כל הזמן מוחקת. מה היא רוצה להגיד? (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אני רואה שהיא אונליין ושהיא מנסה לכתוב לי משהו אבל כל הזמן מוחקת. מה היא רוצה להגיד?(צילום: gettyimages)

 

משפט עם יותר מדי נקודות בסיומו עלול לתת תחושה של היסוס....מסתוריות....או...רמיזה למשהו שלא בטוח שתתכוונו אליו. כנ"ל לגבי שימוש מוגזם בחיוכים ובשאר פרצופים. אין בעיה לשים איזה סמיילי פה ושם, אבל יותר מאחד-שניים בהודעה זה כבר נראה מוגזם. סימן פסוק בעייתי נוסף הוא סימן השאלה. אם שאלת שאלה ועוד לא קיבלת מענה, אנא המנע מהוספת סימן שאלה נוסף, עשר שניות לאחר מכן. מי שתרצה לענות, תענה גם בלי התוספת הזאת, ומי שלא רוצה לענות, לא תענה גם אם תוסיפו אותו. בקיצור, מיותר ומטריד. הבנתם?

 

בנוסף, אין צורך להוסיף קריאה בשמה לאחר שלא ענתה. ואני אשתמש בשמי כדוגמה: עדיייייייייייייי. כן, אני פה, ראיתי, שנייה, תן להגיב, בן אדם. בעיה נוספת שמטרידה את כולנו היא הצורך הלא ברור של האמצעים הדיגיטליים בהם אנו משתמשים להודיע לנו על כך שהצד השני כעת כותב או חושב מה לכתוב. אני מדברת על ה-typing בוואטס אפ ועל הציור הקטן הזה בפייסבוק.

 

קודם חושבים ורק אחר כך מקלידים

אם לא בא לכם להיראות כאילו אתם מהססים וחושבים (ובמקרה הנשי - גם מתייעצים עם החברה הזמינה באותו הרגע), נסו לתכנן את המהלך הבא בראש כדי שתדעו על מה אתם הולכים לכתוב לפני שאתם מתחילים לתקתק או להקליד. בעיה נוספת שאנו עומדים בפניה היא תופעת ה"online", ה-"last seen at", וה-"seen" למיניהם. תהיו מודעים לכך שרואים שקראתם את ההודעה, לכן מומלץ לא לחכות יותר מדי זמן עד שאתם עונים, או לחילופין - לא לסנן.

 

עם הפייסבוק במיטה, אני יכול לצוד בגופייה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עם הפייסבוק במיטה, אני יכול לצוד בגופייה(צילום: shutterstock)

 

בהזדמנות זו הייתי רוצה להציג למי שלא מכיר את תיקיית ה-others בפייסבוק, אליה מגיעות כל ההודעות מאנשים שאינם חברים שלכם בפייסבוק. כך שאם נתתם פייסבוק למישהו, תנו שם איזו בדיקה לפני שאתם מתעצבנים שהוא לא יצר קשר. תופתעו לדעת מה תגלו שם. ה-Others היא תיקייה חשובה במיוחד לכל מי שפורסם בקבוצות היכרויות כאלו ואחרות.

 

לסיכום, צ'יטוט בפייסבוק או באתר היכרויות זה אחלה, אבל צריך לדעת מתי לעבור מהמתחם הווירטואלי לעולם האמיתי. אין ספק שהרבה יותר נוח והרבה פחות מחייב לדבר בצ'ט כשאנחנו יושבים בבית בטרנינג, אבל בסופו של דבר, חייבים לבחון את ההתאמה גם במציאות. חוץ מזה, ככל שהקשר והשיחות הופכים עמוקים יותר בעולם הדיגיטלי, כך הציפייה לקראת המפגש גדולה יותר ולפעמים - כגודל הציפייה כך גודל האכזבה.

 

 

לכן, לדבר מעל שבוע בפייסבוק זה בזבוז זמן ואנרגיה. אם הגעתם לשלב הזה, צאו ממנו במיידי. מצד שני, לא כולם ירגישו בנוח לתת את הטלפון שלהם לאדם שהדבר היחיד שהם אמרו לו זה שלום, ולכן רצוי כן להחליף כמה דברים לפני המעבר לטלפון. במידה וצלחתם גם את שלב הטלפון בהצלחה והגעתם לדייט המיוחל, רצוי להיפגש במקום ציבורי ואף להגיע ברכבים נפרדים.

 

בכל זאת, אתם לא מכירים את הבן אדם, ואי אפשר לדעת על מי (או על מה) ניפול וכמה מהר נרצה לברוח ממנו. אני מאחלת לכם שזה לא יהיה המצב, אבל לכו תדעו. מרגע זה ואילך, זה כבר דייט לכל דבר, ומדריך לזה זה כבר טור אחר לגמרי. שיהיה בהצלחה לכולם במסע חיפוש הזוגיות באינטרנט או מחוצה לו.

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק  

 

לשאלות והתייעצויות נוספות, אתם מוזמנים לפנות לדף הפייסבוק של עדי רם  

 

*המדריך כתוב במין זכר אך מיועד לשני המינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutetrstock
היא מוצאת חן בעיני. מה עושים עכשיו?
צילום: shutetrstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים