שתף קטע נבחר

ישראל רעדה, מי הראשונה מהעולם שתסייע?

תרגיל המשרד להגנת העורף בוחן לא רק את התמודדות כוחות החילוץ עם רעש אדמה, אלא גם מנסה לבנות מודל סיוע בינלאומי

מי יסייע לישראל אם תפקוד אותה רעידת אדמה חזקה? על פי הערכה, בעיקר ארצות הברית, גרמניה, נאט"ו וארגון הסיוע של האו"ם. ישראל חתמה מבעוד מועד על אמנות בנושא, ובצירוף ההנחה שגורסת התרחשות כמעט ודאית של אסון טבע מסוג זה, נראה כי החתימה עשויה להוביל לפעולה בשטח בשנים הבאות. 

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

תרגיל החירום "נקודת מפנה 6", שיצא לדרכו הבוקר (יום א') ברחבי הארץ, בוחן את נושא העזרה ההומניטרית שתגיע לישראל ממדינות העולם. העניין יזכה גם לבחינה מעשית בשנה הבאה, בתרגיל מיוחד שיביא לנתב"ג עשרות מטוסי סיוע, אך כבר כעת ברור כי ישראל תזדקק לעזרה חיצונית ותקבל אותה מידידותיה.

 

תרגיל פיקוד העורף. "בישראל תתרחש בוודאות רעידת אדמה" (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
תרגיל פיקוד העורף. "בישראל תתרחש בוודאות רעידת אדמה"(צילום: דובר צה"ל)
 

"בישראל תתרחש בוודאות רעידת אדמה. השאלה היא באיזו עוצמה, מתי, ואיפה בדיוק", הסביר ל-ynet מנכ"ל המשרד להגנת העורף, האלוף (מיל') גבי אופיר, שסייע כמפקד פיקוד העורף לטורקיה במהלך רעידת האדמה הגדולה שפקדה אותה בסוף שנות התשעים. 

 

לדבריו, "הנזק יהיה גדול מכל מלחמה אפשרית. נערכנו מראש וחתמנו על האמנות הבינלאומיות. במצבים כאלו, מדינות רבות רוצות לעזור, אבל לפעמים הסיוע הוא נטל אם לא מנהלים אותו היטב".

 

בימים הקרובים יסיירו ב"מוקדי ההרס" ברחבי הארץ נציגי ארגוני הסיוע הבינלאומיים, בהם ראשי סוכנות הסיוע של האו"ם והצלב האדום, סגן מפקד המשמר הלאומי האמריקני, בכירים ממטה האו"ם בז'נבה, ראש סוכנות הסיוע הפדרלית של גרמניה, ראש מערך הסיוע לשעת חירום של נאט"ו וגם השר לענייני חירום של אוגנדה. עם סיום התרגיל, ידונו הבכירים עם ראשי המשרד להגנת העורף וינסו להכין עמם מודל לתוכנית סיוע לישראל.

 

"יש כיום הבנה בעולם שסיוע למדינה - כמו תרופות, מזרנים, מים וכוח אדם רפואי - צריך לעבור דרך צינורות מוסדרים והאו"ם הוא המטרייה והצינור המרכזי", הסביר קובי וימסברג, ראש חטיבת שיתוף פעולה אסטרטגי במשרד להגנת העורף.

 

לדבריו, המדינות העיקריות והראשונות שיחישו סיוע לישראל יהיו גרמניה וארצות הברית, לצד ארגונים כמו נאט"ו וארגון הסיוע של האו"ם. "יהיו מדינות או ארגונים שיוכלו לתרום מטוסים לטובת שינוע, לדוגמה, של ציוד מנורבגיה. איתן ניצור את הקשר הראשוני, והן יקשרו בינינו לבין עשרות מדינות בעולם. אם נצטרך 500 שמיכות, זה יכול להגיע דרכן מפורטוגל או מאירלנד. מדינות לא מתחייבות מראש על סיוע. זה יהיה מאוד אד הוק".

 

על פי ההערכות, בעת חירום יורגש בישראל מחסור באוהלים, מיטות, מתקנים לטיהור מים ועוד. "אני מעריך שבשעות הראשונות יגיעו, כמו שראינו בשריפה בכרמל, מדינות שקרובות אלינו כמו יוון וקפריסין, וגם טורקיה. האמריקנים יוכלו להעמיד לטובתנו מטוסים מבסיסיהם שבאירופה תוך 15 שעות", העריך וימסברג.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוחות החילוץ מתרגלים
צילום: דובר צה"ל
צילום: אביגיל עוזי
גבי אופיר
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים