בש"ס בירכו על האיחוד: נרוויח מכך מצביעים
ראש הממשלה עדכן את ישי, דרעי ואטיאס באיחוד עם ליברמן ובש"ס מיהרו לברך ולסמן מטרות: הבוחרים שיעזבו את הליכוד
אחרי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר החוץ, אביגדור ליברמן, מי שמקווה להרוויח מהאיחוד בין הליכוד וישראל ביתנו היא שותפתם הטבעית למחנה הימין - ש"ס. הדימוי המסורתי והחברתי של הליכוד עשוי להישחק מהמהלך והמפלגה החרדית מתכוונת להיות שם בקרב על אותם מצביעי ימין.
בחירות 2013 - כל העדכונים בחדשות ynet
הערב (יום ה') התקשר ראש הממשלה נתניהו אישית לשלושת
חברי ההנהגה בש"ס - אלי ישי, אריה דרעי ואריאל אטיאס, שהתאחדו בעצמם רק לפני שבוע - ועדכן אותם על האיחוד עם ליברמן. לאחר מכן הוציאו השלושה הודעה משותפת שבה בירכו על המהלך.
"אנו מברכים על האיחוד בין ישראל ביתנו לליכוד", הם כתבו בהודעה. "האיחוד מחדד את העמדות והבחירה הופכת לפשוטה יותר. כעת ברור לכל שיש רק מפלגה אחת שדואגת לשכבות החלשות ולמסורת ישראל. בבחירות הבאות מי שחשובה להם הזהות היהודית-מסורתית של מדינת ישראל ומניעת גזירות כלכליות על השכבות החלשות תהיה לו רק כתובת אחת: תנועת ש"ס חזקה ומאוחדת".
השר אריאל אטיאס אמר הערב ל-ynet: "ש"ס מאוחדת ומלוכדת יכולה להתחזק כתוצאה מהאיחוד הזה, בעיקר בערי הפריפריה ובקרב הציבור המסורתי-מזרחי. יש לנו יכולת לשתף פעולה עם כל ממשלה, אבל כדי למנוע גזירות כלכליות על השכבות החלשות חייבים שש"ס תהיה חזקה על מנת שתוכל לבלום מגמות אלו".
עוד בחדשות ynet:
השר אלי ישי העריך גם הוא כי ש"ס תצא נשכרת מהמהלך: "אנחנו נותרנו המפלגה החברתית היחידה שתדאג למסורת, לשכבות החלשות ולערכים היהודיים בישראל".
בש"ס מתכננים ממילא להתמקד בבחירות הקרובות בקמפיין חברתי, שייסחוף מצביעים שזלגו לליכוד - בעיקר מזרחיים ותושבי עיירות פיתוח. האיחוד הזה, מעריכים במפלגה, יחזק את מה שהם מכנים "חזרת המצביעים הביתה". אריה דרעי, שמונה לנהל את הקמפיין המפלגתי, כבר הצטלם לתשדירים העוסקים בפער החברתי, והקמפיין צפוי לכלול גם שימוש בדמותו של הרב עובדיה יוסף ובכך להדגיש את ההבדלים בין ש"ס לגוש הימין החדש.
חבר הכנסת ניסים זאב אמר: "אני מברך על האיחוד. אני מניח ומקווה שמצביעים יעברו אלינו בעקבות זה. הם ודאי ירוצו על הקלף של שינוי שיטת הממשל והפחד משלי יחימוביץ', והמצביעים החברתיים יצביעו לנו. ש"ס זה מצביעים חרדים דתיים ומסורתיים שמעוניינים בהנהגה רוחנית".
מנגד, במפלגות החרדיות נשמעו גם קולות מודאגים מהאיחוד. החשש הוא מפני קואליציה שבאורח נדיר לא תכלול את החרדים, ותעביר חוקים לשוויון בגיוס לצה"ל או תפגע בקצבאות. ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר כי "בקדנציה האחרונה היו לנו מאבקים רבים עם ישראל ביתנו. האיחוד שלהם עם הליכוד צופן לציבור החרדי אתגרים רבים וקריטיים בקדנציה הבאה. אנו חייבים להיות גדולים וחזקים כדי לעמוד מול האתגרים".
Read this article in English