שתף קטע נבחר
 

רוצים לקנות סלולרי? כך תוודאו שהוא יעבוד

קניתם מכשיר מוטורולה Defy Plus , נוקיה C2 באופן פרטי או גלקסי ACE? לא בטוח שהוא מתאים לחברה הסלולרית בה אתם מנויים. כל מה שצריך לדעת

איציק (שם כללי) ביקש להוזיל את חשבון הסלולר שלו באמצעות מימוש הרפורמה בסלולר. לאחר סקר שוק שביצע הוא החליט לרכוש מכשירים סלולריים באופן פרטי בגלל מחירם הנמוך לעומת הרכישה בחברת הסלולר. איציק החליף את כרטיסי הסים של המכשירים הישנים ושם אותם במכשירים החדשים. בתחילה המכשירים עבדו כראוי ללא בעיות. בהגיעו לבית הבחין איציק כי על צג המכשירים מופיעה הודעה "שיחות חירום בלבד" וקליטה ירודה. כאשר עבר מחדר לחדר הוא שם לב כי המכשירים משנים את הקליטה. כשיצא מביתו שוב המכשירים פעלו ללא בעיה.

 

משיחות רבות מול מוקד השירות של חברת הסלולר שלו ולאחר מכן מול החנות הפרטית התברר לו כי המכשירים אינם תומכים תמיכה מלאה בחברת הסלולר שלו, מה שגורם לבעיות הקליטה הרבות. הפתרון של איציק בסופו של יום היה לעבור חברה על מנת שהמכשירים יפעלו באופן תקין. 

 

ynet בשיתוף אתר "כמה זה?", אתר השוואת מחירי התקשורת בישראל, מביאים לפניכם את המדריך לבדיקת הסלולרי שלכם והאם הוא מתאים למעבר לחברה כזו או אחרת. בכל מקרה של ספק, מומלץ לבדוק עם חברת הסלולר אם היא תומכת במכשיר.

 

 (צילום: דידי חנוך) (צילום: דידי חנוך)
(צילום: דידי חנוך)

 

לבדוק

ניתוק הקשר בין מסלול ומכשיר וביטול ההחזר גרם להפחתת עלויות מכשירי הסלולר ופתיחת התחרות מול חברות הסלולר. מכיוון שבחנויות הפרטיות היצע המכשירים גדול בהרבה מההיצע אותו חברות הסלולר הציעו, יוצא שלקוחות רבים רוכשים מכשיר שחברת הסלולר שלהם אינה משווקת ולכן על הלקוח לבדוק האם גרסת המכשיר ותחום התדרים שלו מתאימים לחברת הסלולר בטרם הרכישה. 

 

לא מספיקה העובדה שהמכשיר תומך בדור השלישי אלא בדיקה של התדרים בהם הוא תומך מול חברת הסלולר. חשוב לציין כי מכשירים שנמכרים באופן פרטי מגיעים בגרסאות התאמה שונות. כך יכול להיווצר מצב שבו המכשיר נמכר עם גרסת התאמה לחברה אחת, אבל לא לאחרת ואת זה על הלקוח לבדוק בטרם הרכישה. כלומר, צריך לשים לב לא רק לשם הדגם, אלא גם לפרטים הטכניים, כי יתכן ששם הדגם יהיה זהה, אבל ההתאומות יהיו שונות.

 

דורות ותדרים

תחומי התדרים עשויים לבלבל, ומיד נעשה בהם סדר, אבל חשוב להבין את המושגים באופן כללי על מנת לקבל החלטה מושכלת לרכישת סלולר מתאים. לכל דור יש מספר שמות, כך דור שני נקרא גם בשמות נוספות כמו: GPRS, GSM, G2 ועוד. תדרי השידור בארץ של הדור השני הם 1800MHz. גם לדור השלישי שמות נוספים כגון: UMTS, G3 או HSDPA ותדרי השידור של הדור השלישי בארץ הם 2100 (בכל החברות בפרישה שונה לכל אחת מהחברות) ו- 850 (תדר עליו פועלות פלאפון, סלקום וכנגזרת גם גולן טלקום והוט מובייל) ו-900 (תדר עליו פועלת orange וכנגזרת גם youphone). תדר 850 הוא התדר הנפוץ בארה"ב ותדר 900 הוא התדר הנפוץ באירופה.

 

תדר 850 נמצא בפרישה ארצית והוא תדר שעובד היטב במקומות סגורים/מבנים וחודר קירות. כנ"ל לגביי תדר 900. תדר 2100 נמצא בפרישה מתמשכת כל העת והפריסה הולכת וגדלה (חברות הסלולר החדשות פורשות את התדר בכל הארץ) והוא עובד היטב במקומות פתוחים ובמרחבים.

 

ההבדל העיקרי בין הדורות הוא במהירות הגלישה. בדור השני הגלישה איטית יותר (קילוביטים) לעומת הגלישה בדור השלישי (שנמדדת במגהביטים) וכמובן שחווית הגלישה בדור השלישי טובה הרבה יותר מהדור השני, במיוחד בעידן בו הסמארטפונים הפכו לסוג של משרד ווירטואלי. אפשר לכנות את ההבדל בין הדורות כמו המעבר מאנלוגי לדיגיטלי.

 

איפה זה יעבוד?

מכשיר התומך בתדר יחיד של 2100 יפעל בכל חברות הסלולר, אך במקומות בהם אין קליטה לתדר זה תחוו בעיות קליטה. לרוב אלו מכשירים זולים.

 

מכשיר תומך בתדר 2100 ובתדר 900 יפעל באופן מיטבי בחברות סלקום (הודות לתמיכה בדור 2 ומעלה) אורנג' (הודות לפרישת תדר 900), בגולן טלקום, יופון, הום סלולר וב-012 מובייל.

 

מכשיר תומך בתדר 2100 ובתדר 850 יפעל באופן מיטבי בכל חברות הסלולר.

 

עם סמארטפונים פופולאריים כגון: סמסונג גלקסי S3, S2, מוטורולה Razr ודגמי האייפון למינהם לא תהיה לכם בעיה כיוון שהם תומכים בכל התדרים של הדור השלישי אך בשאר היצרנים והדגמים תצטרכו לבדוק את התדרים ולוודא תמיכה שלהם בחברת הסלולר.

 

גרסאות מכשירים

ישנם מכשירי סלולר רבים בעלי אותו שם דגם אך נמכרים בשתי גרסאות שונות – אמריקאית ואירופאית. במקומות בהם אין קליטה לתדר 2100, מכשיר מגרסה אמריקאית יעבוד טוב יותר. ברשת פלאפון והוט מובייל ומכשיר מגרסה אירופאית יעבוד טוב יותר ברשתות גולן, סלקום ו-orange.

 

אם ניקח לדוגמא את המכשיר נוקיה C2 שהוא מכשיר מסוג דור 3. מכשיר זה נמכר במספר גרסאות. הגרסה הזולה יותר שתומכת בתדר 2100 ו-900 או גרסה יקרה יותר התומכת בתדרים 2100 + 850. כאן עליכם לבחור את גרסת המכשיר בהתאם לחברה אליה תרצו להתחבר - תוכלו לראות זאת בפירוט הטכני, בחנות שממנה תרכשו. הגרסה הזולה תתאים לחברות גולן טלקום, סלקום ואורנג' ו-012 מובייל, יופון והום סלולר והגרסה היקרה יותר תתאים לחברות הוט מובייל, פלאפון ורמי לוי תקשורת.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

דוגמא נוספת היא מכשיר סמסונג גלקסי ACE או מכשיר מוטורולה Defy Plus – על פי מפרטי היצרניות המכשירים האלו תומכים בתדר 2100 ו-900 ועל פניו יפעלו בכל חברות הסלולר, אך יפעלו באופן מיטבי בחברות סלקום, אורנג', גולן טלקום, יופון והום סלולר.

 

ההמלצה הגורפת היא לרכוש מכשיר שתומך יחד בתדרים 850 ו- 2100 (יקרים יותר) או 900 ו 2100 (זולים יותר) ולא על סמטארפון שתומך רק בתדר יחיד. מכשיר עם תדר יחיד של 2100 הוא פתח לבעיות קליטה בחלק מהמקומות.

 

תמיכה בשני התדרים תגרום לכך שגם במקום מסוים בו אין קליטה לתדר אחד תוכלו עדיין להשתמש ולקבל שירות באמצעות נדידה לתדר השני. בנוסף, בחברות התומכות בדור השני (כגון: סלקום ו-orange) במקומות בהם אין קליטה לתדר 2100 תוכל להיות נדידה לדור השני ואז הלקוח עדיין יכול להמשיך ולקבל שירות בדור השני עד לחזרה לקליטה לתדר 2100 – פה ההבדל יהיה במהירות הגלישה בלבד, אך עדיין הלקוח יוכל לקבל ולהוציא שיחות והודעות כרגיל. עוד חשוב לציין כי מכך גם נובע עלויות שונות של המכשירים ומכשירים שתומכים ב-2 תדרים עולים יותר ממכשירים שתומכים בתדר יחיד.

 

הנה טבלה שמנסה לעשות סדר בדברים:

 


תחומי התדרים של חברות הסלולר
תחומי התדרים של חברות הסלולר
חברה תחום התדרים משמעות
orange תדר דור 2: 1800

דור 3: 2100, 900

החברה תומכת במכשירי דור 2, 2.5 ו-3 ומעלה
פלאפון ללא דור שני

דור 3: תדר 2100/850 HSDPA

החברה תומכת במכשירי דור 3 ומעלה בלבד

סלקום

 

תדר דור 2 – 1800

דור 3: תדר 2100/850 HSDPA

החברה תומכת במכשירי דור 2, 2.5 ובמכשירי דור 3 ומעלה
הוט מובייל ללא דור שני

דור 3: 2100 במקומות ללא אנטנה עצמאית יש נדידה לפלאפון: תדר 2100/850 HSDPA

החברה תומכת במכשירי דור 3 ומעלה
גולן טלקום דור 3: 2100 במקומות ללא אנטנה עצמאית יש נדידה לסלקום: תדר דור 2 – 1800, דור 3: תדר 2100/850 HSDPA החברה תומכת במכשירי דור 2, 2.5 ובמכשירי דור 3 ומעלה

 

 

תחומי התדרים של המפעילים הווירטואליים

המפעילים הווירטואליים נשענים על התשתיות הקיימות של חברות הסלולר ולכן תחומי התדרים שלהם זהים לחברות הסלולר איתן יש להן הסכמי הארחה. Youphone נשענת על תשתיות של חברת פרטנר וגם 012 מובייל, הום סלולר על תשתיות של חברת סלקום ורמי לוי תקשורת נשענת על התשתיות של חברת פלאפון.

 

כך תדעו אם המכשיר שאתם רוצים לרכוש מתאים לחברות הסלולר

בבואכם לרכוש מכשיר חשוב לבדוק את תמיכתו בתדרים של החברה אליה אתם רוצים להצטרף. לצערנו, רבים מהצרכנים לא מודעים לכך שלא מספיק שהמכשיר יתמוך בדור השלישי, אלא שיש צורך לבדוק את הרישום על הקופסא ועל המכשיר (על כל מכשיר יש כיתוב של תמיכת התדרים) כיוון שיכול להיות מצב בו המכשיר תומך בתדר אחד בדור השלישי ואז אינו מתאים באופן מלא לחברת הסלולר מה שיכול ליצור בעיות קליטה באזורים שונים.

 

אחרי שהחלטתם על תקציב ובדקתם אילו מכשירים מתאימים לצרכים שלכם, עליכם לבדוק מול המוכר בחנות את התדרים בהם הוא תומך ומעבר לכך, מומלץ ליצור קשר עם מוקד השירות של חברת הסלולר שלכם או של החברה אליה אתם מעוניינים להצטרף ולבדוק את תאימות המכשיר לפי הנתונים שכתובים על המכשיר.

 

הנתונים לכתבה זו נאספו על-ידי אתר "כמה זה?" - אתר השוואת מחירים בתחומים: סלולר, אינטרנט, שיחות לחו"ל ¬ומחו"ל, סים בינלאומי, כבלים ולוויין וטלפון בישראל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דידי חנוך
לבדוק לפני שקונים
צילום: דידי חנוך
מומלצים