3 מיליון מוסלמים ואבן. תמונות מהחג' בסעודיה
עולי רגל מ-189 מדינות באו כמדי שנה למכה לקיים את מצוות העלייה לרגל. "אנחנו נרגשים לצעוד למקומות הקדושים ביותר של אללה על פני האדמה", סיפרו, "נשמח גם אם נמות כאן"
כשלושה מיליון מוסלמים משתתפים מאז סוף השבוע שעבר באירועי החג', העלייה לרגל, במכה שבסעודיה. גם הפעם משך הטקס השנתי 1.75 מיליון איש מחוץ לסעודיה, ועולי הרגל הגיעו מ-189 מדינות שונות. 168 אלף שוטרים ואנשי הגנה אזרחית נפרסו באזור מכה לרגל החג', כדי לספק הגנה לעולי הרגל ולשמור על הסדר.
עוד חדשות מהעולם :
- "רגיעה" בסוריה: הפצצות אוויריות ועשרות הרוגים
- דיכאון ומשבר כלכלי. הידרדרות האומנת שרצחה
- ברלוסקוני לא פורש: נשאר "למען האיטלקים"
- זוג בבריטניה חי 6 שנים בשעון קיץ: "בריא יותר"
החג' הוא אחת מחמש מצוות היסוד של האיסלאם, וכל מוסלמי חייב לבצע אותה לפחות פעם אחת בחייו אם הוא כשיר לכך. טקס החג' מתחיל עם מנהג ה"טוואף", שבמהלכו מקיפים המאמינים את אבן "הכעבה" הקדושה שבע פעמים. לאחר מכן ממשיכים העולים לרגל למינה, ומשם הם מטפסים על הר ערפאת - שממנו לפי האמונה נשא נביא האיסלאם מוחמד את דרשתו האחרונה בשנת 632.
במהלך השנים, אירעו כמה אסונות קשים במהלך העלייה לרגל למכה, ובמהלכם נמחצו למוות מאמינים בשל הצפיפות.
בשנת 2006 נהרגו 364 בני אדם בכניסה לגשר ג'מראט במינה, מזרחית למכה. האסון הקטלני ביותר התרחש ב-1990, אז נמחצו למוות 1,426 עולי רגל.
לילה סוהרטי, עולה לרגל בת 55 מאינדונזיה, סיפרה בסוף השבוע לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP: "אנחנו נרגשים לצעוד לעבר המקומות הקדושים ביותר של אללה על פני האדמה". אכרם חוסיין, עיראקי בן 42 שעבורו הייתה זו העלייה הראשונה לרגל ובא עם משפחתו, סיפר כי ימי החג' הם "ימים נהדרים שבהם עלינו לעקוב אחרי צעדיו של נביאנו מוחמד".
מוחמד נור, עולה לרגל מסוריה, אמר: "אני שמח מאוד שאלוהים בחר בנו מבין אנשים רבים כל-כך לבצע את החג' השנה,
ואני מקווה שהוא יעזור לנו גם לקיים את הטקס כפי שצריך. אם הוא יחליט שנמות כאן, נשמח גם כן, מכיוון שפירוש הדבר הוא שנגיע לגן העדן".
לקראת אירועי החג' השנה השקיעה סעודיה 293.3 מיליון דולר בפיתוח פרויקטים באתרי העלייה לרגל באזור מכה.