שתף קטע נבחר

גשם גשם: מי חולה יותר בחורף - גברים או נשים?

לכבוד החורף שהגיע: רובנו סובלים יותר מפעמיים במהלך החורף מהצטננות מטרידה, ובסך הכל מפסידים 4.4 ימי עבודה בשנה, מגלה סקר חדש. מי נשאר יותר בבית ועל מי העבודה אוסרת להגיע ולהדביק אחרים?

לא מצליחים לעבור את החורף בשלום: 71% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלים מתופעות הצטננות במהלך החודשים אוקטובר-פברואר, ומדובר תמיד בתופעה חוזרת, עם 2.3 מקרי הצטננות בעונה. בני 65 ומעלה סובלים יותר מתחלואה, עם 2.8 מקרי הצטננות בממוצע, כך עולה מסקר חדש שנערך בחודש ספטמבר האחרון.

 

מי נוטה להיפגע יותר בתחלואת החורף? נשים חולות יותר מגברים, 77% לעומת 65%, וכן צעירים בגילאי 24-18 וגילאי 44-35 (81% ו-83% בהתאמה).

 

איך מתגברים על מחלות החורף?

 

עוד עולה מהסקר כי שכירים בתחומי ייצור ושירותים ומובטלים דיווחו על יותר תופעות הצטננות (81%-74%) לעומת עצמאים (כ-62%) ופנסיונרים (61%).

 

את הסקר ביצע מכון המחקר מותגים, ונכללו בו 513 מרואיינים, גברים ונשים בגיל 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה דוברת העברית בישראל.

   

מנתוני הסקר עולה כי נשים מפסידות יותר ימי עבודה לעומת גברים - 30% לעומת 18%, ייתכן בשל העובדה שהן נשארות יותר בבית כשהילדים חולים.

 

נוסף על כך, אקדמאים (33%) מפסידים יותר ימי עבודה לעומת בעלי השכלה תיכונית (20%), עובדים עד גיל 54 (35%-24%) מפסידים יותר ימי עבודה מעובדים מעל גיל 55 (18%-5%), וכך גם בעלי הכנסה גבוהה לעומת בעלי הכנסה נמוכה.

 

על פי ממצאי הסקר, שנערך בחסות Otrivin Complete לטיפול משולב בגודש באף ובהפחתת נזלת, הנזק למשק הישראלי עומד על 4.4 ימי עבודה במהלך השנה בשל הצטננות.

 

בניסיון אפשרי למנוע זאת, דיווחו כמעט חמישית (18%) מכלל העובדים במדגם כי מקום עבודתם אוסר עליהם להגיע לעבודה בהיותם מצוננים, כדי למנוע הדבקת עובדים נוספים.

 

וכיצד מגיבים בני הזוג לאפשרות להדבקה? רוב הנשאלים ציינו כי לא יסרבו לישון ליד בן זוג מצונן, מלבד 7% שטענו כי לא היו מוכנים לישון לידו או לידה.

 

על פי ממצאי הסקר, 61% מכלל הנשאלים דיווחו כי הם משתמשים בתכשיר כלשהו לטיפול בהצטננות, ורק מעטים שומרים אמונים ל"תרופות סבתא" (3%) או רואים בתה סוג של תרופה (2%). .




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוב הנשאלים לא יסרבו לישון ליד בן זוג מצונן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים