שתף קטע נבחר

 

המבקר: מופז קיבל תרומות במזומן לחשבון הבנק

מבקר המדינה קבע כי במהלך קמפיין הפריימריז קיבל יו"ר קדימה שתי תרומות במזומן בסך אלפי שקלים, שלא בהתאם לחוק. המבקר לא שלל אפשרות שהדבר נעשה בתום לב, אך בכל זאת קנס את מופז ב-28 אלף שקל. לשכת מופז: התרומות הוחזרו

יו"ר מפלגת קדימה, ח"כ שאול מופז, קיבל שתי תרומות במזומן בסך אלפי שקלים לחשבון הבנק שלו במהלך קמפיין הפריימריז לראשות המפלגה. כך קבע מבקר המדינה, יוסף שפירא. התרומות התקבלו שלא בהתאם לחוק ובניגוד להוראות מבקר המדינה, אולם מופז טען לאחר מכן כי לא מדובר בתרומה אסורה, מכיוון שהיה מדובר בתורם ידוע שהעביר את הכסף לאחר שהזדהה ישירות לחשבון הבנק של הקמפיין. בעקבות הדברים שפירא הטיל על מופז קנס של 28 אלף שקל.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

מדו"ח שהגיש היום מבקר המדינה ליו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, עולה כי התרומות של מופז במזומן התקבלו בניגוד להוראות המבקר שעוסקות בקבלת תרומות במזומן. "האיסור על קבלת מזומן אינו איסור חדש בחוק המפלגות", כתב המבקר. "והוא מן האיסורים הראשונים שנכללו בחוק בנוגע לתרומות".

 

המבקר שפירא הוסיף עוד כי "פירוש מקל של הוראות החוק בהקשר זה עלול לפגוע קשות בתכלית החוק וביכולת אכיפת האיסורים שנקבעו בו". המבקר אף ציין בהקשר הזה הוראות מסוג דומה בחוק שעוסקות באיסור להלבנת הון. "שימוש נרחב בכסף מזומן בכל הנוגע לתרומות בחירות עלול, אפוא, לגרום לפרצות קשות", כתב המבקר.

 

מבקר המדינה יוסף שפירא (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מבקר המדינה יוסף שפירא(צילום: גיל יוחנן)

 

החוק קובע במפורש כי מועמד לא יקבל מתורם ותורם לא ייתן למועמד תרומה במזומן בכול סכום מעל ל-200 שקל. מופז, כאמור, קיבל שתי תרומות בגובה 7,975 שקל משני תורמים שונים.

 

"מופז לא שיקף את כל הכנסותיו והוצאותיו"

הדו"ח עסק באופן כללי בבחירות המקדימות לראשות מפלגת קדימה שנערכו בחודש אפריל האחרון. בבחירות האחרונות כול מועמד יכול היה לגייס סכום של עד 1,630,689 שקל. ציפי לבני ואבי דיכטר, שהתמודדו גם הם על ראשות המפלגה, לא חרגו מהיקף ההכנסות או ההוצאות המותר. לבני דיווחה על הכנסות בגובה 1,595,696 שקל מתרומות שהתקבלו, והוצאותיה הסתכמו ב-1,587,531 שקל.

 

דיכטר זכה לתרומות נמוכות בהרבה, כאשר הסכום שאותו הצליח לגייס עמד על 362,177 שקל, והוצאותיו הגיעו לכדי 314,470 שקל.

 

מופז, לעומתם, גם כאן זכה להתייחסות מיוחדת מצד משרד המבקר, כאשר קיבל הכנסות בגובה של 1,629,512 שקל והוצאות בגובה 1,627,947 שקל, המבקר שפירא קבע כי התנהלותו הכספית לא הייתה תקינה. מופז לא ניהל את מערכת החשבונות שלו בהתאם לחוק, הוא לא שיקף בהן את כל הכנסותיו והוצאותיו וכן המבקר מצא כי לא היו מספיק אסמכתאות בגין הוצאות לגבי התקשרות עם חברה שסיפקה לו שירותים ועובדים.

 

"הגם שהדברים נעשו בתום לב או בהיעדר ניסיון", כתב המבקר, "התוצאה הינה כי לא ניתן היה לאמת ולסכם בדרכי ביקורת מקובלות את הוצאותיו והכנסותיו על מקורותיהן". בסופו של דבר, החליט המבקר להטיל על מופז קנס של 28 אלף שקל מכיוון שהתנהלותו הכספית הייתה בלתי תקינה.

 

מלשכתו של ח"כ מופז נמסר בתגובה: "היו שתי תרומות בסך כולל של 7,795 ש"ח שהופקדו בחשבון המועמד. על אף חילוקי הדעות המשפטיים - האם לראותם כתרומות במזומן, הכריע המבקר שיש לראותם כתרומות במזומן ולפיכך הורה שאול מופז להחזיר מיד את התרומות. באשר לשאר הטענות, הדברים נעשו בתום לב, כפי שקבע גם מבקר המדינה, הערות המבקר נלקחו לתשומת הלב הראויה ובמלוא הרצינות והלקחים יופקו. מר מופז מכבד את קביעת המבקר ויפעל על פי החלטת המבקר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר קדימה מופז
צילום: מוטי קמחי
מומלצים