שתף קטע נבחר

יומיים לבחירות: צמודים במדינות המפתח

על פי סקר כלל לאומי של רויטרס, אובמה זוכה ל-48 אחוזי תמיכה, לעומת 47 אחוזים של רומני. סקר של המדינות המתנדנדות מצביע על יתרון לאובמה באוהיו, אך תיקו בפלורידה. מטה אובמה: עצרת הבחירות בניו המפשייר הייתה האירוע הפוליטי הגדול בהיסטוריה של המדינה

המועמדים לנשיאות ארה"ב נאבקים על כל אלקטור, גם במדינה הקטנה ניו המפשייר, שבה רק ארבעה אלקטורים. ומה הפלא? סקר של סוכנות הידיעות רויטרס וחברת איפסוס שהתפרסם הערב (יום א') מצביע על מרוץ הדוק מאוד במדינת המפתח המתנדנדות: בקולורדו, שבה תשעה אלקטורים, ברק אובמה ו מיט רומני בתיקו 48 אחוזים, בווירג'יניה, שבה 13 אלקטורים, אובמה נהנה מ-47 אחוזי תמיכה, לעומת 46 אחוזים לרומני, בפלורידה החשובה, שבה 29 אלקטורים, אובמה ורומני בתיקו 46 אחוזים, ואילו באוהיו, שנחשבת ל"מדינת הפרס" עם 18 אלקטורים, נהנה אובמה מיתרון של ארבעה אחוזים – 48 לעומת 44.

 

ארה"ב בוחרת 2012  - כל הכתבות של CNN ו-ynet

 

הסוכנות ערכה גם סקר כלל ארצי שמנו עולה תמונה דומה: 48 אחוזים בעד אובמה ו-47 אחוזים בעד רומני. מדובר בסקר לאומי, ולא לפי מדינות, בקרב 3,805 מצביעים פוטנציאליים. ההפרש הוא במסגרת טעות הדגימה. סקר דומה של רשת NBC ו"וול סטריט ג'ורנל" מעלה תוצאה זהה.

 

הסקר היומי הזה מצטרף לשורה של סקרים שהעלו תוצאה דומה ולעתים צמודה אף יותר. סקר יומי ארצי של רשת ABC ו"וושינגטון פוסט" קובע כי בקרב כלל המצביעים הפוטנציאליים שורר שוויון מוחלט - 48 אחוזים שתומכים בכל אחד. 

 

אובמה הופיע היום בעצרת בחירות במדינת ניו המפשייר, לפני קהל של 14 אלף בני אדם. על פי המטה של הנשיא, היה זה האירוע הפוליטי הגדול ביותר שנערך במדינה אי פעם. הנשיא לשעבר ביל קלינטון הצטרף אליו ופתח את האירוע בנאום. רומני ביקר בניו המפשייר כבר אתמול ואמר לתומכיו: "הגיע הזמן שנביא את אמריקה למקום טוב יותר". על פי סקר תחנת הטלוויזיה המקומית WMUR המצב בניו-המפשייר הוא שוויון 47%-47%.

 

"אני יודע שאני נראה קצת יותר זקן, אבל יש בי עוד הרבה רוח קרב" אמר אובמה לתומכיו, בקול צרוד, "אני לא מוכן לוותר על הקרב. "אם אתם מוכנים לעבוד בשבילי, אם אתם מוכנים להתייצב בשבילי, אנחנו ננצח בניו המפשייר, אנחנו ננצח בבחירות האלה". ניו המפשייר היא מדינה מתנדנדת קטנה אך חשובה. היא המדינה היחידה שהנשיא לשעבר ג'ורג' בוש הבן זכה בה ב-2000 אבל הפסיד ב-2004 – בשני המקרים בהפרש של אחוז בודד.

 

אובמה וקלינטון בניו המפשייר. רוח גבית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אובמה וקלינטון בניו המפשייר. רוח גבית(צילום: רויטרס)

 

רשת CBS העריכה כי רק עשרה אחוזים מהמצביעים במדינה ישתמשו בזכות להצביע בהצבעה מוקדמת. הנתון הופך את אירועי הרגע האחרון במדינה למשמעותיים אף יותר.


 

לאחר ניו המפשייר מיהר הנשיא למטוס שלקח אותו לפלורידה. קלינטון נשאר לאירוע נוסף במדינה, אך אובמה יזכה לליווי מזיקלי בשלוש עצרות אחרות: פיטבול בפלורידה, סטיבי וונדר באוהיו ודייב מתיוס בקולורדו.

כל המדינות הללו נחשבות אף הן ל"מתנדנדות".

 

 

רומני יקיים היום אסיפת בחירות אחרונה במדינת איווה שהקרב בה טרם הוכרע. סקר של העיתון המקומי הגדול "דה מוין רג'יסטר" מעניק לאובמה יתרון של חמישה אחוזים במדינה זו, 47% לעומת 42%.

בצהריים יגיע רומני לאוהיו - אולי מדינת המפתח החשובה מכול בין המדינות המתנדנדות - אבל בערב הוא אמור להופיע במדינה שבשבועות האחרונים כבר נראה שיצאה מרשימת המתנדנדות, פנסילבניה, שמספקת 20 אלקטורים.

 

סקרים קודמים הצביעו על יתרון של שישה אחוזים לאובמה, אבל על פי סקר חדש ב"פיטסבורג טריביון", המועמדים נתונים בתיקו של 47 אחוזי תמיכה לכל אחד מהם. הסקר נערך בקרב 800 מצביעים פוטנציאליים, בימים חמישי עד שבת.  

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה בניו המפשייר. "לא מוכן לוותר על הקרב"
צילום: רויטרס
מומלצים