שתף קטע נבחר

 

ריף הדולפינים באילת הורשע בהרס האלמוגים

מושבות אלמוגים שבורות, אלמוגים שנעקרו ממקומם ודגים לכודים ברשתות - הם חלק מהתמונות שהוצגו בפני בית המשפט כהוכחה לנזקים שגרמו עובדי ריף הדולפינים לאזור הרגיש. מנהל האתר ושניים מעובדיו הורשעו בפגיעה בערכי טבע מוגנים

ריף הדולפינים באילת ושלושה מעובדיו, הורשעו בבית משפט השלום באילת בעבירות של פגיעה בערכי טבע מוגנים, זאת בעקבות הרס כבד שפעילותם גרמה למושבות האלמוגים בקרקעית הים באילת. 

 

עוד פסקי דין בנושאי סביבה - בכלכלה ירוקה :

 

תחילת הפרשה בקיץ 2007, אז התקינו עובדי הריף הדולפינים רשת חדשה בקרקעית הים. בכתב אישום שהוגש נגד הריף, מנהל המקום ושבעה עובדים נוספים, נטען כי העבודות הללו גרמו לפגיעה קשה במושבות אלמוגים רבות, חלקן בנות מאות שנים, וכן לפגיעה בערכי טבע מוגנים אחרים, בהם דגים, ספוגים וקיפודי ים.

 

הים האדום (צילום: ערן בורוקוביץ) (צילום: ערן בורוקוביץ)
הים האדום(צילום: ערן בורוקוביץ)

 

על פי כתב האישום, העבודות במקום החלו בחודש יולי 2007 בהנחיית המנהל, ובמסגרתן הונחה רשת חדשה ונבנו מנהרות, שהוצבו על מושבות האלמוגים. עוד נטען, כי העבודות בוצעו ללא היתר וכי פקח מטעם רשות הטבע הוציא צו להפסקתן, לאחר שגילה שהן גרמו לפגיעה נרחבת באלמוגים. עם זאת, נטען כי המנהל הורה לעובדים למשיך לעבוד ואלה צייתו לו, בניגוד להוראת הפקח.

 

בתמונות שהציגה המדינה בפני ביהמ"ש, נראו בין היתר מושבות אלמוגים שבורות, אלמוגים שנעקרו ממקומם ודג חשמלן שנלכד ברשת. עוד נטען, כי מאחר שהרשת לא הותקנה כראוי, זרמי הים סחפו אותה, והיא סחפה עמה את אותן מנהרות, ובכך גדל הנזק והתעצם.

 

הנאשמים כולם כפרו במיוחס להם. הריף והמנהל טענו, כי היתר החזקת הדולפינים שברשותם, מתיר להם גם לבצע עבודות תחזוקה במקום וכי העבודות בוצעו במטרה לשמור על האלמוגים, מאחר שהרשת הישנה הייתה פגומה ועמדה לקרוס. עוד נטען, כי כל העבודות שבוצעו נעשו תחת ייעוץ ועל פי הידע שצברו במשך עשרות שנים. יתר העובדים טענו, כי ביצעו משימות ספציפיות בהתאם להוראות ומבלי שידעו כי אין היתר לעבודות.

 

האלמוגים בים האדום (צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים) (צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)
האלמוגים בים האדום(צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)

 

"פגיעה קשה ורחבת היקף"

השופט יואל עדן הרשיע את הריף, מנהל המקום ושני עובדים נוספים בעבירות של פגיעה בערכי טבע מוגנים, וזיכה את חמשת העובדים האחרים מחמת הספק. על פי פסק הדין, אין בהיתר החזקת הדולפינים כדי לאפשר לנאשמים לבצע פעולות הפוגעות בערכי טבע מוגנים, מבלי להתייעץ ולקבל אישור מפורש לכך מהרשות.

 

יתרה מזו, נקבע שגם אם הנאשמים חשבו תחילה שביצעו את העבודות בהיתר - הרי שלאחר שהתגלו הנזקים והוצא צו להפסקת העבודה, המנהל התעלם ממנו והעבודות המשיכו להתבצע בחיפזון, כמו על מנת להציב עובדות בשטח. עוד נפסק, כי שני עובדים נוספים ידעו על האיסור אך המשיכו בעבודות למרות זאת.

 

השופט הוסיף, כי שוכנע, שהפגיעה באזור הריף באילת היא פגיעה משמעותית ורחבת היקף, שגרמה לנזקים כבדים ביותר לערכי הטבע המוגנים, ובוצעה תוך הפרה בוטה של הוראות הרשות, וכי יהיה צורך בעבודות שיקום רציניות באזור. 

 

באשר לחמשת העובדים הנוספים נפסק, כי עצם העובדה כי נשמעו להוראות מנהל המקום, אינה פוטרת אותם אוטמטית מאחריות. עם זאת נפסק כי מאחר שלא הוכח, שידעו כי העבודות מתבצעות ללא היתר - יש לזכות אותם מחמת הספק. גזר דינם של הנאשמים צפוי להתקבל בהמשך.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים