הבורסה ננעלה בירידות קלות; ת"א 25 איבד 0.1%
מדד ת"א 100 השיל 0.2%. מניית אפריקה קפצה ב-7.5% במחזור גבוה, בבילון זינקה ב-4.4%. רפי גוזלן, אי.בי.אי: "השיפור בשווקים והחשש מפני התנפחות בועת הנדל"ן תומכים בהותרת הריבית ללא שינוי"; מחזור המסחר הסתכם ב-576 מיליון שקל בלבד
המסחר בבורסה באחד העם ננעל היום (א') בירידות שערים קלות, על רקע העליות בבורסות אירופה והיציבות בוול סטריט בסוף השבוע, ובציפייה לפרסום ריבית בנק ישראל לנובמבר, מחר. מחזור המסחר הסתכם ב-576 מיליון שקל.
מדדים
מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.11% ל-1,208.41 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.15% ל-1,072.04 נקודות. מדד בלוטק ירד ב-0.49% ל-324.21 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.1% ל-283.45 נקודות.
ברקע המסחר
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל צפויה להודיע מחר על גובה הריבית לנובמבר. לפי הערכות, הריבית תישאר ללא שינוי, על 2.25%. רפי גוזלן, כלכלן המאקרו הראשי של אי.בי.אי: "מרבית הגורמים המקומיים תומכים בהפחתת ריבית וביניהם הירידה בסביבת האינפלציה, צפי להיחלשות ניכרת בפעילות כפי שעולה מסקרי הציפיות והקדמת הבחירות שהורידה את החשש מפני פריצה תקציבית", טוען גוזלן. "מנגד, השיפור בשווקים הפיננסיים בחודשים האחרונים והחשש מפני התנפחות בועת הנדל"ן תומכים בהותרת הריבית ללא שינוי", הוסיף.
אורי גרינפלד, מנהל מחלקת המאקרו בפסגות התייחס בסקירה השבועית למצב בשווקי העולם וציין כי "התמחור היחסי של מדדי המניות המובילים באירופה נראה כיום הרבה פחות אטרקטיבי מאשר לפני שנה, בעוד שבארה"ב תמחור המניות עדיין מעניין אך כדאי לזכור את העלייה ברמת הסיכון הנובעת מחוסר ההסכמה בין הדמוקרטים לרפובליקנים והגידול בהסתברות להתממשות תרחיש הצוק הפיסקאלי כתוצאה מכך".
המסחר בבורסות אירופה ננעל ביום שישי בעליות בעקבות העלייה המפתיעה בצמיחה בארה"ב - 2% ברבעון השלישי - וכן העלייה במדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן באוקטובר לשיא של 5 שנים. בורסות וול סטריט ננעלו ביציבות בשישי אך בסיכום שבועי איבדו עד 1.7%.
שוק האג"ח
אגרות החוב של מועדון 365 והמשביר לצרכן עלו ב-6% וב-13%, בהתאמה בעקבות אסיפת מחזיקי האג"ח של מועדון 365 שהתקיימה ביום חמישי ובה העלו המשקיעים את חששותיהם ביחס למצבה של החברה והציגו את טענותיהם בנוגע להתנהלות ההנהלה. רמי שביט, שנכח באסיפה, ניסה לספק תשובות והביע אמון מלא ביכולת של החברה לשרת את החוב. באסיפה נכחו בעיקר משקיעים פרטיים ומקרב המוסדיים הגיעו נציגי הראל, מנורה ומיטב.
מניות במרכז
אוהד מראני, מנכ"ל הכשרה אנרגיה, שחווה בחודשיים האחרונים שני קידוחים עקרים ברישיונות "שרה" ו"מירה", אמר שתוצאות הקידוח היו אכזבה קשה: "השגנו הישגים רבים אבל לצערינו למדנו על בשרינו את הקושי והסטטיסטיקה העולמית של ביצוע קידוחים על סמך סקרים ססמיים בלבד. לטענתו, גיוס כספים אינו על הפרק אולם בשלב זה הוא לא נדרש". הדברים נאמרו במסגרת ועידת האנרגיה והעסקים של אקו אנרג'י שנערכת ברמת גן.
מנכ"ל אבנר ויו"ר דלק קידוחים גדעון תדמור אמר בועידה כי "אי אפשר לדבר על כניסה נוספת של צנרת גז בלי אופק של ייצוא גז או דיבור על פרויקט חדש של גז, קרי 'לוויתן'. לדבריו, "המפתח הוא אישור מסקנות ועדת צמח, שלקח לה שנה לעבוד לרבות קיום של שימוע ציבורי. אישור מסקנות אלו יקל עלינו להמשיך את הפיתוח. המדינה מקדמת את כניסת הגז הצפונית ואנחנו נברך כל החלטה", אמר.
נכשל ניסיון גיוס האג"ח של פלאזה סנטרס, חברת הבת של אלביט הדמיה שבשליטת מוטי זיסר, כך נודע ל"כלכליסט". החברה ביקשה לגייס 100 מיליון דולר בהנפקת אג"ח דולרית. על רקע היעדר ביקושים מספיקים נכשל הגיוס אותו הוביל בנק אוף אמריקה - מריל לינץ'. האג"ח היה אמור לשאת ריבית שנתית של 12%.
חיים סבן מתקשה ברכישת פרטנר. האצ'יסון מתנגדת לפריסת החוב במסגרת העסקה שבה רוצה חיים סבן לרכוש את פרטנר. על פי המתווה שהוצע לחברה, יועבר לה תשלום מיידי של 30-20 מיליון דולר, ויתר החוב שאמור להיות משולם בפברואר 2014 ייפרס על פני ארבע שנים. החוב לסינים עומד על 300 מיליון דולר.
קרן ההשקעות ריד אלסוויר (Reed Elsevier), המחזיקה ב-18% ממניות בבילון, פנתה לנועם לניר שמחזיק בשליטה בחברה (24%) דרך חנפ"ק וליוורמור, וביקשה ממנו לשקול מהלך של הצעת רכש למניות בבילון והפיכתה לפרטית. כך נודע ל"כלכליסט". על פי ההערכות, הרקע למהלך נעוץ בביצועי מניית בילון ובתגובה המאופקת לכאורה של השוק להסכם שנחתם בין בבילון לגוגל בשבוע שעבר לפיתוח אפליקציית התרגום של בבילון המיועדת כיום למחשבים אישיים לפלטפורמות סלולריות וניסיון למימוש מודל עסקי מתאים לבבילון בתחום הסלולר.