שתף קטע נבחר

צפו: הרבה אנדרואיד במעט כסף

Hisense U2 מציג נתונים טכניים המזכירים את הגלאקסי הראשון. אם מעבד חד ליבתי, מסך 4 אינץ', מצלמת 5 מגה פיקסל, תג מחיר נמוך יחסית וסים כפול מספקים אתכם, אז יש על מה לדבר. סקירה

 

חברת הייסנס (Hisense) הסינית ידועה בארץ בעיקר בזכות מכשירי הטלוויזיה הזולים שנמכרים ברשתות החשמל הגדולות ובחנויות הפרטיות. בסין לעומת זאת, החברה ידועה גם בזכות חטיבת הטלפונים שלה, ולמעשה היא אחת היצרניות הסיניות הגדולות בתחום זה. אמנם לא פופולרית בעולם כמו ZTE או Huawei , אבל בהחלט אין לה במה להתבייש. את הפריצה שלה בתחום הסלולר בארץ מנסה הייסנס לעשות עם ה-U2, מכשיר ביניים המריץ את מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה מיושנת (2.3.6).

 

 

 

עוד ב-GSM-Israel:

 

אם לומר את האמת, הציפיות לא היו גבוהות בתחילה. בכל זאת, לא מדובר במתחרה ל-HTC One X או לגלאקסי S3, אלא במכשיר עם מפרט צנוע יחסית שמגיע מחברה שטרם הוכיחה עצמה בארץ בתחום הסלולר ונמכר במחיר שנע סביב 1000-1,300 שקל. למה כבר אפשר לצפות? ההפתעה היא שברגע שמתרכזים במכשיר, הוא רחוק מלהיות צנוע. במבט ראשון הוא מזכיר למדי את הסמסונג גלאקסי S הראשון, ולמעשה ההבדלים המשמעותיים היחידים בין שניהם, לפחות מבחינה חיצונית, הם כפתור הבית הפיזי שלא קיים בהייסנס, ובגימור הגומי המוקשח בגב המכשיר המעניק תחושת אחיזה נוחה מאוד והוא גם נעים מאוד למגע. מעבר לזה, אם ראיתם פעם את הבכור למשפחת ה-S הקוריאנית, ראיתם גם את המכשיר הזה.

 

 (צילום: GSM-Israel) (צילום: GSM-Israel)
(צילום: GSM-Israel)

 

מפרט טכני ומערכת הפעלה

מבחינה טכנית יש לו מעבד חד ליבתי 1GHz עם זיכרון 512MB RAM (מישהו אמר גלאקסי S?) כאשר האיחסון הפנימי מגיע בצורת כרטיס microSD בנפח 4GB בלבד, אך ניתן להחליפו בכרטיס בעל נפח של עד 32GB. המסך, שוב בדומה לסמסונג, הוא בגודל 4 אינץ' וברזולוציה של 480x800. ל-U2 יש מצלמת 5 מגה פיקסל, אך מצלמת הוידאו מצלמת ברזולוציה מקסימלית של 640x480 בלבד שזה משמעותית פחות ממה שהגלאקסי מציע. מה שכן יש להייסנס להציע שלא קיים בגלאקסי S וכמעט ולא קיים בכלל בארץ הוא סים כפול, כך שבמידה ויש לכם שני קווים ולא בא לכם להסתובב עם שני מכשירי טלפון, ב-HS-U2 תוכלו להכניס את שני כרטיסי הסים. סוללת ה-1630mAh המכובדת מחזיקה יפה מאוד וכל עוד אתם לא "קורעים" את הטלפון במהלך היום, היא תחזיק לכם יום שלם. אני, בכל מקרה, לא נתקעתי ללא סוללה.

 

להבדיל ממכשירי אנדרואיד רבים וזולים המציפים את השוק, המכשיר הזה תומך בכל שירותי גוגל, מה שאומר בראש ובראשונה גישה מלאה לחנות ה-Google Play לטובת הורדת יישומים. מי שלא אוהב את האנדרואיד שלו עם יותר מדי תוספות מחכה כאן הפתעה נעימה.היות ומדובר בגירסה נקיה כמעט לגמרי ממשקי משתמש ותוספות כאלה ואחרות של היצרן, נעים וכיף לעבוד איתה. ניתן להגדיר עד 7 מסכי בית כאשר בתחתית המסך, באופן קבוע, יש קיצורי דרך לטלפון, לדפדפן המובנה, להודעות ולתפריט היישומים. היה נחמד אם היה אפשר לשנות את הקיצורים האלה, אך לצערנו הדבר אינו אפשרי ללא התערבות אפליקציות צד שלישי כדוגמת לאונצ'רים שונים. עוד דבר שלא הצלחתי לעשות זה לשנות את סדר האפליקציות (לפי ה-א' ב' למשל) בתפריט שלהן.

 

גם ריבוי המשימות הוא לא הצד החזק של המכשיר, אבל כל עוד לא תקפצו מאפליקציה לאפליקציה ללא הבחנה, ולא תחשבו שמדובר באחד ממכשירי הדגל בעולם, סביר להניח כי לא תיתקלו בבעיות מיוחדות. אפשרות שאהבתי מאוד במכשיר היא התיקון האוטומטי במקלדת המובנית. המקלדת יודעת לזהות ולתקן שגיאות, אבל לחיצה אחת על מקש המחיקה מחזירה את מה שהוקלד במקור. כל כך פשוט, כל כך נוח.

 

 (צילום: GSM-Israel) (צילום: GSM-Israel)
(צילום: GSM-Israel)

 

מסך 

מהירות המעבר בין מסכי הבית השונים מפתיעה לטובה, כמו גם דיוק מסך המגע שאינו נופל ממכשירים יקרים ומתקדמים יותר. גם בשימוש מקלדת האנדרואיד המובנית לא נתקלתי כמעט בטעויות הקלדה, וזה בהחלט מפתיע. לדעתי, אין יותר מדי מכשירים עם מסך בגודל 4 אינץ' המגיבים טוב ומדוייק כל כך. המחמאות ממשיכות גם בתצוגת המסך באור שמש ישיר. כאן בהחלט הופתעתי לטובה כאשר הצלחתי להשתמש ללא קושי תחת השמש הקופחת ולקרוא ללא בעיה את מה שמוצג על המסך. שאפו גדול מאוד ליצרנית.

 

אינטרנט 

הדפדפן מתפקד יפה מאוד והמעבר בין אתרים שונים בהחלט מהיר מספיק לרוב המשתמשים. חשוב לזכור שבכל זאת מדובר במכשיר פשוט ולכן אין סיכוי לקבל ביצועים ברמה לה הורגלנו ממכשירי הדגל השונים של החברות המובילות. עם זאת, למשתמש הממוצע שנכנס לאינטרנט פעם ב.. ה-U2 בהחלט מספיק מהיר. ניסיתי אותו בכל מיני מקומות בשימוש באינטרנט סלולרי וגם בחיבור לרשת אלחוטית ביתית והתוצאות היו טובות. הדבר היחיד שהפריע לי היה ברמת הקליטה של הרשת הביתית שתמיד "נפלה" בקו אחד ממכשירים אחרים שהיו בסביבתי. אם יש לכם קליטה חלשה בבית, מומלץ להצטייד בראוטר חזק יותר או לפחות לא להתרחק ממנו יותר מדי.

 

מצלמה ומולטימדיה 

נקודת התורפה של ההייסנס היא המצלמה. לצילומים אקראיים פה ושם היא בסדר ובתנאי תאורה טובים מאד היא אפילו מצלמת די יפה, אך בהשוואה למצלמות 5 מגה פיקסל של החברות המובילות, אפילו בדגמים הבסיסיים יותר, ה-U2 מאכזבת. לרבים היא בהחלט תספיק אבל אם חשובה לכם המצלמה, כנראה שתיאלצו להוציא מעט יותר כסף וללכת על מכשירים כמו ה-One V של HTC, הסמסונג גלאקסי Ace או הסוני אריקסון Arc S. צילומי הוידאו מניבים תוצאות דומות ויספיקו אם אתם חייבים לתפוס איזה רגע משעשע אך אם אתם יוצאים מהבית בכוונה לצלם וידאו, כדאי להצטייד בפיתרון אחר.

 

נגני הוידאו והאודיו בסיסיים מאד אבל עובדים יפה מאד, אם כי מעט מוגבלים מבחינת התמיכה בסוגי קבצים שונים, בעיקר בוידאו. את זה ניתן לתקן בקלות בחנות האפליקציות של גוגל, כך שלא מדובר באסון של ממש. איכות השמע דרך האוזניות המצורפות סבירה ביותר ובשימוש באוזניות איכותיות יותר וגם בחיבור למערכת אודיו, הסאונד בהחלט טוב. מי שמרבה להשתמש בטלפון כנגן מוסיקה לא יתאכזב ממה שיש להייסנס להציע. דרך הרמקול המובנה הסאונד חזק אבל לא איכותי והדבר מתבטא גם בשיחות טלפון דרך הרמקול.

 

 (צילום: GSM-Israel) (צילום: GSM-Israel)
(צילום: GSM-Israel)

 

שיחות והודעות 

איכות השמע בשיחת טלפון רגילה, דרך האוזנייה, טובה מאד וגם לא נתקלתי ביותר מדי ניתוקים או הפרעות בשיחה. החייגן המובנה לא נוח במיוחד ואין בו חיוג מהיר או קיצורי דרך לאנשי הקשר. אם אתם רוצים לחייג למישהו שמופיע ברשימת אנשי הקשר שלכם תצטרכו להיכנס לאפליקציית הטלפון, לעבור ללשונית של אנשי הקשר ומשם תוכלו לגלול אל איש הקשר המבוקש או ללחוץ על מקש החיפוש (הנמצא בשורה אחת עם מקשי המגע של הבית, החזור והתפריט בתחתית המכשיר) כדי להקליד את שמו. כמובן שניתן לדלג על השלב הראשון אם תיכנסו ישירות לאפליקציית אנשי הקשר. גם את העניין הזה ניתן לפתור בחנות ה-Play כאשר החייגן הנפלא exDialer, התומך בעברית, בהחלט ישפר את החוויה הזאת. רק חבל שלא ניתן להחליף את האייקון של החייגן המובנה בעמודי הבית בזה שהורדתם. אפליקציית ההודעות דווקא נוחה מאד ולהוציא הודעה לא לוקח יותר זמן מכל טלפון אנדרואיד אחר.

 

השימוש בשני כרטיסי סים יכול להיות שימושי מאד עבור רבים וה-HS-U2 עושה את זה נפלא. אמנם רק חריץ סים אחד תומך ברשת דור שלישי אבל ברגע שתכניסו את הסים השני המכשיר מאפשר לכם לבחור, מתוך החייגן ומתוך אפליקציית ההודעות, מאיזה מספר אתם רוצים לחייג או לסמס בכל רגע נתון. המעבר בין הסימים לא קיים בשיחות נכנסות ולכן גם אם אתם מדברים בקו הראשון שלכם, לעולם לא תפספסו שיחה בקו השני.

 

סיכום 

במחיר שבו נמכר ההייסנס HS-U2 אין כמעט מתחרים המציעים מסך בגודל 4 אינץ' וגם אלה עם מסך קטן מ-4 אינץ' לא בהכרח יותר טובים, גם אם הם מגיעים מיצרנים יותר מוכרים בתחום הסלולר. בנוסף ניתן לומר בוודאות שבאופן יחסי למכשירים שעולים מעט פחות ממנו (כמו הגלקסי Y למשל) ההייסנס הרבה יותר טוב. אמנם אני לא עומד למכור את המכשיר האישי שלי (Note II) ולרכוש במקומו את ה-Hisense U2, וגם לא אמליץ לעשות זאת לכל מכור טכנולוגיה כמוני, אבל אני בהחלט אמליץ עליו למי שיכול או רוצה להשקיע סכום מינימלי יחסית במכשיר אנדרואיד, ולקבל בתמורה סמארטפון שיבצע עבורו כמעט כל מה שצריך. עם מסך טוב מאוד ביחס למתחרים, איכות בנייה מרשימה ומערכת אנדרואיד יציבה וזריזה, להייסנס יש בהחלט מה להציע.

 

 

אהבנו: מסך שנראה ומגיב מצוין, תיקון אוטומטי מעולה, סים כפול, נגן אודיו איכותי, מחיר

לא אהבנו: מערכת הפעלה מיושנת (וכנראה גם ללא אפשרות שדרוג), מצלמה, חייגן.

בשורה התחתונה: תמורה מצוינת ביחס למחיר

 

(דניאל שולדנפריי)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GSM-Israel
זול, מספק את הסחורה. Hisense U2
צילום: GSM-Israel
מומלצים