בוקר מושקע: 2 מנות זוגיות בקלי קלות
סוף השבוע כמעט כאן ולכבודו העלינו 2 מתכונים מושקעים, למי שמעוניין לשדרג את ארוחת הבוקר שלו: חביתת עגבניות וגבינות של "אורנה ואלה" וגרנולה מלוחה של "קפה לואיז"
חביתת עגבניות טריות עם גבינת פטה ומונצ'גו/ אורנה ואלה
שימו לב: יש להכין את המנה במחבת ברזל שניתן להכניס לתנור, כלומר - ללא רכיבים מפלסטיק.
סופשבוע בערוץ האוכל:
פותחים שולחן תאילנדי - מנות חגיגיות בקלי קלות
לכבוד אוקטוברפסט: גן בוואריה - הכל על מוסד הביר גארדן
ynet מכתיר: עשרת ההמבורגרים הטובים בישראל
המרכיבים למנה זוגית:
2 ביצים אורגניות
1 כף חמאה לטיגון
1/2 עגבניה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות או חופן עגבניות שרי, קלופות וחצויות
30 גרם גבינת פטה כבשים 32%, מפוררת גס
30 גרם גבינת מנצ'גו 20%
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת ברזל על אש נמוכה עד בינונית וממיסים את החמאה. טורפים את הביצים ויוצקים למחבת. כאשר קצוות החביתה כבר מבולים, מוסיפים מלח, פלפל ועגבניות. בין חתיכות העגבניות מפזרים את הפטה. מעל הכל מגררים את גבינת המנצ'גו בעזרת פומפיה בגירור גס.
- אופים את החביתה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 3-4 דקות עד להתייצבות מוחלטת של הבלילה. ניתן להשאיר לזמן ממושך יותר, עד להשחמה לפי הטעם. מגישים חם, על צלחת הגשה או במחבת.
מוזלי מלוח, עשיר בסידן וחלבון/ קפה לואיז
המרכיבים ל-4-2 מנות:
יוגורט עיזים 3%
ריקוטה פרסקה 9%
1 מלפפון טרי, חתוך לפרוסות
30 גרם ענבים
30 גרם תערובת של אגוזי קשיו, אגוזי מלך ולוז
1 כפית סילאן
לגרנולה:
250 גרם שיבולת שועל שלמה
1 כף שמן זית
כפית מלח
1 כף פתיתי כוסמין
1 כף זרעי שומשום או פשתן
אופן ההכנה:
- מכינים את הגרנולה: אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות את התערובת במשך 10-12 דקות על תבנית שעליה נייר אפיה. יש לערבב כל 2-3 דקות במשך האפיה ולצנן את התערובת למשך שעתיים.
- הגשה: יוצקים לקערה את היוגורט, מפזרים סביב את הגרנולה והאגוזים, במרכז מסדרים את המלפפון והענבים, מפוררים ביד את הריקוטה ומפזרים מעל ולבסוף יוצקים את הסילאן ומגישים.
המנות מוגשות במסעדות הנזכרות לעיל במסגרת פסטיבל גד מורנינג המתקיים בפעם השלישית וכולל מנות בוקר, שמתבססות על גבינות מחלבת גד