שב"כ חשף תשתית חדשה של חמאס ברמאללה
בפעילות המשותפת עם צה"ל והמשטרה, הצליחו אנשי השב"כ לעצור 30 אנשי חמאס שניסו להקים מחדש תשתית בלב יהודה ושומרון. הם היו בקשר עם הנהגת חמאס בחו"ל. החקירה הובילה למעצר מעורבים בלינץ' ברמאללה ב-2000
ניסיון ראשון של חמאס זה שנים להקים מחדש תשתית ארגונית פעילה וממוסדת בלב יהודה ושומרון - כך מגדירים בשירות הביטחון הכללי את מבצע המעצרים מהעת האחרונה שהותר היום (ב') לפרסום. השב"כ חשף בחודשים האחרונים תשתית ארגונית רחבה של חמאס שפעלה באזור רמאללה והכפרים באזור בנימין ועד כה נעצרו כ-30 פעילים של הארגון שלקחו חלק בפעילות המפקדה. במקביל כבר הוגשו נגדם כתבי אישום לבית המשפט הצבאי ביהודה.
בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet
בחקירת העצורים בשב"כ עלה כי המפקדה פעלה במטרה לחדש את פעילות חמאס ולמעשה להקימו מחדש באזור רמאללה. בשב"כ אמרו כי המפקדה שמה לה למטרה לחזק את חמאס, לקראת בחירות עתידיות ברשות הפלסטינית. לפי השב"כ, פעולות אלו בוצעו באמצעות תמיכה וחיזוק תא הסטודנטים של חמאס באוניברסיטאות, על ידי מתן כספים רבים וארגון פעילויות שונות במסגרתו, וכן באמצעות העברת קצבאות סיוע לאסירי חמאס ולמשפחותיהם.
עוד עלה בחקירה שלה היו שותפים צה"ל והמשטרה, כי חברי המפקדה עמדו בקשר עם הנהגת חמאס בחו"ל, לטובת חילופי מידע והכנסת כספים לאזור. לשם מימוש קשר זה נקטו חברי המפקדה אמצעי זהירות רבים על מנת להסוות את זהותם בהתקשרויות, וכן להסתיר את פעילותם. אמצעים אלו כללו שימוש בשליחים, בכינויים, בתיבות דואר אלקטרוני, בכרטיסי זיכרון ניידים וכן במפגשים חשאיים בין החברים.
עוד נמסר כי במטרה לחזק את אחיזת המפקדה בשטח, שוקמו תאי הסטודנטים של חמאס באוניברסיטאות בגזרת רמאללה ובאבו דיס. ניסיונות של חברי המפקדה לשיקום המפקדה גם באזור חברון ובית לחם סוכלו בעקבות מעצרם של חברי המפקדה. החקירה אף הובילה למעצרם של שניים מחברי המפקדה שהודו במעורבות בלינץ' באוקטובר 2000 בתחנת המשטרה הפלסטינית ברמאללה, שבמהלכו נרצחו באכזריות שני חיילי המילואים ואדים נורז'יץ ויוסי אברהמי.
כתבי האישום שהוגשו נגד המעורבים מייחסים להם חברות פעילה בהתאחדות בלתי מותרת, נשיאת משרה בהתאחדות בלתי מותרת, ביצוע שירות עבור התאחדות בלתי מותרת, מגע עם אויב והכנסת כספי אויב לאזור. בית המשפט הצבאי הורה על מעצרם של המעורבים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
בשב"כ אמרו כי בראש המפקדה עמד מוראד מוחמד חאלד אבו בהא ומתחתיו בהיררכיה ברורה ותוך חלוקת תפקידים מסודרת עמדו מחמד חסן עבדאללה דחלה (שהיה אחראי על האזור המערבי והמרכזי של גזרת רמאללה), מאהר איוב עבד אל ג'ליל דלאשיה (שהופקד על תיק הכספים), מצעב מוחמד אחמד סרור (ששימש כאחראי על תיק הסטודנטים), עמרו נהאד אבו גוש (שהופקד על האזורים צפון ומזרח של גזרת רמאללה), ועדנאן יוסף עמר שומאן (ששימש כמחזיק תיק האסירים).