שתף קטע נבחר

ארה"ב: אזהרה מפני חברות תקשורת סיניות

ועדת המודיעין של בית הנבחרים האמריקני מזהירה מפני שתי חברות ציוד תקשורת סיניות, בטענה שהן מרגלות עבור בייג'ינג. נגד Huawei, מהענקיות בתחומה, נטען כי התפתחה תודות לממשלת סין ולגניבת סודות מסחריים בארה"ב

ועדת המודיעין של בית הנבחרים האמריקני תפרסם היום (ב') דו"ח המזהיר חברות ממשלתיות במדינה מביצוע עסקים עם שתי חברות ציוד תקשורת סיניות מובילות, הפועלות לחדור לשוק האמריקני. בארה"ב קיים חשש מהחדרת "סוס טרויאני" על ידי שירותי הביון הסינים. לפי הדו"ח מהוות שתי החברות סיכון ביטחוני חמור לאמריקה.

 

 

לפני שבועיים נערך שימוע בקונגרס לנציגי החברות "Huawei" ו-"ZTE", בו הכחישו טענות על אינטרסים סמויים מעבר למטרות עסקיות בארה"ב. אתמול שידרה תוכנית התחקירים היוקרתית "60 דקות" תחקיר על חברת "Huawei", בו נשאל האם ארה"ב יכולה להיות בטוחה שחברות סיניות יתחזקו תשתית נתונים קריטית של הממשל האמריקני מבלי לעסוק בפעולות ריגול. שירותי הביון האמריקניים והקונגרס מנסים לבלום את כניסת החברות הסיניות שמתמחות ברשתות טכנולגיות, אל השוק בארה"ב. 

 

נציגי שתי החברות במהלך השימוע בקונגרס                 (צילום: AP) (צילום: AP)
נציגי שתי החברות במהלך השימוע בקונגרס (צילום: AP)

   

בכירי ועדת המודיעין טוענים כי חדירה של "Huawei" לשוק האמריקני תאפשר לה לקלוט תקשורת סודית, לאסוף מודיעין, לנהל מלחמת סייבר ולחסום או להפריע לשירותים קריטיים בשעת חירום לאומית בארה"ב. ג'ים לואיס, שמתוקף עבודתו במחלקת המדינה ובמשרד המסחר נדרש לאתר טכנולוגיות זרות העלולות להוות איום ביטחוני לארה"ב, עקב במשך שנים אחרי החברה, ואמר כי התפתחה תודות לתמיכתה העקבית של ממשלת סין, ובנוסף גנבה סודות מסחריים מחברות אמריקניות וחברות זרות. בעבר האשימו חברות הטכנולוגיה "סיסקו" ו"מוטורולה" את החברה הסינית בהעתקת מוצרים ובגניבת מידע בנושא המסחר. 

 

ממשל אובמה אינו סומך על "Huawei" ו"ZTE", ולפני שנתיים חסם עסקה בשווי 5 מיליארד דולר, במסגרתה הייתה אמורה "Huawei" לבנות רשת אלחוטית עבור "ספרינט" האמריקנית, החברה השלישית בגודלה לטלפונים ניידים בארה"ב.

 

צמיחתה של "Huawei" ב-25 השנים האחרונות עד למעמד חברת הטלקומוניקציה הגדולה בעולם מדגים את הנסיגה של הכוח הכלכלי האמריקני ואת הצמיחה הסינית.

"Huawei" היא החברה הגדולה ביותר בעולם בעיצוב ובניית רשתות טלקומוניקציה מהדור הרביעי (4G) להעברת כמות גדולה של שיחות טלפון, נתוני וידאו באיכות גבוה, וכל זאת במחירים נמוכים, בזכותם חדרה גם לשווקים באירופה, אפריקה, ואמריקה הלטינית.

 

בארה"ב נותרה רק מתחרה אחת ל"Huawei" - "סיסקו", שאינה מספקת את כל הרכיבים לטכנולוגיית הדור הרביעי. הדשדוש של "סיסקו" חושף את ארה"ב לחברות זרות, ביניהן כאמור "Huawei" הסינית, "אריקסון" השבדית, ו"אלקטל-לוסנט" הצרפתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בניין חברת "Huawei" בארה"ב
צילום: AFP
מומלצים