ארוחה בעשרים שקלים: עיקריות זולות לסטודנטים
כיף להיות סטודנט, עד שזה מגיע לארנק המדולדל. לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמאית, ערוץ האוכל מציג 5 עיקריות משביעות ויצירתיות, שמצריכות רק כ-20 שקלים להכנתן: מסינייה ופסטה עם עוף ועד קציצות טונה ואורז ומאפה גבינות ומנגולד
לצד הזכויות וההנאות של סטודנטים שמתחילים היום את שנת הלימודים, חלות גם חובות. אחת מהן היא למצוא דרך לשרוד במדינה שלנו בתקציב דל. כדי להקל על החוזרים ללימודים, מוגשות כאן מבחר מנות עיקריות משביעות, קורצות וטעימות, כולן בתקציב קניות של עד 20 שקלים (החישוב הוא כמובן לפי כמות המרכיבים למנה אחת). עם קצת מאמץ וחשיבה אפשר בהחלט ליהנות מארוחה טובה וזולה.
עוד בערוץ האוכל:
קציצות טונה על אורז לבן
המרכיבים:
1 קופסת טונה
1/2 בצל סגול
1 חופן כוסברה
1 כף רכז עגבניות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1/2 כוס אורז פרסי
שמן, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את האורז על-פי הוראות יצרן.
- מכינים את הקציצות (ל-2 מנות): בקערה עמוקה מערבבים 2 קופסאות טונה, ביצה, 1/2 בצל סגול קצוץ, חופן כוסברה, מלח, פלפל, 4 כפות פירורי לחם.
- יוצרים 6 קציצות בינוניות ומטגנים על מחבת כחצי דקה מכל צד לסגירה.
- מטגנים בסיר 1/2 בצל קצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים 2 כפות רכז עגבניות, כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים את הקציצות למשך 20 דקות על אש בינונית.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים לצד האורז.
נתחי עוף בבירה על מצע קוסקוס, חומוס ופטרוזיליה
המרכיבים:
200 גרם חזה עוף קפוא או 150 גרם חזה עוף טרי
1/2 בקבוק בירה (בקבוק שווה ערך ל-330 מ"ל)
1/3 שקית קוסקוס בינוני
1/6 חומוסים מקופסה
חופן פטרוזיליה
1/2 בצל, חתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
כף רוטב בלסמי
כף סוכר
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס על-פי הוראות יצרן.
- מערבבים את הבירה עם מלח ופלפל ומשרים את העוף למשך שעתיים לפחות.
- לאחר ההשריה, מסננים ומקפיצים את נתחי העוף בשמן זית, בלסמי וסוכר.
- מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים חופן חומוסים ואת נתחי העוף עם הנוזלים של ההשריה ומקפיצים למשך דקה עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
סיניה בקר ובורגול
המרכיבים:
200 בשר טחון קפוא או 150 גרם בשר טחון טרי
1 בצל בינוני
100 גרם בורגול
1 כף צנוברים
1 כף טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
שמן
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול במים ומיץ לימון למשך שעתיים.
- מטגנים חצי בצל חתוך דק עד להזהבה. מוסיפים חופן צנוברים, כמון, כורכום ומבשלים למשך חצי דקה. מוסיפים את הבשר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב על אש בינונית. יש להקפיד שהבשר אינו מתייבש וכי הוא עובר כחצי בישול.
- בתבנית קטנה מניחים שכבת בורגול בגובה של כ-1 ס"מ, מעליה שכבת הבשר, ומעל שכבה נוספת של בורגול. חורצים עם סכין פסים אלכסוניים ומזליפים מעל מעט שמן.
- אופים בתנור בטמפ' של 180 מעלות ללא כיסוי למשך כחצי שעה עד לקבלת צבע זהב. כשהמנה יוצאת מהתנור מזלפים טחינה גולמית למעלה.
- חותכים למנות לפי הפסים האלכסוניים ומגישים.
פסטה זוקיני ופרגיות ביין לבן
המרכיבים:
150 גרם פרגית קפוא או 100 גרם פרגית טרייה
200 גרם פסטה
1/2 זוקיני
4 עגבניות שרי
חופן פטרוזיליה
1 שן שום פרוסה
40 מ"ל יין לבן
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטה על-פי הוראות יצרן. שומרים את מי הבישול.
- מטגנים בשמן זית את השום הפרוס עד להזהבה. מוסיפים את נתחי הפרגית ואת הזוקיני ומקפיצים למשך כ-5 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי, היין הלבן, ו-50 מ"ל מים מהפסטה. מבשלים ומצמצמים את הנוזלים למשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפסטה ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
מאפה גבינה ומנגולד
המרכיבים:
250 גרם בצק עלים
3 עלי מנגולד
125 גרם גבינת טוב טעם
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, שומשום
אופן ההכנה (לשתי מנות):
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מילימטר. חותכים מלבן בגודל של 20X30 ס"מ.
- מקפיצים בשמן זית 6 עלי מנגולד קצוצים, תחילה את הגבעולים ואחרי דקה את העלים, עם מלח ופלפל, ומצננים.
- מערבבים את עלי המנגולד עם חבילת גבינה.
- מניחים את תערובת המנגולד והגבינה במרכז המלבן.
- לאורך המלבן במרחק של ס"מ מהתערובת יוצרים עם סכין פסים בעובי של 2 ס"מ.
- עוטפים את התערובת עם פסי הבצק בשיטת שתי וערב, פס משמאל ועליו פס מימין וכו'.
- מברישים במים או ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך חצי שעה עד להזהבת הבצק.
- תמיר חכים הוא שף מסעדת טריולה שבפתח-תקוה