טלטלה במערכת הבריאות: פרופ' יהודה היס הודח
מנהל המכון לרפואה משפטית, שמונה לתפקיד ב-1988, הודח על-ידי סגן השר ליצמן. ברקע: פרשת הרקמות, שבמסגרתה התברר כי איברים מאלפי גופות שנותחו במכון הושארו בין כתליו מבלי ליידע את הקרובים. המשפחות: "זה לא יום שמח". פרקליטתו בתגובה: "מדובר בשקר מוחלט, פרופ' היס לא מפוטר"
טלטלה גדולה במערכת הבריאות: סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, הדיח היום (ב') את המנהל הרפואי של המכון הפתולוגי לרפואה משפטית, פרופ' יהודה היס. היס החל לנהל את המכון בשנת 1988, ולאורך השנים נמתחה בציבור ובתחקירים שונים ביקורת נוקבת על אופן ניהולו את המכון. עו"ד אורנה לין, המייצגת את פרופ' היס, מסרה בתגובה: "מדובר בשקר מוחלט, פרופ' היס לא מפוטר"
עוד חדשות ב-ynet:
ישראל הסכימה: 18 משוחררי עסקת שליט - לגדה
פרס: שהבחירות יהיו סיעור מוחות, לא התנצחות
סגן השר ליצמן החליט להדיח את פרופ' היס בעקבות בדיקת התנהלותו של היס ושל המכון שבראשו הוא עומד. הבדיקה החלה במשרד הבריאות בעקבות "פרשת הרקמות" במכון, שנחשפה על-ידי מחלקת התחקירים של "ידיעות אחרונות".
תחקיר העיתון העלה אז כי במכון לרפואה משפטית נותרו רקמות מגופותיהם של יותר מ-8,000 מתים, בהם של אישים מפורסמים כמו הבדרן דודו טופז ששם קץ לחייו בשנת 2009, השדרנית שוש עטרי והרמטכ"ל לשעבר רפאל איתן, מבלי שהודעה על כך נמסרה למשפחותיהם בטרם הובאו לקבורה. על רקע זה החליט ליצמן לבצע רה-אורגניזציה של ניהול המכון באבו-כביר.
המכון הפתולוגי, שניהולו כבר הוצא ב-2004 מידיו של היס והועבר לניהול בית החולים אסף הרופא בצריפין, יעבור כעת מידי בית החולים לניהול אחר. המכון יוכפף לאגף מנהל רפואה במשרד הבריאות, והוא זה שינהל את המכון ויפקח עליו. מנהל בית החולים אסף הרופא בצריפין, ד"ר בני דוידזון, שלאורך כל פרשת הרקמות הביע בפומבי את תמיכתו בפרופ' היס ובפועלו, ייפרד מהאחריות על המכון הפתולוגי וזו תעבור כאמור לניהול ישיר של משרד הבריאות.
מאז חשיפת פרשת הרקמות התקבלו במשרד הבריאות עשרות תלונות של אזרחים שגופות יקיריהם נותחו במכון הפתולוגי ושל ארגונים שקראו להדיח את פרופ' היס לאלתר. בכירים במשרד הבריאות הביעו פליאה על שליצמן החליט להקים ועדת בדיקה ולא להדיח לאלתר את היס. אחד הבכירים אמר ל-ynet: "יש כבר כל כך הרבה ליקויים בהתנהלות שלו והוא גרם נזק גדול, לא צריך ועדת בדיקה כדי לפטר אותו".
בהודעת משרד הבריאות הערב נמסר כי "לאור ביקורת על התנהלות המכון ועל פי הנחיית סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן, בחן מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו יחד עם גורמי המקצוע מתוך המשרד את השינויים הנחוצים במכון.
בעקבות הבדיקות החליט מנכ"ל המשרד לבצע רה-ארגון של פעילות המכון הלאומי לרפואה משפטית, באופן שכלל האחריות על המכון תוכפף ישירות למינהל רפואה במשרד הבריאות.
"במסגרת זו וגם עם הגיעו של פרופ' היס לגיל פרישה, יוצא מכרז לניהול מקצועי ותפעולי במקום פרופ' היס שיסיים את תפקידו וכן תועבר האחריות הישירה מביה"ח אסף הרופא, למינהל רפואה במשרד הבריאות. בתקופה הקרובה יתבצעו
שינויים נדרשים בפעילות המכון כיחידה נפרדת".
משרד עורכי הדין עדו אורלנסקי, אלעד אייזנברג ואמיר גולן, המייצג עשרות משפחות מנפגעי המכון בפרשת הרקמות, מסר בתגובה על הפיטורים: "לאורך כל הדרך טענו כי עקרון שמירת כבוד המת צריך להיות עקרון מנחה בכל אופן ודרך העבודה. אנו מברכים על כך שמשרד הבריאות גילה אחריות ואימץ את המסקנות המתבקשות בעניין זה. אנו מקווים שהרה-ארגון שייעשה יבריא את המכון ואנו לא נידרש בעתיד לסוגיות ומקרים דומים. זוהי תקווה של כל המשפחות השכולות ושל כל אזרח במדינת ישראל".
Read this article in English