שתף קטע נבחר

 
צילום: עופר עמרם, אוהד צויגנברג, חיים צח, עידו ארז

ערב בחירות: עוד אלף שקל במשכורת לנבחרים

בשעה שאלפי עובדים מפוטרים והמחירים מזנקים - ראש הממשלה, השרים וחברי הכנסת יקבלו בקרוב העלאה נאה. הסיבה: שכרם צמוד למדד ולשכר הממוצע במשק

בשעה שמפעלים וחברות ברחבי הארץ מפטרים אלפי עובדים ובמקומות עבודה אחרים מקצצים בשכר, בזמן שהמחירים בחנויות רק עולים ואתם נאלצים להתאמץ יותר ויותר כדי לגמור את החודש - יש מי שכל זה לא נוגע לו: בכירי המגזר הציבורי, בהם ראש הממשלה, השרים וחברי הכנסת, ייהנו גם בשנה הקרובה מתוספת שכר נאה של יותר מאלף שקל בחודש.

 

בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet

 

על פי החוק, שכרם של הבכירים במגזר הציבורי צמוד למדד המחירים לצרכן או לשכר הממוצע במשק. המשמעות היא שככל שהמדד והשכר הממוצע יעלו יותר - כך הם ירוויחו יותר. מאחר שהמפוטרים במשק הם לרוב בעלי השכר הנמוך, הרי שהמשמעות האבסורדית היא שככל שיש יותר מפוטרים כך השכר הממוצע עולה ואיתו גם משכורות הבכירים.


גרפיקה: ידיעות אחרונות

 

שכר הבכירים במגזר הציבורי מתעדכן בכל שנה ב־1 בינואר. בשנה החולפת עלה השכר הממוצע במשק ב־3%, ואילו המדד בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה ב־2.1%. בשל ההתייקרויות האחרונות ההערכה היא שהמדדים הבאים יהיו גבוהים ויעלו את המדד עוד יותר, כך שבסוף השנה יעמוד על 2.5% לפחות. החישוב הסופי ייעשה ב־15 בינואר, וכאמור ככל שיהיה גבוה יותר כך גם התוספת לשכר הבכירים תהיה גדולה יותר.

 

וכך, בעוד חודשיים יעלה שכרם של הנשיא, של חברי הכנסת ושל השופטים ב־3%, ואילו שכרם של ראש הממשלה, יו"ר האופוזיציה, השרים, סגני השרים, נגיד בנק ישראל, מבקר המדינה והמנכ"לים במשרדי הממשלה יעלה ב־2.5%. לצדם של אלה יעלה בשיעור דומה גם שכרם של המנכ"לים במגזר הציבורי במשק, בהם מנכ"ל שירות התעסוקה, מנכ"ל הביטוח הלאומי ואחרים.

 

אם הנתונים הללו לא מקוממים מספיק, הרי שאם נביא בחשבון את העובדה שהמערכת הפוליטית נכנסה בחודש שעבר לתקופת בחירות, ושחברי הכנסת יהיו בכלל בפגרה עד חודש מרס, הרי שההצדקה לתוספת תמוהה עוד יותר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. עוד 1,150 שקל
צילום: רויטרס
מופז. עוד 1,043 שקל
צילם: ירון ברנר
מומלצים