שתף קטע נבחר

מה עונשו של מי שזייף ת"ז ושלח חבר למבחן?

צעיר לא היה מרוצה מהציון במבחני המיון הטרום אקדמיים באנגלית, ושלח את חברו להיבחן במקומו עם תעודת זהות מזויפת. השופטת נמנעה מהרשעה: "עלולה לפגוע בעתידם"

300 שעות לתועלת הציבור ללא הרשעה: זהו עונשם של שני צעירים מפתח תקווה שרימו במבחן "אמיר" למיון בשפה האנגלית במוסדות לימוד אקדמיים, כפי שגזר היום (א') בית משפט השלום בירושלים.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

תשכחו מאיראן: צבא ארה"ב יתרגל פלישת זומבים

מצרים רועשת: "סוכלה הברחת מסמכי יהודים"

 

בחודש ינואר האחרון קבעה השופטת אלתה זיסקינד כי נ' (29) וד' (25) ביצעו עבירה של ניסיון קבלת דבר במרמה - הראשון עבר עבירות זיוף מסמך והשני ביצע גם שתי עבירות של שימוש במסמך מזויף ועבירות התחזות.

 

החליף תמונה בתעודת הזהות (אילוסטרציה) (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
החליף תמונה בתעודת הזהות (אילוסטרציה)(צילום: Shutterstock)
 

בחודש מרס 2010 ניגש נ' למבחן "אמיר" והציון שקיבל, 74, לא השביע את רצונו. הוא קבע עם ד', חברו לעבודה, שייגש למבחן במקומו. נ' זייף את תעודת הזהות שלו והכניס אליה את תמונתו של ד'. ד' ניגש למבחן בחודש נובמבר 2010 וקיבל ציון 142. הפער בין התוצאות עורר חשד במרכז הארצי לבחינות והערכה, שזימן את נ' לבחינה חוזרת במשרד קצינת הביטחון של המרכז לבחינות.

 

כחודש לאחר מכן הגיעו השניים לירושלים. נ' שוב החליף בין התמונות בתעודה, וד' נכנס למשרד והתחזה בפני קצינת הביטחון כנ'. כך נבחן פעם נוספת במקומו.

 

נ' תואר בגזר הדין כמי ש"שירת בצה"ל, משרת במילואים ובעל כושר מנהיגות, אחריות, עצמאות ויכולת בעבודת צוות. במקביל להשתלבותו בעבודה קבועה, השתלב בלימודי תואר אקדמאי באוניברסיטה הפתוחה במגמת מנהל עסקים, בה למד קורסים שונים, אך התקשה וכשל במבחני האנגלית שעיכבו את סיום התואר. על רקע כישלונותיו החוזרים החליט לבצע את העבירה".

 

בגזר הדין קבעה השופטת כי אף שמצאה שהנאשמים ביצעו את העבירות, יש להתחשב בכך שאין להם עבר פלילי וכי בתסקירי המבחן המליצו לא להרשיע את השניים. מנגד טענה התביעה כי מדובר בתופעה חוזרת שיש להילחם בה, כיוון שהיא פוגעת בטוהר הבחינות ולכן נדרשת הרשעה.

 

השופטת בחרה להסתפק ב-300 שעות לתועלת הציבור ללא הרשעה. היא ציינה שמצד אחד מדובר במעשי הונאה ומרמה חמורים, ומנגד מדובר בנאשמים צעירים בתחילת דרכם, בעלי פוטנציאל חיובי להמשך חיים נורמטיביים, שאין להם עבר פלילי. הם אף הודו במיוחס להם והביעו חרטה ובושה, לפיכך קבעה כי הרשעתם עלולה לפגוע בעתידם. כן ציינה השופטת שנראה כי השניים הפיקו את הלקח ולכן נמנעה מהרשעתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים