זה זמן האיטום: הכינו את ביתכם לחורף
היורה מאחורינו והחורף בפתח. רגע לפני שהוא מגיע, זה הזמן לאטום חלונות ולתקן ליקויי רטיבות שהתגלו בדירה עוד בחורף הקודם. מדריך מקוצר להכנת הבית לקראת העונה הגשומה
הסערה שפקדה הערב (א') במפתיע את אילת מהווה תזכורת רטובה לכולנו למהר ולהתכונן לקראת הגשמים של חודשי החורף . לאחר שאלה יגיעו, חלק גדול מתיקוני האיטום והנזילות יצטרכו להמתין עד לסוף התקופה הגשומה, ולכן חשוב לבצע בדיקות ותיקונים כבר כעת. אספנו עבורכם כמה טיפים להימנעות מהצפות או ממפח נפש עקב נזילות, דליפות וחדירת מים לבית.
מדריכים נוספים בערוץ הנדל"ן :
- משפצים את הבית? היזהרו מעובש בקירות
- בית הקפה מרעיש לכם מתחת לחלון? יש פתרונות
- איך להוסיף מעלית לבניין בלי להסתבך עם השכן?
גגות מרוצפים ומבטון: ודאו שאין סתימה
בגגות מרוצפים מומלץ לבדוק שהמרזבים לא סתומים. לפעמים עלים או לכלוך רב נכנסים לכניסת המרזב ויוצרים סתימה. אי לכך, הבדיקה הטובה ביותר היא פשוט לשפוך מים לתוך המרזב ולראות שהמים אכן יורדים בקלות. אם המים אינם יורדים בקלות, קרוב לוודאי שיש סתימה או לכלוך ותיאלצו להכניס את היד לתוך המרזב כדי לגלות מה מונע מהמים לרדת.
במקרים חריגים ייתכן שתיאלצו להשתמש בספירלה (קפיץ לפתיחת סתימות) כדי לפתוח את הסתימה. מומלץ להתיז מידי כמה שנים סילר (חומר שקוף סיליקוני דוחה מים שתפקידו לאטום) על גבי הריצוף הקיים - בעיקר במרווחים שבין אריח לאריח.
לרוב, המרווחים שבין אריח לאריח נסדקים או מתפוררים, לכן חשוב לוודא שהם אכן סגורים ולא נסדקו במהלך השנים. סדקים אלה עלולים לגרום לחדירות מים - אם המרווחים אכן פתוחים, אפשר להשלים אותם בעזרת רובה (חומר שאוטם אריחים).
באשר לחלונות הפנימיים, מומלץ לבדוק שפתחי יציאת מים אכן פתוחים. לרוב, במסילות עצמן יש חורים ליציאת המים, שנסגרים על ידי לכלוך - מה שעלול לגרום לחדירת מים לתוך הדירה.
אם נתקלתם בחורף שעבר ברטיבות או בחדירת מים אל תזלזלו בכך - חדירת המים הזו עלולה להתפשט ולעתים לגרום להצפה. בקירות מערביים, אשר אנחנו יודעים כי עלולה להיות בהם בעיית רטיבות, עדיף להתיז חומר אוטם לפני רדת הגשמים - כמובן רק על קיר יבש. לכן כדאי לעשות זאת כעת.
באשר לגגות בטון, נזילות בגגות אלה נפוצה במקרה שבו אין שיפועים טובים של הבטון לכיוון המרזבים. אם אתם מבחינים שהמים עומדים ולא זורמים לכיוון המרזב, ככל הנראה יהיו בעתיד בעיות נזילות. הפתרון לגגות בטון הוא איטום על ידי יריעות בטומיניות - מוצר איטום היוצר שכבת איטום גמישה ורציפה.
גגות רעפים: ודאו שאינם שבורים
בגגות רעפים מומלץ לבצע בדיקת תקינות ולוודא שאין רעפים שבורים. לעתים רעף אחד שבור עלול לגרום לנזילה או לחדירת מים לתוך הדירה. כדאי מאוד שהבדיקה תתבצע על ידי אנשי מקצוע שיעלו על הגג, יסתכלו ויבדקו את תקינות הרעפים. כמו כן, רצוי לבדוק את המרזבים בגג הרעפים ולוודא שהם אכן נקיים ולא סתומים בלכלוך.
בעקבות הרוחות מומלץ לחזק את כל החפצים שעלולים להיות לא יציבים על הגג - דוודי שמש, אנטנות, פרגולות, קולטים וכל דבר שמוצב על הגג וייתכן כי יעוף מהרוח.
לפעמים קשירה עם חוט שזור יכולה למנוע אי נעימות רבה, ועשויה למנוע נזק לאחר הרוחות. בכלל, רצוי להימנע מלהניח חפצים כבדים על גגות רעפים - הם עלולים לשבור רעף שיגרום לנזילה.
באשר למערכות חשמל, מדובר בנושא רגיש במיוחד. קרבה של מערכות חשמל למים מהווה סכנה של ממש, ויש להימנע מחשיפת מערכות אלה למערכות מים. כמו כן, אם יש עצים הקרובים לכבלי חשמל או למערכות חשמל, עדיף לגזום אותם אלה מבעוד מועד.
הכותב הוא יו״ר התאחדות קבלני השיפוצים