שתף קטע נבחר

 

ליבריה: כלות פרס נובל לשלום מסוכסכות

כלת פרס נובל לשלום הנושאת במשרה רשמית בליבריה, ליימה גבואי, האשימה בשחיתות ובנפוטיזם את נשיאת המדינה שחלקה עמה את הפרס, אלן ג'ונסון סירליף. שלושת בניה של סירליף נושאים בתפקידים רמי דרג בממשלה

פעילת השלום זוכת פרס נובל, ליימה גבואי, התפטרה מתפקידה בממשלתה של נשיאת ליבריה, כלת פרס נובל לשלום אף היא, אלן ג'ונסון סירליף. גבואי מתחה ביקורת על עמיתתה וטענה כי היא מושחתת ומקדמת את קרובי משפחתה. כך הודיעה הדוברת שלה שלשום (יום ב'). השתיים חלקו זכייה בפרס נובל ב-2011 על תרומתן לקידום השלום במדינתן.

 

 

גבואי עומדת בראש הוועדה לשלום ולפיוס בליבריה. לפי הדיווח, גבואי התפטרה מכיוון שלדעתה סירליף נכשלה בעקירת השחיתות והנפוטיזם בממשלתה: "גבואי התפטרה מתפקידה כראש הוועדה, והממשלה קיבלה את התפטרותה". עוד נמסר כי הממשלה חולקת על סיבת התפטרותה של גבואי. יש לציין כי שלושת בניה של סירליף מכהנים בתפקידים בכירים בממשלה, אולם היא מכחישה קיום נפוטיזם.

 

הנשיאה סירליף        (צילום: AP) (צילום: AP)
הנשיאה סירליף (צילום: AP)

פעילת השלום גבואי          (צילום: AP) (צילום: AP)
פעילת השלום גבואי (צילום: AP)

 

גבואי סייעה להביא לקִצהּ את מלחמת האזרחים שהתחוללה במדינה באמצעות "שביתות מין" בקרב נשות הלוחמים. לאחר מכן היא סייעה לסירליף להיבחר לכהונה שנייה בשנה שעברה. סירליף היא האישה הראשונה שנבחרה בבחירות חופשיות לכהן בראשות מדינה באפריקה, ב-2005.

 

ליבריה היא אחת המדינות העניות בעולם והיא ניצבת בתחתית רשימת המדינות המפותחות בעולם. במדינה שואפים לתקן את המצב באמצעות ניצול משאבי הטבע הרבים בה - מרבצי ברזל ונפט. עם זאת, יש גורמים שמודאגים כי עסקאות רבות בתחום זה נתונות להונאות, שמונעות מהמדינה לקבל החזרים הולמים.

 

במאי גזר בית הדין הבינלאומי לפשעי מלחמה 50 שנות מאסר על נשיא ליבריה לשעבר, צ'רלס טיילור, שהורשע בפשעי מלחמה. טיילור סייע למורדים שביצעו מעשי זוועה בקנה מידה המוני בעת מלחמת האזרחים במדינה בשנים 2002-1991. הוא הורשע בכל 11 הסעיפים שבהם הואשם, הכוללים רצח, אונס, שעבוד מיני, גיוס כפוי של ילדים וביזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלת פרס נובל לשלום סירליף
צילום: רויטרס
כלת פרס נובל לשלום גבואי
צילום: AP
מומלצים