22 אלף סטודנטים בבית: "רוצים ללמוד ונפגעים"
ההשבתה במכללות הטכנולוגיות תימשך גם ביום השני של שנת הלימודים האקדמית. סטודנטים הפגינו: "אנחנו לא סוג ב'"
חלק מהסטודנטים פתחו בהתרגשות רבה את שנת הלימודים האקדמית החדשה, ואחרים יצאו לרחובות והפגינו על מה שנראה כמו מלחמה על עתידם. 22 אלף סטודנטים לא החלו אתמול (יום א') את הלימודים בשל שביתה ב-60 המכללות הטכנולוגיות להנדסאים. מאות סטודנטים, מרצים ומנהלים במכללות הטכנולוגיות התייצבו בשלושה מוקדים והניפו שלטים שבהם נכתב בין היתר: "ביבי תתעורר, הנדסאי שווה יותר", "אנחנו לא סטודנטים סוג ב'" ו-"אין אין מצב, צריך תקצוב עכשיו".
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
השביתה במכללות הטכנולוגיות להנדסאים צפויה להימשך גם היום. פורום המכללות הטכנולוגיות יתכנס לישיבת חירום שבה יוחלט על המשך צעדי המחאה. מחר צפויה להימשך גם שביתת הסגל הבכיר באוניברסיטת בר-אילן. הסגל הבכיר שובת בגלל נושאים כספיים שטרם הוסדרו מול הנהלת המוסד.
יו"ר דירקטוריון המכללה הטכנולוגית באר שבע וראש מועצת עומר, פיני בדש, התריע על סגירה אפשרית של המכללות הטכנולוגיות. לדבריו, "יותר מעשור לא נעשה שינוי בתקצוב המכללות הטכנולוגיות, שעומד על 7,000 שקל בממוצע לכל סטודנט, פחות משליש ממה שמקבל סטודנט אקדמי. הסוס כבר על סף מוות".
בדש אמר עוד כי "אם המצב יימשך לא תהיה לנו ברירה אלא לסגור את המכללות. ביום שזה יקרה יחסרו עוד הנדסאים ויתחילו להביא עובדים זרים, מה שיעלה למדינה הרבה יותר ממה שאנחנו מבקשים". בהתאחדות התעשיינים הביעו דאגה ממצב המכללות והביעו חשש שסגירתן תוביל לסגירה של מפעלי תעשייה. "הגיע הזמן שראש הממשלה יבין שמדובר במצב חירום ושאנחנו נמצאים כבר מעבר לקו האדום", אמר נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן.
אורן הוסיף כי "אם לא יוזרמו באופן מיידי כספים למען החינוך הטכנולוגי, ייסגרו פה מפעלים בזה אחרי זה, שכן אם לתעשיינים לא יהיו מספיק עובדים מיומנים בישראל, הם ייאלצו להעביר את פעילות הייצור לחו"ל. חינוך טכנולוגי למקצועות התעשייה יכול למנוע אבטלה במשק ולעודד משפחות רבות להתיישב בצפונה ובדרומה של המדינה".
"להבין שמדובר במצב חירום"
פורום המכללות הטכנולוגיות ציין כי השביתה פרצה בגלל קיצוצים תקציביים בסך מיליוני שקלים, שאינם מאפשרים שגרת לימודים תקינה. מדובר בסטודנטים שמהווים 11
אחוזים מכלל הסטודנטים בישראל ומתוקצבים ב-1.78 אחוז מתקציב ההשכלה הגבוהה בישראל. כעת הם דורשים מראש הממשלה סיוע חירום בסך 40 מיליון שקלים, ואם הדבר לא ייעשה השביתה תימשך.אופיר רוזן, סטודנט במכללת תל-חי אמר: "אנשים מתחילים להתעורר, אנחנו לא נוותר ונמשיך במאבק, נציף את הפייסבוק של ראש הממשלה בפניות של סטודנטים ונחפש משקיעים בעצמנו. זה אבסורד שאנשים רוצים ללמוד, עובדים לפריפריה, משלמים שכר לימוד ובכל זאת נפגעים".
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב, יו"ר ועדת ההיגוי של פורום המכללות הטכנולוגיות אמרה: "הפורום קורא לנציגי האוצר והתמ"ת לשבת למו"מ כאשר התנאים המוקדמים הם: העברה מיידית של מענק חירום בשווי 40 מיליון שקל, ופתרון המשבר תוך הבנה שמדובר במצב חירום שיכול לפגוע בעתיד החינוך הטכנולוגי בישראל, בתעשייה ובמשק הישראלי".