שתף קטע נבחר
 

6 תופעות לוואי בהריון - ודרכי הטיפול בהן

בחילות, טחורים, כאבי גב וצרבת הן רק חלק מתופעות הלואי הלא נעימות שכמעט כל אשה סובלת מהן בהריון. האם יש דרך למנוע אותן וכיצד ניתן להקל עליהן? מדריך

במהלך תשעת ירחי הלידה הגוף עובר תהליכים רבים: צורתו משתנה וכך גם משקלו ומאזן ההורמונים עובר שינוי דרמטי. חומרים רבים בגוף מופנים לבניית העובר וגורמים לחסרים אצל האם. כל אלו עשויים לגרום לתופעות לוואי וסימפטומים לא נעימים, האופייניים להריון. לפניכן מספר המלצות לטיפול עצמי בתופעות אלו:

 

כבר ביקרת בערוץ הריון ולידה שלנו?

 

עוד על ההריון :

סוכרת הריון: מה מותר ומה אסור לאכול

בננה נגד עייפות: 15 מזונות על להריון קל

10 מזונות שחשוב לאכול בהריון - בשביל התינוק

 

1. בחילות והקאות

בחילת בוקר, המלווה לעתים בהקאות, היא כנראה הבעיה המטרידה ביותר עבור יותר ממחצית מהנשים בשליש הראשון של ההריון. חשוב, במקרה של הקאות, להקפיד על שתייה מרובה למניעת התייבשות. בנוסף, כשיש סכנת התייבשות מומלץ לצרוך תכשירים המחזירים לגוף את המינרלים החיוניים ומונעים התייבשות.

 

כדי לנסות ולמנוע את הבחילות מומלץ לאכול ארוחות קטנות וקרובות זו לזו. בנוסף כדאי לאכול משהו קטן (כמו קרקרים) לפני השינה. תה לימון וזנגביל יכול לעזור להעביר את תחושת הבחילה, כשהיא בעיצומה. 

 

2. התכווצויות שרירים בלתי רצוניות  

כ-30% מהנשים סובלות במהלך ההריון מתופעות של התכווצות שרירים בלתי רצוניות, בדרך כלל בלילה, בזמן השינה. הסיבה לתופעה אינה לחלוטין ברורה, אך לרוב היא נגרמת ממחסור במגנזיום.

 

כדי להקל משמעותית על תופעת ההתכווצויות ניתן להשתמש בתכשירים טבעיים המטפלים בתופעה. חשוב להקפיד כי מדובר בתכשיר מותר ומומלץ לשימוש בתקופת הריון והנקה.

 

3. צרבת

עליית חומצה מן הקיבה לוושט (מצב שכיח מאוד ב-30%-50% מהנשים בהריון) היא שגורמת לתחושת הצרבת וגם "צורבת" את מיתרי הקול וגורמת לצרידות. כדי להקל על התופעה ניתן להשתמש בתכשירים נוגדי צרבת במציצה, הנמצאים בבתי המרקחת. מומלץ לפנות לרופא על מנת לטפל בנוגדי חומצה המותרים בזמן הריון.

 

4. עצירות

ההמלצה העיקרית למניעת עצירות היא שתייה מרובה של לפחות שש עד שמונה כוסות מים ביום. השתדלי לאכול מזון עשיר בסיבים כמו פירות טריים ויבשים, ירקות טריים ומבושלים, סובין, דגנים מלאים, לחם מחיטה מלאה, גרעינים ואגוזים. מומלץ גם לעסוק בפעילות גופנית מתונה, כמו הליכה.

 

5. בצקת ונפיחות ברגליים

רצוי להימנע מישיבה ממושכת. מומלץ לנוח ואפילו לישון כשהרגליים מורמות.

עיסוי הרגליים בשמן גרניום יביא להקלה משמעותית בבצקת ונפיחות ברגליים.

 

6. טחורים

יש לדאוג לפעילות סדירה של המעיים. מומלץ לצרוך ירקות ומזונות העשירים בסיבים ולהקפיד על שתייה מרובה. אמבטיות ישיבה יכולות להקל על כאב קל בפי הטבעת. כמו כן ניתן להשתמש במשחות נגד טחורים שאינן דורשות מרשם רופא ומותרות לשימוש בתקופת ההיריון.

 

7. כאבי גב תחתון

מומלץ לחמם את אזור הגב התחתון בעזרת בקבוק עם מים חמים עטוף במגבת או כרית חימום. ניתן למרוח קרם המכיל ארניקה טבעית, המקלה במהירות על הכאבים ומותרת לשימוש בתקופת ההריון.

 

הכותב הוא רוקח ראשי בחברת נווה פארמה

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריון. מומלץ לאכול הרבה סיבים
צילום: shutterstock
מומלצים