המאבק על פני המסגד בב"ש מתחזק בפייסבוק
"זה מאבק לטווח ארוך, בלי הצעירים יהיה קשה מאוד להמשיך", אומר סטודנט באוניברסיטת בן גוריון שרתם את חבריו לתפילה המונית במדשאת המסגד שהפך למוזיאון בהוראת בג"ץ
המלחמה על המסגד בבאר שבע מתחדשת, והפעם בשיטות המחאה של 2012. ביום שישי האחרון נערכה תפילה המונית מחוץ למסגד, המשמש כיום כמוזיאון לתולדות באר שבע, בעיר העתיקה. אלפים הגיעו מכל רחבי הארץ על מנת להתפלל ולדרוש שהמבנה העתיק ישמש כבית תפילה - אף שבג"ץ קבע כי המקום ישמש כמוזיאון לתרבות האיסלאם ועמי המזרח. אבל זו לא המחאה היחידה.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
אם ל-4 נהרגה בדרום: "זה לא הכביש, זה הנהגים"
נוער בסיכון: החובשים נאלצים לשמש גם כסוהרים
אל המאבק הישן שמנהיגי המגזר הערבי מבקשים להעלות לתודעה, הצטרפו גם הצעירים, שפתחו דף בפייסבוק בשם "אנחנו לא נוותר על זכותנו להתפלל במסגד באר שבע הגדול". חברים בו נכון להבוקר (יום ג') 1,102 איש, והמספרים גדלים.
סארי אבו סעלוק (22), סטודנט לסיעוד באוניברסיטת בן גוריון, הסביר שהחליט לפתוח את הדף כי "הסטודנטים הם כוח צעיר וחזק, והרגשתי שהם חסרים". לדבריו, "זו הייתה הזדמנות להכניס את הכוח הצעיר לתמונה. הצלחתי לגייס לא מעט סטודנטים שלומדים באוניברסיטת בן גוריון ובמכללות השונות, ורתמתי אותם למאבק הזה. אנחנו יודעים שזה מאבק לטווח ארוך, ובלי הצעירים אני מאמין שיהיה קשה מאוד להמשיך".
אחד המשתתפים בהפגנה, סוהיב אל-עמור (20), גם הוא סטודנט לסיעוד באוניברסיטת בן גוריון, טוען ש"המסגד קיים לפני עיריית באר שבע. המוסלמים השתמשו בו. זה לא הוגן ולא הגיוני למנוע מהאוכלוסייה הערבית להתפלל שם. זו זכות בסיסית של כל מוסלמי בעיר הזו".
אל-עמור מתעקש ש"המוסלמים לא יכולים לממש את זכותם הדתית. המוזיאון לא קשור לאיסלאם. אני חושב שצריך לקיים דיון נוסף בבג"ץ. רצו לעשות פסטיבל יין ואלכוהול בחצר המסגד! זה עורר מחדש את התנגדות האוכלוסייה".
סטודנט נוסף, עלי אבו מדיג'ם (20), סיפר: "כששמעתי שהעירייה מתארגנת לפסטיבל יין במסגד זה עורר אצלי תחושה קשה. אמרנו שצריך לעשות משהו". כתומך במאבק הוא הגיע לתפילה ביום שישי, והסביר: "אני חושב שהדף בפייסבוק יעודד עוד אנשים להצטרף למאבק. במצרים ההפגנות הפילו משטר, גם שם נעזרו בכלים חברתיים באינטרנט. כך גם פה". סטודנט נוסף בן גילו, נדים זיאדנה, הסביר: "לבאר שבע באים כל יום בדואים רבים, בעיקר מוסלמים. אני מאמין שבסוף נצליח במאבק. בפייסבוק יש הרבה מאוד מצטרפים, גם ממצרים וארצות הברית".
המאבק על המסגד כבר צבר ותק, והמעורבים בו יודעים לספר כי באחד הימים שבו התכוונו לקיים תפילה, הפעילו אנשי העירייה את הממטרות במדשאת המסגד. המתפללים, בתגובה, הצטיידו ביריעות פלסטיק, אך בסיום התפילה רבים מהם איבדו את נעליהם באורח פלא.
אך יש מי שטוענים כי העירייה נוקטת יד רכה מדי נגד הציבור הערבי. אלי בוקר שכיהן בשנות ה-90 המוקדמות כיו"ר החברה הכלכלית, סיפר: "בעבר לא נתנו להם להשתלט בכוח ולתפוס את המסגד. הרי מדובר באנשים שלא מכבדים את החוק. היה דיון בבית המשפט העליון ונקבע שהוא ישמש כמוזיאון. כעת, הם יעשו ניסיונות חדשים וינסו למרר את חייהם של תושבי באר שבע כל יום שישי".
Read this article in English