שתף קטע נבחר

 

ח"כים לנאמן: קח מלדור את ההחלטה על אולמרט

חברי כנסת מקדימה שלחו מכתב לשר המשפטים, ובו הפצירו בו להורות לפרקליט המדינה להעביר מידיו את ההכרעה בנוגע לערעור על זיכויו של האיש ששוקל לרוץ לראשות הממשלה: "התערבות מסוכנת של הפרקליטות בהליכים הדמוקרטים". לדור: רק בישראל מי שזוכה מחמת הספק מקבל תעודת כבוד

רבים מחברי הכנסת של קדימה לא יודעים לאן מועדות פניהם אם לא יחזור ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט להנהיג את המפלגה. בניסיון למנוע ממנו קרב משפטי נוסף, יוצאים ח"כים להגנתו בעימות עם פרקליט המדינה, ומנסים לגייס למען אולמרט את שר המשפטים בממשלת נתניהו, יעקב נאמן. "יש לעצור את ההתנהלות הזו כאן ועכשיו", הם כותבים לו ומבקשים לקחת את ההחלטה מידיו של משה לדור.

 

 

"כעת, לאחר הזיכוי המהדהד של אולמרט ולאחר שבית המשפט אמר את דברו בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, לא נוכל ולא ראוי שנבליג על מה שאנו מזהים כהתערבות בוטה ומסוכנת של הפרקליטות בהליכים הדמוקרטים במדינת ישראל", נכתב. את המכתב שלח לשר המשפטים ידידו של אולמרט, ח"כ רוני בר-און, ועליו חתמו כ-15 חברי כנסת מקדימה בהם יוחנן פלסנר, דליה איציק, אכרם חסון, שלמה מולה, נחמן שי, רחל אדטו, אחמד דבאח, אבי דואן, יובל צלנר ומגלי והבה.

 

עו"ד לדור. יוביל את הערעור (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
עו"ד לדור. יוביל את הערעור(צילום: דנה קופל)

 

בעקבות הודעת הפרקליטות על כוונתה לערער על זיכויו של אולמרט בפרשות העיקריות - שבעטיין אולץ לפרוש מראשות הממשלה - הם מפרטים את מה שמוגדר כ"התערבות בוטה ומסוכנת של הפרקליטות בהליכים הדמוקרטיים במדינת ישראל. הדברים מקבלים משנה חומרה כאשר ההתערבות הזאת נעשית על רקע של זיכוי כמעט מלא של אולמרט, אשר כעת, לאחר שהוכח שהודח על ידי הפרקליטות מתפקיד ראש הממשלה שלא בצדק, צריך 'לשלם' את מחיר זיכויו".

 

עוד בחדשות ynet:

 

עוד טוענים חברי הכנסת מקדימה כי "בעוד מר אולמרט בוחן את העניין, גילתה הפרקליטות יעילות וחריצות יוצאות דופן (תיק ליברמן נסחב כבר 15 שנים אבל ככל שזה נוגע במר אולמרט מסתבר שהדחיפות גדולה ביותר). ברוח היעילות הזאת התקשר אתמול נציג מן הפרקליטות לבא כוחו של מר אולמרט והודיע לו 'רשמית' על הכוונה להגיש ערעור על זיכויו מבלי שידע לומר על מה בכלל מתכוונת הפרקליטות לערער. שמונה שעות לאחר ניהול השיחה היא הודלפה על ידי הפרקליטות לתקשורת.

 

"נוהל כזה של הודעה על 'כוונה להגיש ערעור - לא ברור על מה' לא קיים בשום מקום, אין לו מקום, ובוודאי שלא היה בא לעולם לולא רצו בפרקליטות לסכל את האפשרות שמר אולמרט ישוב לחיים ציבוריים".

 

לטענת ח"כ בר-און וחבריו, פרקליט המדינה "ממשיך בשלו ועורך 'מקצה שיפורים' על גבו של מר אולמרט, במימון ציבורי ועל חשבונה של הדמוקרטיה במדינת ישראל... ככל שישנה טענה כי מדובר בערעור שאין בלתו, חשוב מאין כמותו, ולא בגחמה, הרי שבנסיבות שנוצרו, על פרקליט המדינה להעביר את סמכויותיו בעניין זה לגורם מחוץ לפרקליטות, שאיננו כפוף אליו, לקבלת החלטה ראויה וצודקת עד לתום מועד הגשת הערעור בעוד מספר שבועות".

 

לדבריהם בפנייה לנאמן, "על אף היותך שר מטעם הממשלה המכהנת, בטוחני כי הדמוקרטיה הישראלית יקרה ללבך ואתה מבין לחלוטין את העוול המתמשך שגורם לה פרקליט המדינה בהתנהלותו. כיבוד שלטון החוק פירושו גם כיבוד החלטות בתי המשפט גם כשהן אינן נוחות לו. כיבוד שלטון החוק פירושו גם לא לנסות ולפגוע בסיכוייו של מועמד לכנסת עוד בטרם הכריז על כוונתו לשוב לחיים ציבוריים. את ההתנהלות הזאת יש לעצור כאן ועכשיו".

 

לדור: מבחינים בדה-לגיטמציה אבל לא מושפעים ממנה

לדור התייחס הערב בכנס לרגל השקת הספר "שחיתות פוליטית" לנושא הזיכויים בבתי המשפט, ומבלי לציין את שמו של אולמרט, אמר: "במציאות הישראלית המצב עוד יותר חמור. יכול להיות שתהיה חקירה ומשפט אבל הוא יסתיים בזיכוי מחמת הספק. בישראל זו תעודת כבוד למי שזוכה מחמת הספק, שיתקדם. איך אפשר לאסוף ראיות מאנשים שעושים חשבון שאולי לא כדאי ומשתלם למסור עדות... אבל אנחנו מתגברים".

 

אולמרט וזקן. "נאשמים בשוחד מנהלים משפט בתקשורת" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אולמרט וזקן. "נאשמים בשוחד מנהלים משפט בתקשורת"(צילום: AFP)

 

פרקליט המדינה אמר כי הוא אינו ישן בלילה כאשר קידם או פתח בחקירה שלא בצדק, אך הוא גם לא ישן בשקט כאשר הוא יודע שכל מי שהיה בסביבת העבירה יודע מה קרה שם. לדבריו, לעיתים נגבים מחירים מאנשים שנפתחת נגדם חקירה, אולם אין זה אומר שלא יאספו נגד החשוד ראיות.

 

"יש טכניקה חדשה במקומותינו - ניהול המשפט בתקשורת", אמר לדור. "אני רוצה לייחס כמעט אשמה לאלו שמובילים את הטכניקה, שנועדה להשתלט על תודעת הציבור, על מה שהוא יודע וגם על הפרקליטים והעדים, ולקבע בתודעת הציבור אמיתות כאלה ואחרות. מדובר באנשים שחוזרים על זה עוד פעם ועוד פעם, ותפקידם לייצר רשמים

מעוותים ולא נכונים בתודעת הציבור. זה קיים רק בתחום השחיתות, כשמדובר באנשים מקושרים, חזקים ומרשימים מחוברים היטב לכלי תקשורת. זו תופעה שמסיתה את הדיון המשפטי באופן מעוות. הדה-לגיטימציה לתובעים לא משפיע עלינו, אבל אנחנו מבחינים בה".

  

"בשורה התחתונה אנחנו משתדלים לעשות את מלאכתנו", אמר לדור." אנחנו לא ממש מתרשמים מכך שבחצר בית המשפט, שעומד להכריע של פלוני או אלמוני, מקימים עמוד תלייה ובסופו של המשפט הציבור יודע שאחד משני הצדדים ייתלה. אם יהיה זיכוי, גם אם הוא דחוק לחלוטין, חלקי או מחמת הספק או כזה שהתקבל אחרי שנה שנתיים של ראיות, שבקצה הדרך נוצר ספק, אז תולים את המערכת המשפטית שמאחורי ההליך".

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. עזרה מהחברים
צילום: מוטי קמחי
השר נאמן. יצטרך להחליט
צילום: יאיר שגיא
מומלצים