שתף קטע נבחר

 

צעירי בריטניה נשארים בבית, ההורים מתייאשים

41% מההורים בבריטניה לא מאמינים שילדיהם יוכלו אי פעם לרכוש דירה. כך עולה מסקר שמצייר תמונה מדאיגה ומייאשת על משבר הדיור בממלכה. 59% מהאנשים הבוגרים שחיים עם הוריהם אמרו כי הם מתקשים לפתח קשרים חדשים בגלל מצבם

לונדון לא מחכה, כך מתברר, גם לבריטים. יותר מ-1.6 מיליון בני אדם בני 20 עד 40 חיים עם הוריהם משום שהם לא יכולים להרשות לעצמם לשכור או לקנות דירה משלהם. כך עולה מסקר שערכה קרן ממשלתית. כמעט מחצית מההורים (41 אחוזים) לא מאמינים שילדיהם יוכלו אי פעם להגיע לדירה משלהם, אפילו אם יעבדו קשה ויחסכו.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הכתבות של CNN ו-ynet

 

נדל"ן אנגלי - כתבות נוספות

 

לפי העיתון "אינדיפנדנט", הבריטים שמתגוררים עם הוריהם מתקשים לחיות חיים רגילים של אדם בוגר. כמעט שליש ממי שהשיב לסקר (59 אחוזים) אמרו שקשה להם לפתח קשרים חדשים משום שהם גרים עם הוריהם. הסקר נערך בקרב 5,379 משתתפים. כמעט מחצית מההורים (44 אחוזים) אמרו שהם מודאגים גם מכך שהמגורים בבית מעכבים את ילדיהם מלחיות חיים עצמאיים של אדם בוגר.

 

ויש גם את עניין הבושה, מעט יותר משליש (35 אחוזים) מהאנשים הבוגרים שחיים בבית הוריהם אמרו שהם נבוכים להודות בכך, בעוד כמעט רבע (24 אחוזים) אמרו שמערכת היחסים שלהם עם הוריהם הידרדרה כתוצאה מכך שהם גרים שם. רמת האבטלה בגוש האירו הגיעה לשיא מאז כינון הברית המוניטרית - 11.4 אחוזים זאת על רקע משבר החובות המתמשך שמאלץ את החברות לצמצם את מצבות כוח האדם.

 

אירופה במשבר

בתחילת החודש פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של האיחוד האירופי כי שיעור האבטלה ב-17 מדינות גוש האירו נותר ללא שינוי באוגוסט לעומת יולי השנה, אך הנתונים עדיין מטפסים מעלה. בהודעה נכתב כי החברות המקומיות דוחות את גיוס העובדים בעקבות האו ודאות השוררת בגוש ומעדיפות לקצץ במספר המועסקים לנוכח ההאטה בכלכלה הגלובלית.

 

"הצמיחה האיטית של הגוש אינה מספקת כדי ליצור מספר נכון של מקומות עבודה והאבטלה עדיין לא הגיעה לשיאה", כך אומר לסוכנות הידיעות "בלומברג" תומאס קוסטרג, כלכלן בכיר בבנק סטנדרד צ'רטרד בלונדון.

הוא הוסיף כי קיימים איתותים מדאיגים על כך שמספר המובטלים עולה גם במדינות חזקות יותר דוגמת גרמניה שנראתה עד כה המוגנת ביותר מפני המשבר.

 

שיעור האבטלה בגרמניה עמד באוגוסט על 5.5 אחוזים זאת על פי נתוני יורוסטאט, בצרפת נתון זה נקבע על 10.6 אחוזים ואילו בספרד, שיאנית האבטלה של גוש האירו הגיע ל-25.1 אחוזים. ובעוד נגיד הבנק המרכזי של אירופה מריו דראגי הרגיע את השווקים על השקת תכנית רכישת אגרות החוב שלו, כלכלנים מגלים יותר ויותר דאגה גם לכלכלה הריאלית של אירופה ההולכת ונחלשת לנוכח האטה בצמיחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני שדה
הייאוש לא נעשה יותר נוח. לונדון
צילום: דני שדה
מומלצים