ברלוסקוני: השופטים מוטים, איטליה לא דמוקרטיה
ראש ממשלת איטליה לשעבר, שבית משפט במילאנו גזר עליו אחר הצהריים ארבע שנות מאסר בגין חלקו בפרשת שחיתות גדולה, פתח את פה בערוץ הטלוויזיה שלו: "השופטים מוטים פוליטית, איטליה הפסיקה להיות דמוקרטיה"
ראש ממשלת איטליה לשעבר, סילביו ברלוסקוני, סיפק הערב (יום ו') תגובה ראשונה להכרעת הדין של בית המשפט במילאנו, ששלח אותו לארבע שנות מאסר בגין העלמות מס בפרשת שחיתות גדולה. בראיון לערוץ הטלוויזיה "איטליה 1" שבבעלותו אמר ברלוסקוני כי הרשעתו "לא-אמיתית" וכי היא תוצאה של שופטים "מוטים פוליטית" שהפכו את איטליה למדינה שאינה עוד דמוקרטית.
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד חדשות ב-ynet:
ברלוסקוני כבר מתח בעבר ביקורת על שופטים "שמאלנים" לטענתו הדנים בתיקים בעניינו. בדברים שנשא בערוץ הטלוויזיה שלו הערב אמר: "אם אינך יכול לסמוך על שופטים לא-מוטים במדינה, המדינה הופכת ללא-אזרחית, לברברית וללא בת-קיימא, והיא מפסיקה להיות דמוקרטיה. זה עצוב, אבל זה המצב במדינה שלנו כיום. עורכי הדין שלי ואני מעולם לא חשבו שהרשעה כזו אפשרית. הוא הכחיש כי יש קשר בין הרשעתו לבין החלטתו שלא להתמודד בבחירות לראשות הממשלה באביב הבא, החלטה שעליה הכריז רק אתמול.
בית המשפט במילאנו הרשיע בצהריים את ברלוסקוני בהעלמות מס וגזר עליו עונש של ארבע שנות מאסר. יש לציין כי משמעות הפסיקה אינה שברלוסקוני יישלח מיד לכלא: באיטליה חייב כל תיק לעבור עוד שתי ערכאות של ערעור לפני שהכרעת הדין תאושר כסופית, וברלוסקוני צפוי כמובן לערער על הפסיקה. עורכי דינו של ברלוסקוני מסרו כי הכרעת הדין "לחלוטין לא-תיאמן", והביעו תקווה שבית המשפט יקבל את ערעורם.
הכרעת בית המשפט במילאנו היום היא הפעם הראשונה שבה ברלוסקוני מורשע בפרשות שבהן נקשר שמו. בעבר הסתיימו חקירות ומשפטים שהתנהלו נגדו בזיכוי או שלא הבשילו לכדי העמדה לדין. הונאת המס שבה הורשע ברלוסקוני קשורה לרכישה של זכויות שידור על-ידי רשת הטלוויזיה Mediaset שבבעלותו. בפסיקתו אחר הצהריים קבע בית המשפט במילאנו כי ברלוסקוני ושאר הנאשמים בפרשה ישלמו פיצויים בסך עשרה מיליון אירו (כ-12.96 מיליון דולר) לרשויות המס.
לא הראשון שמורשע בפלילים
ברלוסקוני בן ה-76, האיש העשיר ביותר באיטליה, הואשם בשנים האחרונות בכמה פרשיות שחיתות, אבל מה שעורר זעם ציבורי גדול לא פחות כלפיו היה הדיווחים על פרשות מין מפוקפקות שבהן היה מעורב והשמועות שלפיהן נהג לקיים יחסי מין עם קטינות. הוא נאשם בין השאר כי שילם לצעירה ממוצא מרוקני, כרימה אל-מחרוג' ("רובי"), עבור יחסי מין ב-2010, כשהייתה בת 17 בלבד. הוא הואשם גם כי ניצל את סמכויותיו כשדאג להביא לשחרורה מחזקת המשטרה אחרי שנעצרה בגין גניבה. ברלוסקוני הכחיש כי עשה דבר מה שלא כשורה, והמשפט נגדו בנושא זה עדיין מתנהל. בשנה שעברה נאלץ ברלוסקוני להתפטר מראשות ממשלת איטליה בשל המשבר הכלכלי הקשה של ארצו.
מזכיר מפלגתו של ברלוסקוני, אנג'לינו אלפנו, אמר כי הפסיקה הוכיחה שוב כי מתנהלת "רדיפה משפטית" נגד איל ההון והתקשורת, בעוד יריבו הפוליטי אנטוניו די פיאטרו, שופט לשעבר, שיבח את הפסיקה ואמר כי "האמת יצאה לאור". בית המשפט זיכה אגב את פדלה קונפלונירי, יו"ר Mediaset וידידו של ברלוסקוני במשך שנים, שאותו ביקשו התובעים לשלוח לכלא לשלוש שנים וארבעה חודשים. בעקבות הפסיקה צנחו מניות Mediaset, חברת הטלוויזיה הפרטית הגדולה ביותר באיטליה, בכשלושה אחוזים.
ברלוסקוני עשה את מרבית הונו בתקשורת, והפך לראש ממשלה בפעם הראשונה ב-1994 בעת שהוביל את מפלגת "קדימה איטליה". הוא שבה את האיטלקים בחלום השגשוג באמצעות סיפורו חייו - סיפורו של זמר שהופיע בספינת תענוגות והפך לאיש העשיר באיטליה. ברלוסקוני
כיהן במשך שלוש קדנציות, ובמהלכן דבקו בו כאמור עוד ועוד פרשיות שבהן הואשם בשחיתות ושימוש בכוחו הפוליטי לטובת צורכיו הכלכליים.
ברלוסקוני אינו ראש הממשלה הראשון של איטליה המורשע בפלילים. ראש הממשלה הסוציאליסט לשעבר בניטו קרקסי חמק מצו מעצר והתגלה בווילה שלו בתוניסיה ב-1994, אחרי שבית משפט באיטליה האשים אותו בפרשת שחיתות ענקית. הוא נשפט בהיעדרו ונידון לשמונה שנים וחצי בכלא, אולם מעולם לא שב לאיטליה ומת מחוץ לתחומיה. ראש הממשלה לשעבר הנוצרי-דמוקרטי ג'וליו אנראוטי הורשע בעבר בתיק רצח של המאפיה, אולם ערעורו התקבל והוא מעולם לא נכלא.