שתף קטע נבחר

 
צילום: עופר עמרם, אוהד צויגנברג, חיים צח, עידו ארז

הרב עובדיה שותק: מי יוביל את ש"ס בבחירות?

במערכת הפוליטית האזינו בדריכות לדרשה של הרב עובדיה יוסף במוצ"ש בתקווה שיודיע סוף סוף מי יעמוד בראש התנועה בבחירות הקרובות, אך הוא נמנע מלהתייחס לנושא. היום ישתתפו ישי ודרעי באירוע בביתו של הרב - וייתכן שמשם תבוא הבשורה

השבוע ייקבע התאריך הסופי לבחירות, אבל בש"ס עדיין לא ברור מי יעמוד בראש המפלגה - היו"ר הנוכחי אלי ישי או קודמו ויריבו אריה דרעי. העיניים כולן נשואות לעברו של המנהיג הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף, שבניגוד לציפיות לא פתר את החידה ואפילו לא סיפק רמז בנושא בדרשה השבועית שנשא אמש. בש"ס תולים כעת תקוות במפגש פנים מול פנים ש"נכפה" על דרעי וישי - שמחה משפחתית שתתקיים היום (א') בבית הרב ושניהם הוזמנו להשתתף בה.

 

בחירות 2013 - עוד כתבות ב-ynet:

יעלון על ברק: פעל ממניעים פוליטיים בנושא טהרן

"איראן וכלכלה לפני שלום". הפלסטינים פסימיים

 

במהלך סוף השבוע נמשך בכמה ערוצים המשא ומתן האינטנסיבי בין השניים בדבר חלוקת סמכויות ההנהגה ביניהם באופן שיאפשר להם להתמודד לבחירות ברשימה אחת. שיאו היה בפגישות בין ישי לרב שלום כהן, חבר מועצת החכמים של ש"ס המקורב לדרעי, ובין היו"ר לשעבר לרב שמעון בעדני, חבר נוסף במועצה. בשני הצדדים שואפים להגיע להסכם שייתר את התערבות הרב יוסף וידרוש ממנו רק אשרור וברכה על המוגמר.

 

הרב יוסף ודרעי. בדרך לקאמבק? (צילום ארכיון: בועז בן ארי, כיכר השבת) (צילום: בועז בן ארי, כיכר השבת) (צילום: בועז בן ארי, כיכר השבת)
הרב יוסף ודרעי. בדרך לקאמבק? (צילום ארכיון: בועז בן ארי, כיכר השבת)

 

במחנה דרעי מצהירים כי כל האפשרויות מונחות מבחינתו על השולחן, כולל הקמת מפלגה חדשה. במחנה אומרים כי דרעי ערוך להכריז על המפלגה ולהציג את רשימת המתמודדים בה בתוך ימים ספורים, אך הוא מבקש קודם לכן למצות את המאמצים לשלום. מנגד, התחושה הרווחת בש"ס ובסביבת הרב יוסף היא שדרעי כבר הכריע בינו לבין עצמו כי יחזור למפלגה וכעת הוא פועל לעשות זאת כמנצח, כשבידיו סמכויות רחבות - כמעט כיו"ר או כיו"ר ממש, ולא כמי שנכנע.

 

בבסיס הערכות אלה עומדת "דעת תורה" ההיסטורית של הרב יוסף שלפיה יש להצביע ש"ס. בתנועה משוכנעים כי דרעי לא יעז להמרות את פי רבו בהקמת מפלגה מתחרה ומזהירים כי במקרה כזה הרב עלול להוקיע אותו - כפי שעשה לח"כ המורד חיים אמסלם. היו"ר לשעבר, אם ירוץ בנפרד, יטען מצדו כי יש לראות במסגרת הפוליטית שיקים זרוע נוספת של הרב, שרק תגדיל את כוחו. במקרה הצורך הוא יציג רבנים התומכים בו וכן סקרים המנבאים לשתי המפלגות יחד - אחת דתית-חרדית והשנייה חילונית בעלת אוריינטציה חברתית - מספר גדול יותר של מנדטים מאשר ש"ס לבדה.

 

מתי הולכים לקלפי? ביום שני נדע

בינתיים, במערכת הפוליטית ממשיכים לפעול בניסיון להגיע להסכמות על תאריך הבחירות. לשכת נתניהו מבקשת ללכת לקלפי ב-22 בינואר, אולם חלק מהסיעות מתנגדות לתאריך - בקדימה, בש"ס ובמפלגות הערביות מבקשים לדחות את מועד הבחירות בפרק זמן של שבוע ואף יותר.

 

הבוקר יובא תזכיר החוק של הממשלה להקדמת הבחירות ל-22 בינואר

לאישור בישיבת הממשלה ולאחר מכן הוא יאושר בוועדת השרים לענייני חקיקה. ביום שני בשעות הבוקר המוקדמות יכנס יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין (ליכוד), את הוועדה כדי לאשר הליך חקיקה מזורז להצעת החוק - ואז יתברר אם יש רוב לתאריך שנקבע על-ידי לשכת נתניהו. לאחר מכן תובא ההצעה להצבעה בקריאה ראשונה במליאה. לאחר האישור הראשוני תוחזר ההצעה לדיון נוסף בוועדת הכנסת ולאחר מכן תתקיים ההצבעה הסופית במליאה.

 

ח"כ לוין קרא לראשי הסיעות לגלות אחריות ולקבל את הצעת ראש הממשלה. "ישראל זקוקה למערכת בחירות קצרה ככל האפשר על מנת שהכנסת והממשלה החדשה יוכלו לתפקד ולפעול להעברת תקציב מדינה חדש", אמר.

 

מושב החורף של הכנסת יסתיים תוך שעות, עוד ביום שבו התחיל, וחברי הכנסת ייצאו לפגרת בחירות ארוכה. לצד ההליך המהיר לפיזור הכנסת ינאמו בפתח ישיבת המליאה נשיא המדינה שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת ראובן ריבלין ויו"ר האופוזיציה ח"כ שאול מופז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדיה יוסף. במי הוא יבחר?
צילום: גיל יוחנן
צילום: חגי אהרון
דרעי. מאיים להקים מפלגה מתחרה
צילום: חגי אהרון
יוותר על הסמכויות? ישי
צילום: עטא עוויסאת "ידיעות אחרונות
מומלצים