בי-ם מעודדים: "הסנקציות על איראן רציניות"
אי אפשר להוציא את בקבוקי השמפניה, אבל בישראל נשמעו קולות אופטימיים עם החרפת העיצומים על טהרן: "לסנקציות תהיה השפעה משמעותית על הכלכלה". רה"מ הבריטי קמרון: "אמרתי לנתניהו - טרם הגיעה השעה לפעולה צבאית"
בחירות בארה"ב 2012 - כל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד על כלכלת איראן:
- אירופה בסנקציות על איראן, וירוס חדש התגלה
איראן מקצצת בייבוא, קוראת לקנות תוצרת עצמית
בישראל בירכו על החרפת העיצומים האירופיים, ואמרו כי מדובר בצעדים חשובים וחיוניים לפגיעה בכלכלה האיראנית ובמשטר האייתוללות. "האירופים אישרו את כל מה שתוכנן", סיפרו גורמים מדיניים. "אלה סנקציות על סחר, וכל עסקה תחייב אישור של הממשלה בכל מדינה אירופית. אלו סנקציות רציניות שאנו מברכים עליהן. הן יפגעו בכל סוגי המסחר באיראן, ותהיה להן השפעה משמעותית על כלכלתה".
החשש הגדול בירושלים היה עד כה כי המשטר האיראני אינו לוקח ברצינות את הסנקציות ואת האיומים, אך כאמור, גם אם לא באופן דרמטי, חל לאחרונה שינוי קל בדברים הנשמעים בקרב מקבלי החלטות בכירים, ויש יותר תקווה כי העיצומים יובילו לשינויים בגישת האיראנים.
"לחץ חסר תקדים על איראן"
בלונדון התייחס ראש ממשלת בריטניה דייוויד קמרון להחרפת צעדי העונשין של אירופה נגד טהרן. קמרון, שנאם בכינוס של ארגון יהודי, סיפר כי שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אמרתי לו שאין זה הזמן לישראל לפנות לפעולה צבאית".
"מעבר לסכנות הבלתי צפויות שבכל סכסוך, הסיבה לכך היא זו: ברגע זה המשטר עומד בפני לחץ חסר תקדים והעם ברחובות. כאשר בעל בריתו היחיד בסוריה מאבד את אחיזתו בשלטון, מהלומה צבאית היא ההזדמנות שהמשטר מחפש כדי לאחד את העם נגד אויב זר", טען ראש הממשלה הבריטי.
קמרון סיכם את דבריו בקריאה מפורשת לישראל להמתין: "אסור שניתן להם את ההזדמנות הזאת. אנו זקוקים לאומץ כדי לתת לעיצומים זמן לפעול".
אתמול הטיל האיחוד האירופי סנקציות נוספות על איראן. דיפלומט באיחוד אמר כי העיצומים כוללים איסור כללי על העברות פיננסיות, למעט כמה גורמים המעורבים בסיוע הומניטרי, ברכישות מזון ותרופות ובכמה יוצאים מן הכלל נוספים. זהו אחד הצעדים החזקים נגד איראן מצד האיחוד, שעד כה התמקד באישים מסוימים ובחברות, ופיגר אחר ארצות הברית בהטלת סנקציות גורפות על מגזרים תעשייתיים מחשש לפגיעה בעם האיראני.
מעתה ייאלצו סוחרים אירופאים לבקש אישור ממשלתי לפני שיוכלו לבוא במגעים עסקיים עם כלכלת איראן. עד כה, הגישה של האיחוד האירופי דגלה באישור מסחר באופן כללי, ואיסור על מוצרים ספציפיים. עם זאת, אמרה שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, בהתייחסה למו"מ התקוע עם טהרן: "בהחלט יש מקום למשא ומתן עם איראן, אני מקווה שנוכל להתקדם בנושא".
Read this article in English