עד 40 מיליון שקל לרשויות שיפרידו פסולת
המשרד להגנת הסביבה מציע מענקים בסכום כולל של 160 מיליון שקל לרשויות שיצטרפו לפרויקט הפרדת הפסולת לשני זרמים, רטובה ויבשה. רשויות חלשות ורשויות בפריפריה ובאזורי עדיפות לאומית יקבלו עדיפות
רשויות שיצטרפו לפרויקט הפרדת הפסולת לשני זרמים, רטובה ויבשה, יוכלו לקבל מענק בגובה של עד 40 מיליון שקלים. זאת במסגרת סבב מענקים נוסף שפרסם היום (ב') המשרד להגנת הסביבה בפרויקט, בסכום כולל של כ-160 מיליון שקל.
- התוכנית: 1.5 מיליון יפרידו פסולת עד 2014
- מיחזור בעלייה: מי שיאני הפרדת הפסולת בארץ?
- באיחור של יותר משנה: חוק האריזות יוצא לדרך
המענקים ישמשו לצורך מימון פעולות שונות בהם חינוך והסברה לתושבים, ליווי תפעולי ומקצועי, רכישת כלי אצירה, בינוי תשתיות להפרדה במקור ורכישת משאיות לאיסוף הפסולת המופרדת. מהמשרד נמסר, כי המענקים יינתנו לרשויות בהתאם לפרמטרים שונים, בהם כמות משקי הבית שייכנסו לפרויקט ומשך הזמן לביצועו. רשויות חלשות ורשויות בפריפריה ובאזורי עדיפות לאומית יקבלו עדיפות בקבלת המענק.
במסגרת הפרויקט, הפסולת מופרדת לשני סוגים: פסולת רטובה, שכוללת שאריות מזון וחומרים אורגניים, ופסולת יבשה שכוללת נייר, אריזות פלסטיק ועוד. הפסולת הרטובה מועברת לייצור חשמל (ביו גז) ודשן (קומפוסט) במפעלי מיחזור.
על פי נתוני המשרד, כ-93,708 משקי בית ב-31 רשויות מקומיות בכל הארץ מפרידים כיום פסולת. על פי התוכניות, עד סוף 2014 נתון זה יעמוד על כ-1.5 מיליון אזרחים. רשויות אלה, בהן דימונה, באר שבע, אשדוד ועפולה, קיבלו תמיכה בהיקף כספי של כ-350 מיליון שקל בסבב חלוקת הענקים הקודם, בסוף 2010.
מהמשרד נמסר, כי עד כה השקיע כמיליארד שקלים בביסוס שוק המיחזור בישראל, בין היתר על ידי הקמת מתקני מיחזור, תמריצים, חינוך והסברה ועוד. "מהפכת המיחזור היא כבר עובדה יומיומית קיימת בבתיהם של כחצי מיליון ישראלים", מסר
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן. "הרשויות מבינות את הפוטנציאל הכלכלי במיחזור ואת שיפור איכות החיים של תושביהן ולכן לא מפתיע שעוד ועוד ערים רוצות לקחת חלק במהפכה שאנו מובילים".