האחות הקטנה של ווינדוס 8
ווינדוס RT אולי נראית דומה ל-8, אבל היא גרסה שונה לחלוטין של מערכת ההפעלה החדשה שמתאימה לטאבלטים ומחשבים בטכנולוגיה אחרת. הנה כמה מהם
ביום חמישי האחרון, לצד השקת ווינדוס 8, מיקרוסופט השיקה גם מערכת חלונות לשבבי ARM. מה זה אומר? זהו שבב מתחרה לשבבים הרגילים והנפוצים של אינטל ו-AMD והוא הפף בשנים האחרונות מאלטרנטיבה אלמונית לאופציה.
עוד ב-HWzone:
לגרסת החלונות לאותו שבב קוראים Windows RT, והיא דומה ויזואלית לווינדוס 8. – אבל שונה ממנה לחלוטין. חלונות RT היא חיה שונה לגמרי שמיועדת לשבבי ARM בלבד ולא יכולה להריץ אף תוכנה שנוצרה לגרסאות האחרות של חלונות לאורך השנים. תחשבו רכב דיזל ורכב בנזין.
המינוס העיקרי של חלונות RT הוא שהיא לא נהנית מעולם התוכן הנרחב של מערכות החלונות האחרות, אך במיקרוסופט עדיין משוכנעים כי יש להם את הידע, הנסיון והמשאבים בכדי ליצור אלטרנטיבה ל-iOS ואנדרואיד שתכבוש את ההמונים ותשנה את מאזן הכוחות בשוק הטאבלטים לעד.
אנחנו עדיין לא יודעים האם כל הסיפור יתברר כהצלחה אדירה או כפיאסקו מביך, אך נראה כי חלק מהיצרניות עצמן כבר השתכנעו שיש כאן לא מעט פוטנציאל – על כך יעידו כמה וכמה מכשירים מבוססי חלונות RT שנמצאים בדרכם לחנויות ברגעים בהם מוקלדות מילים אלו ממש.
אז רגע לפני שאתם טובעים בים הדגמים, התצורות והשמות השיווקיים המפוצצים שיתקפו אותנו מכל כיוון – אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר ולהסביר מי נגד מי בעולם החדש והפראי הזה. שנתחיל?
מיקרוסופט סורפייס RT
טאבלט עם מסך 10.6 אינץ' ברזולוציה של 1366x768 פיקסלים, שבב Tegra 3 מרובע ליבות של NVIDIA בתדר 1.3GHz, זכרון RAM בנפח 2GB, נפח אחסון של 32GB או 64GB וחריץ MicroSD להרחבה, מצלמת 1.2 מגה פיקסל מקדימה ומאחור, סוללת 31.5 וואט-שעה, עובי של 9.4 מילימטרים, משקל 680 גרם, רגלית (kickstand) מובנית במכשיר וזוג כיסויים שהם גם מקלדות שנמכרים לצד המכשיר.
הטוב: מסך איכותי; כמה כשלונות צורמים בעבר לא הרתיעו את מיקרוסופט ששבה אל עולם החומרה עם מוצר מרענן ומאוזן שידרבן את שאר היצרניות בקטגוריה להתאמץ קצת יותר.
הרע: שבב בינוני מאוד ביחס למחיר, ביצועים לא עקביים לפי ביקורות מוקדמות.
גזר הדין: ה-Surface RT כבר הוכתר מבעוד מועד כגיבור העל של עולם החלונות RT וכנראה שבצדק, אך יש גם אויב מושבע בכל הסיפור - מערכת החלונות RT עצמה ועולם התוכן הצר שלה
מחיר התחלתי: 500 דולר
Samsung ATIV tab
טאבלט עם מסך 10.1 אינץ' מסוג PLS ברזולוציית 1366x768 פיקסלים, שבב Snapdragon S4 של Qualcomm עם זוג ליבות בתדר 1.5GHz וליבה גרפית מסוג Adreno 305, זכרון RAM של 2GB, נפח אחסון מובנה של 32GB או 64GB וחריץ MicroSD, מצלמת 5 מגה פיקסל אחורית, מצלמת 1.9 מגה פיקסל קדמית, שבב NFC, סוללת 8,200mAh (כ-30 וואט-שעה, כנראה), משקל 570 גרם, עובי של כ-8.9 מילימטרים ומקלדת פיזית שתימכר בנפרד אותה ניתן לחבר למכשיר.
הטוב: מסך באיכות גבוהה, עיצוב שנראה איכותי מזה של הטאבלט הממוצע.
הרע: שבב ממוצע מינוס שלא נוכל לתהות על קנקנו עד אשר נגלה את תג המחיר.
גזר הדין: סמסונג מקווה לתרגם את הנסיון שצברה בעולם הטאבלטים מבוססי האנדרואיד להצלחה בשוק החדש, אך עם נעלם עצום בדמות המחיר קשה להעריך מה הם סיכוייה של הענקית הקוריאנית.
מחיר או תאריך זמינות עדיין לא נחשפו.
ASUS VivoTab RT
טאבלט עם מסך SuperIPS+ בגודל 10.1 אינץ' וברזולוציה של 1366x768 פיקסלים, שבב Tegra 3 מרובע ליבות בתדר 1.3GHz, זכרון RAM בנפח 2GB, אחסון פנימי בנפח 32GB/64GB וחריץ MicroSD, שבב NFC, מצלמת 8 מגה פיקסל מאחור ומצלמת 2 מגה פיקסל בחזית, אפשרות לקישוריות סלולר בדור שלישי או רביעי, מערך של ארבעה רמקולים, משקל של 525 גרם, עובי של 8.3 מילימטרים, סוללת 25 וואט-שעה ותחנת עגינה/מקלדת שמוצעת בנפרד וכוללת סוללת 22 וואט-שעה נוספת.
באנדל הכולל את ה-VivoTab RT עם 32GB נפח אחסון ואת המקלדת/תחנת עגינה שלו עולה 600 דולר, באנדל דומה עם 64GB נפח אחסון יעלה לכם 700 דולר. ניתן לרכוש את הטאבלט או את המקלדת גם בנפרד, אך זו כנראה תהיה עסקה לא משתלמת בעליל. המכשיר זמין לרכישה כבר עכשיו.
הטוב: מסך נאה, מחיר אטרקטיבי גם בהשוואה למוצרי האנדרואיד של אסוס, אורך חיי סוללה נהדר יחד עם תחנת העגינה, קל ודק.
הרע: ביצועים ואיכות בניה שאינם מספקים, לפי ביקורות מוקדמות.
גזר הדין: אסוס ממשיכה בקו בו היא מתמחה גם בחלונות RT והתוצר הוא מוצר שכנראה יקרוץ לכל מי שאורך חיי הסוללה הוא הגורם המכריע עבורו.
Dell XPS 10 Tablet
טאבלט בעל מסך 10.1 אינץ', רזולוציה של 1366x768 פיקסלים,שבב Snapdragon S4 כפול ליבה בתדר 1.5GHz עם ליבה גרפית מסוג Adreno 225, נפח אחסון של 32GB או 64GB עם חריץ הרחבה לכרטיסי MicroSD, זכרון RAM בנפח 2GB, מצלמת 5 מגה פיקסל מאחור ומצלמת 2 מגה פיקסל מקדימה, אפשרות לקישוריות סלולר דור שלישי ורביעי, עובי של 9.2 מילימטרים, משקל של כ-635 גרם, סוללת 28 וואט-שעה ותחנת עגינה-מקלדת שנמכרת בנפרד וכוללת סוללה נוספת של 27 וואט-שעה שמבטיחה להעניק למכשיר עד 20 שעות עבודה בסך הכל.
500 דולר לגירסת 32GB ו-600 דולר לגירסת ה-64GB. מחיר של 680 דולר ו-780 דולר בהתאמה לחבילה שכוללת את הטאבלטים ותחנות העגינה גם יחד. .
הטוב: אורך חיי סוללה (מוצהר) מרשים מאוד יחד עם תחנת העגינה.
הרע: 280 דולר עבור מקלדת עם סוללה מוגדלת מרגיש כמו גזל.
גזר הדין: דל שאלה באלגנטיות את הקונספט ממשפחת הטרנספורמרים של אסוס. התוצר הסופי אמנם נראה טוב לפחות כמו המקור כרגע, אך במחיר גבוה ב-80 דולר – לא בטוח שזה מספיק.
הזמנה מוקדמת אפשרית עכשיו, זמינות בתחילת חודש דצמבר.
Lenovo IdeaPad Yoga 11
נייד עם מסך מגע בגודל 11.6 אינץ' וברזולוציה של 1366x768 פיקסלים שיכול להסתובב 360 מעלות על צירו, שבב Tegra 3 מרובע ליבות במהירות 1.3GHz, זכרון RAM בנפח 2GB, נפח אחסון מובנה של 32GB או 64GB וחריץ הרחבה לכרטיסי SD/MMC, מצלמת 720p קדמית, עובי של כ-15 מילימטרים, משקל של כ-1.25 קילוגרם וסוללה שאמורה להספיק ל-13 שעות עבודה.
הטוב: תצורה בלתי רגילה שמאפשרת להשתמש במכשיר במגוון שיטות, מסך (וכנראה שגם מקלדת) גדול מהמתחרים.
הרע: ניצב בצילו של אחיו הגדול, ה-Yoga 13, שמציע מערכת חלונות 8 אמיתית ושבב אינטל תמורת מחיר התחלתי גבוה ב-300 דולר.
גזר הדין: ה-IdeaPad Yoga היה ונשאר אחד המוצרים המסקרנים ביותר בסביבה, אך מחיר התחלתי של 800 דולר מציב את ה-Yoga 11 בליגה אחרת לגמרי, בה אין שום סיבה שבעולם להתפשר על חלונות RT בלבד.
ה-Yoga 11 יהיה זמין לרכישה בחודש דצמבר, במחיר התחלתי של 800 דולר.