שתף קטע נבחר
 

חמוץ מתוק: 3 מתכונים לעוגת לימון

הן רכות, עסיסיות וממלאות את חלל הבית בריח לימוני נפלא. מתאימות לכל שעה ביום ותמיד משאירות טעם של עוד. 3 גרסאות לעוגה הבחושה שכולן אוהבים

פירות ההדר עדיין מראים נוכחות מרשימה. מחירי הלימונים נמצאים בסימן ירידה והלימונים עצמם נראים צהובים מתמיד. במילים אחרות: זה בדיוק הזמן לסחוט מהם את המיץ, לגרר את הקליפה, לערבב עם עוד כמה מרכיבים, להיפטר מהחמץ בבית (!) ולהכין עוגות לימון עסיסיות ורכות שכל ביס בהן מעורר את כל החושים.

 

עוד עוגות בערוץ האוכל:

  

עוגת פולונז לימון

הגרסה המזרח אירופית לעוגת הלימון, עם ניחוח וניל.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק): 

135 חמאה

135 גרם (1/2 כוס + 4 כפות) סוכר

160 גרם (1/2 2) ביצים

180 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

כף חלב

1/2 כוס (75 גרם) אבקת סוכר

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

 

עוגת פולונז לימון (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
עוגת פולונז לימון(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקרימים בעזרת וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר. מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים את החלב ואת קליפת הלימון המגוררת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-45 דקות.

 

עוגת ג'ינג'ר לימון

עוגה לימונית ונימוחה עם ג'ינג'ר מסוכר אשר נותן לעוגה טוויסט מפתיע.

 

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק): 

60 גרם חמאה

160 גרם (2.5) ביצים 

1 חלמון

160 גרם (1 כוס + כף) סוכר 

כפית תמצית וניל

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפות גבינת שמנת

160 גרם (1 כוס + כף) קמח לבן

כפית אבקת אפייה

70 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון

קליפת לימון מגוררת מלימון 1

55 גרם (4 כפות) ג'ינג'ר מסוכר (מסוכר, מקומח)

 

עוגת ג'ינג'ר לימון (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
עוגת ג'ינג'ר לימון(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים יחד ביצים, חלמון סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים שמנת חמוצה וגבינת שמנת ומקציפים עד למסה חלקה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים. מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת.
  4. מוסיפים ג'ינג'ר מסוכר וחמאה מומסת קרה (לא בטמפ' ההמסה).
  5. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות, ובסופן מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות במשך עוד 40 דקות.

  

עוגת תה לימון

עוגת לימון אוורירית עם ארל גריי, מתאימה מאוד לתה של הבוקר או של אחר הצהריים או של הערב.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק): 

65 גרם מרציפן 50%

78 גרם (1/2 כוס) סוכר

כף דבש

13 גרם (כף) סוכר אינוורטי (נראה כמו סירופ סוכר, ניתן להמיר בדבש)

3 ביצים 

10 גרם (כף) עלי תה ארל גריי

65 מ"ל (1/3 כוס) מים פושרים

145 גרם (כוס) קמח 

155 גרם חמאה פושרת

קליפת לימון מגוררת מלימון 1

 

עוגת תה ולימון (צילום: שירן כרמל ) (צילום: שירן כרמל )
עוגת תה ולימון(צילום: שירן כרמל )

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את עלי התה והמים הפושרים ומניחים למספר דקות.
  2. בעזרת וו גיטרה מערבבים את הסוכר ואת המרציפן. מוסיפים בהדרגה את הדבש, הסוכר האינווטי והביצים.
  3. מוסיפים את הקמח ואת החמאה הפושרת, מערבבים ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת.
  4. מסיימים על ידי הוספת התה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך כ-60 דקות.

 

 

 


  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
עוגת לימון וג'ינג'ר
צילום: שירן כרמל
מומלצים