שתף קטע נבחר

 

נשיא צרפת בלבנון: "לא נאפשר כאן חוסר-יציבות"

פרנסואה הולנד בא לארץ הארזים שלושה שבועות אחרי הפיגוע שבו נרצח בכיר שהתנגד למשטר הסורי. הפיגוע הצית מהומות וקרבות רחוב קטלניים ברחבי המדינה. "אני מזכיר לכל מי שיש לו אינטרס ליצור חוסר יציבות בלבנון, שצרפת תתנגד לכך", הדגיש

נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הגיע היום (א') לביקור רשמי בלבנון, והבטיח כי ארצו תפעל כדי למנוע חוסר יציבות בארץ הארזים. ביקורו של הולנד בא שלושה שבועות בלבד אחרי רציחתו של בכיר במודיעין הלבנוני וויסאם אל-חסן, שהיה ידוע כמתנגד של המשטר הסורי. גורמים במדינה האשימו את משטרו של בשאר אסד ואת ארגון חיזבאללה ברצח, שהצית מהומות במדינה.

 

 

עוד חדשות מהעולם :

 

במהלך ביקורו בביירות אמר הולנד: "אנחנו מחויבים לספק לכם את הערבויות הנוגעות לביטחון, ליציבות ולאחדות של לבנון". הוא נפגש עם נשיא לבנון, מישל סולימאן, שקיבל את פניו. הם קיימו מסיבת עיתונאים משותפת. "אני רוצה להזכיר לכל מי שיש לו אינטרס ליצור חוסר יציבות בלבנון, שצרפת תתנגד לכך מפני שלבנון היא דוגמה לאחדות", אמר הולנד.

 

פרנסואה הולנד מתקבל על השטיח האדום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פרנסואה הולנד מתקבל על השטיח האדום(צילום: AFP)

 

צרפת הייתה השליטה הקולוניאלית בלבנון בחצי הראשון של המאה הקודמת, ועדיין נהנית מהשפעה נרחבת במדינה. היא מחזיקה בה כ-900 משקיפי שלום הפרוסים בסמוך לגבול עם ישראל.

 

בפיגוע שבו נרצח באמצע החודש שעבר אל-חסן נהרגו עוד שבעה בני אדם ועשרות נפצעו. אל-חסן היה בעבר עוזרו של ראש ממשלת לבנון, רפיק אל-חרירי, שנרצח בפיצוץ דומה של מכונית תופת בשנת 2005. לאחר מכן חשף אל-חסן ראיות שהובילו להאשמת חיזבאללה, יד ימינו של המשטר הסורי, באחריות להתנקשות בחרירי. זמן קצר אחרי חיסול אל-חסן האשים סעד אל-חרירי, בנו של רפיק אל-חרירי ומי שבעצמו כיהן לאחר מכן כראש הממשלה, את אסד בהתנקשות בבכיר הביטחוני.

 

הולנד וסולימאן. לצרפת עדיין השפעה רבה בלבנון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד וסולימאן. לצרפת עדיין השפעה רבה בלבנון(צילום: AFP)

 

לאחר הרצח פרצו קרבות רחוב בין סונים לעלווים בכמה אזורים במדינה, ובהם נהרגו לפחות עשרה בני אדם ועוד עשרות

נפצעו.

 

המתיחות בין הסונים לשיעים בלבנון מבעבעת מאז תום מלחמת האזרחים שפקדה את המדינה בשנים 1990-1975, והיא הגיעה כמה פעמים לכדי אלימות של ממש מאז תחילת האלימות בסוריה. ארגון חיזבאללה, שהואשם בסופו של דבר על-ידי בית הדין של האו"ם ברצח רפיק אל-חרירי ולפי החשד מסייע גם למשטר אסד במלחמת האזרחים בסוריה, הזהיר בחודשים האחרונים כי התערבות בינלאומית בסכסוך בסוריה עלולה להצית מחדש מלחמה בין העדות בלבנון.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הולנד מתקבל על השטיח האדום בלבנון
צילום: AFP
מומלצים