שתף קטע נבחר

 

מיט רומני: הדרך עוד ארוכה לפני תקיפה באיראן

המועמד הרפובליקני לא סבור שהאמריקנים יבצעו תקיפה כירורגית עוד לפני הבחירות בחודש הבא. בראיון ל-CNN אמר כי לא יופתע מתקיפה ישראלית, "אבל אסור שיהיו פערים בינינו"

מקורב לממשל אובמה כתב במאמר כי האמריקנים שוקלים לבצע תקיפה "כירורגית" של הגרעין האיראני עוד לפני הבחירות בארצות-הברית, אבל המועמד הרפובליקני לנשיאות סבור כי תקיפה כזו לא תתבצע בעתיד הקרוב. "צריך להכיר בכך שיש עוד דרך ארוכה לפנינו עד שפעולה צבאית תהיה נחוצה", אמר מיט רומני בראיון ל-CNN על האפשרות של תקיפה באיראן.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

עוד חדשות מהעולם :

 

המועמד הרפובליקני, שזכה לרוח גבית מהסקרים האחרונים, שחלקם העניקו לו את היתרון בעקבות העימות הטלוויזיוני המוצלח מאוד מבחינתו עם ברק אובמה, חזר על דבריו מהעבר ואמר כי "אסור שלאיראן תהיה היכולת להשיג נשק גרעיני. חייבת להיות הכרה שיש גבולות שאסור לאיראנים לחצות. יש להכיר בכך שיש עוד דרך ארוכה לפני תקיפה ואני מקווה שלעולם לא ניאלץ לתקוף שם. אני מקווה שבאמצעות סנקציות קשות ודיפלומטיה נוודא שאיראן לא תחצה את הקו האדום". בכך שוב הביע רומני תמיכה ב"קווים האדומים" של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

 

הראיון של רומני ב-CNN
 

רומני נשאל לגבי אפשרות של תקיפה ישראלית, ואמר כי ארצות-הברית "מגבה את ישראל גם באו"ם וגם מבחינה צבאית". לדבריו, "אם הייתי הנשיא במצב כזה, הייתי מצפה שתקיפה ישראלית באיראן לא תפתיע אותי. העניין הוא שלסנקציות יש השפעה מכרעת באיראן ויש לנו תקווה גדולה שנצליח למנוע מאיראן נשק גרעיני. זה מחייב שלא יהיה פער בין העמדות שלנו לאלו של ישראל".

 

המועמד הרפובליקני, שעל פי סקר "פיו" האחרון מוביל ב-4% על הנשיא המכהן ברק אובמה, אמר בראיון ל-CNN כי הוא מתכוון לעבוד לצד סעודיה וטורקיה כדי "להקל על מעבר כלי הנשק לכוחות המתונים מבין המורדים בסוריה ועל מנת להיאבק באיראן התומכת באסד". בנאום מדיניות החוץ שלו שלשום הבהיר רומני כי הוא תומך בחימוש המורדים באסד.

 

השבוע טען דיוויד רותקוף, מומחה ליחסים בינלאומיים ששירת בממשל קלינטון ומקיים קשרים עם ממשל אובמה, כי הנושא של תקיפה משותפת לישראל וארה"ב באיראן עדיין עומד על הפרק. במאמר שכתב ב"פוריין פוליסי" טען רותקוף כי האמריקנים והישראלים קרובים מאוד להסכמה בנושא האיראני, וכי התוכנית לתקיפה קצרה עם תועלת מרובה "הופכת את האיום הצבאי למכשיר דיפלומטי יעיל ואולי גם פוליטי". ייתכן שההדלפה לרותקוף היא "בלון ניסוי" ראשון של ממשל אובמה במטרה לבדוק מדיניות אפשרית שכזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים