בגלל העוני ביוון: לא קוברים את הקרובים שמתו
"הגופות נותרות מוטלות בבתי החולים הממשלתיים", מספרת ואנה מנדליני, בעלת בית לוויות ביוון. "היו לנו חיים מכובדים בעבר ועכשיו דירדרו אותנו 50 שנה אחורה", הוסיפה. פנגיוטיס ורוטסוס, מהנדס מחשבים יווני: "אני נדהם שעוד לא הייתה כאן הפיכה"
"אחרי שלוש שנים של מסים הולכים וגדלים וקיצוצים במשכורות הגענו לנקודה שבה דבר לא נותר כשהיה", סיפרה השבוע ואנה מנדליני, בעלת בית לוויות ביוון שהפעילה משפחתה במשך שנים, אשר החליטה להצטרף לאלפי המפגינים ביום חמישי שיצאו לרחובות במחאה על תוכניות הצנע במדינה.
"המצב כל כך חמור שמשפחות רבות כבר לא יכולות אפילו להרשות לעצמן לקבור את קרוביהן. הגופות נותרות מוטלות בבתי החולים הממשלתיים, כך שהרשויות המקומיות נאלצות לקבור אותם", מוסיפה מנדליני בראיון ל"גארדיאן" הבריטי.
- בחירות בארה"ב 2012
- כל הכתבות של CNN ו-ynet
יוון שוקעת במהומות - דיווחים אחרונים ב-ynet:
יוון: עימותים אלימים בהפגנה נגד הצנע באתונה
יוון: הספונסר של קבוצת הכדורגל - בית זונות
עיתוני גרמניה על השפלת מרקל: יוונים כפויי טובה
בעלת בית הלוויות ביקשה לנצל את הראיון לפנות לראש ממשלת יוון, אנטוניס סמראס, ולמנהיגי האיחוד האירופי הנפגשים בבריסל: "בעבר היו לנו חיים מכובדים. עכשיו המדינה הידרדרה 50 שנה אחורה ואלו הפוליטיקאים שצריכים להבין שמאסנו בזה".
גל המחאות ביוון הולך ומחמיר והאלימות בהפגנות גואה. "אישית אני נדהם שעוד לא הייתה הפיכה במדינה", אומר פנגיוטיס ורוטסוס, מהנדס מחשבים יווני. "בפורטוגל יש מהומות על כל החלטה וצעד ואילו כאן אנחנו נאלצים לקבל את הקיצוצים האינסופיים ואת העלאות המסים. הדבר הגרוע ביותר הוא שהשחיקה החמורה הזו מובילה לעלייה בקיצוניות", הוסיף ורוטסוס, המודאג מהתחזקותה של מפלגת "השחר המוזהב" הניאו נאצית.
"הם מנצלים את הייאוש של האנשים, אבל זה לא יישאר ברמה הזאת. הקיצוניות תתפשט, כמו המשבר הכלכלי הזה, בכל אירופה", הזהיר ורוטסוס.
"אחרי כמעט 50 שנה שעבדתי והפרשתי הכנסות לקרן הפנסיה שלי, נאלצתי
לצאת לגמלאות עם קצבה בסך 1,000 אירו לחודש בלבד, ואם הם יעבירו את תקנות הצנע החדשות - הקצבה תהיה אף נמוכה יותר", אמר ניקוס קסרוס בן ה-60, שעסק בתיקון סירות וספינות מגיל 16. "זה דומה למצב שבו יש לך לולאת חנק סביב הצוואר והיא מתהדקת יותר ויותר. הפעם הבאה שאצא להפגין תהיה עם מסיכת גז ואלה מעץ".
"היוונים הולכים ונעשים יותר ויותר מודעים להשלכות. הביטוי המשמעותי ביותר של זה הוא הסיסמה בהפגנות 'די למדיניות הצנע'", אמרה טניה קראיאניס מאיגוד עובדי הציבור של יוון. "אסור להנהגה הפוליטית של המדינה להמעיט מערכו של התהליך הזה. אם הם לא יתייחסו ברצינות להתנגדויות שלנו הם יישאו באחריות ההיסטורית להתפוררות המרקם החברתי של יוון ולהתפתחויות שהדבר יביא".