אינטל תשקיע 20 מיליון שקל בחינוך הטכנולוגי
מטרת הפרויקט היא להגדיל את מספר התלמידים הלומדים לתעודת בגרות טכנולוגית או מדעית בישראל מ-6.5% ל-14%. הוא יושק בשנה הקרובה ב-25 בתי ספר בדרום הארץ. מנכ"ל אינטל ישראל, מקסין פסברג: "אנו מכירים בחוסר בהנדסאים"
חברת הטכנולוגיה הבינלאומית אינטל תשקיע 5 מיליון דולר (כ-20 מיליון שקל) בתכנית של משרד החינוך הישראלי לקידום החינוך הטכנולוגי והמדעי בבתי הספר התיכוניים. במסגרת התכנית, יתנדבו עובדי ומנהלי אינטל לבוא לבתי הספר ולהרצות בפני תלמידים.
לכתבות נוספות בערוץ הקריירה :
מטרת הפרויקט היא להגדיל את מספר התלמידים הלומדים לתעודת בגרות טכנולוגית או מדעית בישראל מ-6.5% ל-14%. הוא יושק בשנה הקרובה ב-25 בתי ספר בדרום הארץ.
לדברי מנכ"ל אינטל העולמי, פול אוטליני, מדובר בחלק ממדיניות כלל עולמית של החברה, העוסקת בייצור שבבים למחשבים אישיים, שמטרתה להגדיל את היקף בני האדם המוכשרים לעבודה בחברות טכנולוגיות.
"אנחנו תורמים כ-100 מיליון דולר בשנה והכל הולך לחינוך", אומר אוטליני. "בעשור האחרון השקענו ברחבי העולם יותר ממיליארד דולר בחינוך. מימנו יריד מדע בינלאומי עם תחרות מדעית לילדים, תכנית לגילוי כישרונות צעירים במדע, אנחנו מעורבים בהכשרת מורים ללימוד טכנולוגיה ברחבי העולם ומה שאנחנו עושים כעת בישראל זה המשך של המגמה הזו".
אוטליני הדגיש את העובדה כי עבור חברה כמו אינטל, השקעה בחינוך טכנולוגי היא גם בעלת אינטרס עסקי מובהק. "אנחנו רוצים להכפיל את מספר התלמידים שיוצאים מהתיכון בישראל עם תעודת בגרות במדע וטכנולוגיה. זה דבר מאוד כמותי אבל הוא יוצר שינוי מהותי. זה מכפיל את מספר המהנדסים שיהיו בארץ, ולכן יש גם היגיון עסקי בזה שנתמוך בזה.
"אנחנו אולי המעסיק הפרטי הגדול ביותר בישראל ולכל העובדים שלנו יש רקע טכנולוגי. עם הגידול של הפעילות שלנו בישראל, גישה למספר רב של עובדים המיומנים בטכנולוגיה הוא הגיוני מאוד".
לדבריו, לחברה תהיה מעורבות מסוימת ביישום התכנית, "אנחנו לא כותבים צ'קים והולכים". עם זאת, הוא אינו רואה בכך התערבות של החברה כגורם עסקי בפעילותה של הממשלה. להשקפתו, לתאגידים בינלאומיים יש שליחות ואינטרס להשקיע בחינוך במדינות שבהן הם פועלים, במסגרת שיתוף הפעולה הכללי שמתקיים בין התאגיד לבין הממשלה.
"למשק יש צורך בעובדים"
אינטל פועלת בישראל שנת 1974, תוך תיאום עם ממשלת ישראל הכולל הקלות מס, מענקי פיתוח ממשרד התמ"ת והסדרים נוספים. החברה מעסיקה בארץ 8,100 עובדים. במאי האחרון הוחלט כי במסגרת השקעה כוללת בבניית מפעל חדש בקרית גת, תשקיע החברה 4 מיליארד דולר ותקבל מהמדינה מענק של 600 מיליון דולר.
מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל, ציינה כי לצד המעורבות של החברה בהכשרת מהנדסים היא תמשיך לפעול למען הגדלת מספר עובדי הכפיים המיומנים בתעשייה: "אנחנו מכירים בחוסר שיש בהנדסאים ואנחנו מאמינים שנצטרך לעשות עוד עבודה עם משרד החינוך ועם משרד הביטחון כדי לספק את הצורך שיש למשק בעובדים הללו", אמרה פסברג.
"בשנים האחרונות המכללות בישראל נסוגות מהמחויבות שלהן להכשרת עובדים כאלה, כי הן מעוניינות להתרכז בהכשרה אקדמית גבוהה יותר. לכן חברות ההיי-טק, יחד עם משרד הביטחון ומשרד התמ"ת, יצטרכו להיכנס לנישה הזאת".
צילום: AP
מקסין פסברג
צילום: ישראל הדרי
מומלצים