שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד ביקש, אך נאסר עליו לבקר בכלא

נשיא איראן בסך הכול רוצה לבקר בכלא שבו כלוא יועץ התקשורת שלו. אך ראש הרשות השופטת סירב ועקץ: "המדינה במצב מיוחד ולפי שעה העדיפות היא לטפל בסוגיות כלכליות"

כבר יותר משבוע שנשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד נאלץ לרדוף אחרי מערכת המשפט בטהרן כדי שתסייע בארגון ביקור בכלא בטהרן שבו כלוא יועצו – אך לשווא. דובר הרשות השופטת ברפובליקה האיסלאמית הבהיר היום (א') כי ביקורו של אחמדינג'אד בכלא אווין בטהרן "אינו הולם" ובסוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דווח כי לא יינתן לו אישור.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

לאחרונה ביקש אחמדינג'אד במכתב מראש הרשות השופטת אישור לבקר בכלא, שם כלוא יועץ התקשורת שלו, עלי אכבר ג'וואנפקר, לאחר שהורשע בפרסום תמונות שמנוגדות לרוח האיסלאם. אך הנשיא זכה לתגובה עוקצנית, על רקע המשבר הכלכלי שבו נתונה המדינה.

 

"המדינה נמצאת במצב מיוחד ולפי שעה העדיפות היא לטפל בסוגיות כלכליות", אמר דובר הרשות השופטת רולאם חוסיין מוחסייני אז'הי ביחס לאחמדינג'אד. אף שנראה כי הנשיא ממש מעוניין לבקר בכלא, אמר הדובר כי מדובר בסוגיה "שולית" והוסיף כי "צריך להתרכז בעיקר ולא בנושאים משניים".

 

הוא ציין כי עד כה "שום נשיא לא ביקר בכלא" ותהה מדוע אחמדינג'אד נזכר בזה אחרי שבע שנות כהונה, לדבריו הבקשה מעלה "ניחוח פוליטי".

 

אתמול פורסם באיראן על אודות מכתבו של אחמדינג'אד שבו הוא מבקש מסאדק לריג'אני, ראש הרשות השופטת, לבקר בכלא אווין. בתקשורת האיראנית העריכו שמה שעומד מאחורי הבקשה הוא רצונו של אחמדינג'אד לבקר את ג'וואנפקר, שגם משמש כעורך העיתון הממלכתי "איראן". בעת ביקורו של אחמדינג'אד בעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק נעצר היועץ והועבר לכלא, ועד כה אחמדינג'אד לא הצליח לקבל אישור מהרשות השופטת לבקר את מקורבו.

 

לאחרונה גבר המתח בין הזרמים הפוליטיים באיראן על רקע הבחירות שייערכו ביוני 2013. על פי החוק האיראני, אחמדינג'אד, שיסיים שתי כהונות, לא יוכל להתמודד שוב. מתנגדיו מנסים להחליש אותו ואת מחנהו,

שכן הם מעריכים שהוא ינסה להריץ את מקורבו, אספנדיאר רחים משאי, שכיהן בעבר כסגן נשיא. במחנה שמתנגד לאחמדינג'אד רואים במשאי גורם שסוטה מדרך המהפכה האיסלאמית, בין השאר בשל התבטאויות שלו כלפי ישראל ובשל יחסו לדת ולאומיות.

 

ג'וואנפקר נאסר לאחר שבגיליון מיוחד של עיתון לנשים בעריכתו שפורסם באוגוסט האחרון הופיעו תמונות "בלתי מוסריות", שם קוד באיראן לתמונות חושפניות מדי. הדברים נתפשו כקריאת תיגר על המחנה הקיצוני השולט ברפובליקה האיסלאמית, והוא הועמד לדין. פרט לעונש המאסר שנגזר עליו, נאסר עליו לעסוק בעיתונות במשך שלוש שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'וואנפקר. "סוגיה שולית"
אחמדינג'אד. "צריך להתרכז בעיקר ולא בנושאים משניים"
צילום: EPA
מומלצים