תושבי תל שבע נגד בזק: 4 שנים אין לנו אינטרנט
תושבי היישוב הבדואי שבנגב סובלים מניתוקים חוזרים ונשנים: "שמו לנו אינטרנט רדיו לוויני, משובש עם תקלות רבות", סיפר אחד התושבים, "מגיע לי אינטרנט וקו טלפון כמו כל אזרח. התופעה מגבירה את תחושת הקיפוח". בזק בתגובה: "האזור סובל מפגיעות וחבלות חוזרות ונשנות בציוד בזק"
מזה שנים סובלים תושבי תל שבע שבנגב מניתוקים חוזרים ונשנים מקווי בזק. זאת עקב גניבת תשתיות של החברה ביישוב. בחברת בזק טוענים, כי הם פועלים שנים למציאת פתרונות, אולם העלות של חידוש התשתיות היא עצומה. "מדובר בתופעה מקוממת אשר לדעתי מחריפה את תחושת הקיפוח של המגזר הבדואי בארץ", אומר סאלם אלעסאם, תושב המקום, "מעל ארבע שנים אין לנו אינטרנט בתל שבע".
- בזק משיקה מוקד במסגד המתופעל ע"י בדואיות
- תוכנית קידום הבדואים: איך יחולקו 1.2 מיליארד?
- תלמידי כפר בדואי בנגב יעזרו לכם לחסוך בחשמל
אלעסאם, מנהל בחברת היי טק בפארק התעשייה בעומר וראש וועד אחת השכונות, מספר: "שמו לנו אינטרנט רדיו לוויני. זה כמו לתת לתינוק מוצץ כדי שישתוק. השירות נוראי, משובש ועם תקלות רבות. לפעמים מתקשרים אליי מבזק ואומרים 'יגיע טכנאי', אני מבזבז יום עבודה שלם ובסוף אומרים לי 'הוא לא יגיע'. אני לא יודע עד מתי המצב יימשך כך. בזק מפסידה הרבה כסף. מגיע לי אינטרנט וקו טלפון כמו כל אזרח ואין לי את זה. כיום זה שירות בסיסי".
סלמאן, תושב נוסף במקום, סיפר: "אני פשוט לא מקבל שירותי בזק. אין אינרנט. אני כמעט מנותק מהעולם החיצון. הם חושבים שאנחנו פרמיטיבים ולא רוצים להשקיע, למרות שיש מנויים רבים וכולם מתלוננים. אנחנו משלמים כמו כולם אבל לא מקבלים את מה שמגיע לנו".
"יש לנו בעיה רצינית", סיפר גם חאלד אל-אסד, "אנחנו בשנת 2012 ואין לנו תשתית ראויה של בזק. בעיקרון יש הכל, אבל בגלל הגניבות השירות נורא. פנינו למועצה המקומית וגם לבזק. כתבנו מכתבים אבל דבר לא נעשה. אנחנו חיים בעולם טכנולוגי וצריך שבכל בית יהיה אינטרנט אבל אצלנו המצב שונה".
מבזק נמסר בתגובה:
"לצערנו האזור סובל מפגיעות וחבלות חוזרות ונשנות בציוד בזק, לרבות חיתוכים מכוונים בכבלים האופטיים של בזק ופגיעה בציודי תקשורת נוספים. בזק פעלה ופועלת כבר שנים למציאת פתרונות טכנולוגיים אשר יאפשרו לתושבי תל שבע להיות מחוברים לרשת בזק מבלי להיפגע מבעיית הגניבות והחבלות בכבלים, ואכן חל שיפור ביכולתנו לספק שירותי תקשורת ליישוב.
"רצוננו לספק שירות ראוי תלוי בשיתוף פעולה עם גורמי הביטחון ועם תושבי המקום, למניעת החבלות. העלות הנכפית על בזק כתוצאה מהצורך לחדש תשתיות ולהשתמש בטכנולוגיות חלופיות היא עצומה. למרות זאת בזק ממשיכה ותמשיך לספק שירותי תקשורת לתושבים".