נחתם הסכם במפעל פניציה
במסגרת ההסדר יסיימו את עבודתם כ-50 עובדים, רובם ייפרשו מרצון. בנוסף, הופחתו מעט מהתנאים הנלווים של העובדים, אולם המשכורות לא שונו
סיכוי ותקווה אחרי שלושה חודשי מאבק: במפעל פניציה נחתם היום (ה') בצהריים הסכם עבודה בין העובדים למשקיע החדש, קרן פורטיסימו, מהלך שסולל את הדרך לרכישת המפעל על ידי הקרן.
במסגרת ההסדר יסיימו את עבודתם כ-50 עובדים, רובם ייפרשו מרצון. בנוסף, הופחתו מעט מהתנאים הנלווים של העובדים, אולם המשכורות לא שונו.
מפעל פניציה נקלע בשנים האחרונות לקשיים חמורים, לאחר שצינור הגז הטבעי – שאמור היה להיות חומר הדלק של המפעל – לא הועבר לאזור. בחודש אוגוסט התברר כי חובו של המפעל מגיע ליותר מ-300 מיליון שקל, וחברת גארדיאן, בעלת המפעל פנתה להקפאת הליכים.
מנכ"ל המפעל, ערן חיימוביץ, אמר בצהריים במעמד חתימת ההסכם, כי "באותו רגע החל סרט האימה הקשה ביותר בחיים שלי ושל עובדי החברה. "עברנו חוויות קשות, כאבנו, דאגנו, הושפלנו, החסרנו שנים בחיינו ואיבדנו את הנכס המרכזי בחברה – הביטחון התעסוקתי. זה נכס שייקח עוד הרבה זמן לשקם אותו", אמר. ביחס לפיטורין, אמר "יש תוכנית התייעלות שמגלמת בחובה גם פיטורים של עובדים. החברה חייבת להיות הכי יעילה, תחרותית ואיכותית".
במהלך החודשים מאז עלה הנושא לוועדות הכנסת השונות ואף לממשלה, שקיבלה החלטה להעביר את צינור הגז לאזור התעשייה ציפורית בו שוכן המפעל. בשלב זה נמצא משקיע שירכוש את המפעל, וביום שני האחרון נחתם גם הסכם עם הנושים.
יום היסטורי
יו"ר ועד העובדים בפניציה, חיים קטרי, אמר כי מדובר ביום היסטורי. "ניהלנו כאן קרב על הבית, השליכו אותנו למים קפואים ולא ידענו איך לעכל את המהלך הזה. הוא בא לנו בהפתעה. בכל זאת, הצלחנו לשרוד והרוכש מקבל מפעל לתפארת, עם עובדים נאמנים שאכפת להם מפניציה - וועד אחראי. דיברתי עם המשקיע אתמול בערב, ואמרתי לו שהוא יקבל מאיתנו את כל התמיכה האפשרית, בכדי להעלות את המפעל על הפסים הנכונים. "גם העובדים ייהנו מכך שהמפעל יעלה על הפסים האלה", אמר, והוסיף כי העובדים "יוכלו לחיות" עם ההרעה בתנאים שנלווית להסכם.
יו"ר ההסתדרות במרחב העמקים, ליאון פרץ, אמר כי במסגרת ההסכם אמנם יפוטרו כ-50 עובדים אך רובם יפרשו מרצון. "צריך לזכור כי מלכתחילה מדובר היה בפיטורי כשליש מעובדי המפעל, כ-150 איש. נכון שהעובדים האחרים לא יזכו עוד לכל התנאים שהשיגו במהלך השנים מאז חתימת ההסכם המקורי של המפעל, בשנת 1978. אבל המשקיע עומד להפסיד פה בשנתיים הקרובות הרבה כסף, אז אך טבעי הוא שהעובדים יילכו גם הם לקראת המשקיע. אני מאמין שכאשר יעבור הזמן והמשקיע יבין מי העובדים האלה ומה יש לו ביד, ההטבות יחזרו".