שתף קטע נבחר

יום אחרון לקמפיין: אובמה ורומני בקרב על פלורידה

נשיא ארה"ב הגיע לפלורידה בניסיון לשבור את התיקו במדינה המתנדנדת, ובבוקר ינחת שם יריבו הרפובליקני שחייב את האלקטורים כדי לנצח. אובמה פנה בנאומו לקהילה הפורטוריקנית, שתהיה בין הגורמים המכריעים בבחירות: "לא משנה מאיפה הגעתם, אם תעבדו קשה תצליחו באמריקה"

מדינת השמש הדרומית מסתמנת כפרס הגדול – והלא מוכרע – של הבחירות לנשיאות ארה"ב. הנשיא ברק אובמה הגיע אמש (יום א') לפלורידה ויריבו הרפובליקני מיט רומני יגיע לשם היום. מסקר רויטרס/איפסוס שהתפרסם אתמול עולה כי המועמדים נתונים בתיקו במדינה שמספקת 29 אלקטורים, עם 46 אחוזי תמיכה לכל אחד. ברקע מנסים המועמדים להתקרב לקהילה ההיספנית הגדולה שחיה במדינה.

 

ארה"ב בוחרת 2012  - כל הכתבות של CNN ו-ynet

 

יומיים לבחירות: צמודים במדינות המפתח

אובמה ורומני ל-CNN: "זה החזון שלי לאמריקה"

המזה"ת בין "הפטיש" ל"אגרוף"

 

רומני מחווה את סמל אוניברסיטת מיאמי עם תומך בפלורידה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רומני מחווה את סמל אוניברסיטת מיאמי עם תומך בפלורידה(צילום: רויטרס)

אובמה מקבל חיבוק מבעל פיצריה בפלורידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה מקבל חיבוק מבעל פיצריה בפלורידה(צילום: AFP)

 

"לא משנה מי אתם ומאיפה הגעתם, לא משנה איך התחלתם ומה שם המשפחה שלכם, אם תעבדו קשה תוכלו להצליח כאן באמריקה. בשביל זה אנחנו נלחמים, בגלל זה אני מבקש את קולכם", אמר אובמה בעצרת הבחירות בפלורידה. "תעבדו איתי, תדפקו על דלתות בשבילי, תרימו טלפונים למעני. צאו להצביע למעני. אנחנו הולכים לנצח, פלורידה. אנחנו נאשר מחדש את הקשרים שמאחדים את האומה הזו, את הרוח שהופכת את ארה"ב למדינה הדגולה ביותר בעולם".

 

אחרי קליפורניה שתצביע לאובמה ותספק לו 55 אלקטורים, טקסס שתצביע לרומני ותעניק לו 38 אלקטורים, וניו-יורק שתיתן את 29 האלקטורים שלה לאובמה, פלורידה היא המדינה הגדולה ביותר. אם אובמה ינצח בה - הוא כנראה יהיה הנשיא הבא. רומני חייב לנצח במדינת השמש כדי שיהיה לו סיכוי להגיע ל-270 אלקטורים.

 

אובמה, לעומתו, יכול להפסיד בפלורידה ולצבור את האלקטורים הדרושים במדינות המערב התיכון. התאוששות הכלכלה מהירה יותר במערב התיכון והדבר פועל לטובת אובמה. בפלורידה האבטלה גדולה יותר מהממוצע הארצי ומשבר הדיור מכה חזק - לטובת רומני.

 

שני סקרים שנעשו בימים האחרונים מצביעים על מגמות הפוכות: סקר של ניקסון-דיקסון מעניק לרומני ניצחון ברור 45-51, ואילו סקר שנעשה עבור רשת NBC ו"וול סטריט ג'ורנל" מצביע על כך שדווקא אובמה מוביל בפער של שני אחוזים, 47-49. הסקר היומי מעלה כאמור את האפשרות לתיקו.

 

שיירות בסגנון פורטוריקני

הקהילה ההיספנית בארה"ב הייתה גורם חשוב בסדר היום של המועמדים לנשיאות. שתי הקבוצות ההיספניות הגדולות בפלורידה - פורטו ריקנים וקובנים - נהנים מסטטוסים מיוחדים ושונים מאלה של מהגרים אחרים ממדינות אמריקה הלטינית. לכן נושא המהגרים, שאובמה פעל למענם, חשוב פחות עבורם. הדאגה העיקרית שלהם, על פי מנהיגים בשתי המפלגות, היא הכלכלה המקרטעת בפלורידה. שיעור האבטלה הגבוה וריבוי עיקולי הרכוש פגעו קשות בפורטו ריקנים, וזו עלולה להיות בעיה עבור אובמה.

 

"הקול הפורטו ריקני הולך לאובמה, אבל לא באותו שיעור כמו ב-2008", אמר ל-AP בראד קוקר, שעורך סקרים במדינה. יותר מ-1.5 מיליון היספנים רשומים להצביע בפלורידה, כמעט 14 אחוזים מהמצביעים במדינה. כ-592 אלף רשומים כדמוקרטים ו-463 אלף רפובליקנים.

 

מטה אובמה עובד קשה להביא את הפורטו ריקנים לקלפיות. בנוסף לפרסומות בספרדית, המטה גם ארגן שיירות של מכוניות מעוטרות שנושאות רמקולים רעשניים - מסורת בבחירות בפורטו ריקו.

 

קלבין גוטיירז, סטודנט שנה א' בקולג', אמר שרוב חבריו תומכים באובמה, "אבל המצב הכלכלי מחמיר", ורבים מהם חסרי התלהבות. "יש כמה שהפסיקו לתמוך בו", אמר גוטיירז, אך ציין כי ככל הנראה הם לא יתנו את קולם לרומני.

 

 

 

הפורטו ריקנים הם אזרחי ארה"ב ורשאים להצביע בבחירות אם הם חיים באחת ממדינותיה. בפורטו ריקו עצמה יצביעו על האפשרות לנסות ולהתקבל כמדינה ה-51 בארה"ב. למהגרים מקובה יש סטטוס מיוחד שמאפשר להם להישאר בארה"ב, אם הצליחו להגיע אליה.

 

לקראת צאתו של אובמה להופעה בפלורידה לעגו לו במטה רומני בבוסטון והציעו לנשיא לא לבזבז את זמנו וכספו על המדינה, אבל העובדה שגם מיט רומני יבוא היום להופעה בפלורידה, מוכיחה שהקרב שם טרם הוכרע.

 

סקר של סוכנות הידיעות רויטרס וחברת איפסוס שהתפרסם אמש מצביע על מרוץ הדוק מאוד גם בשאר המדינות המתנדנדות: בקולורדו, שבה תשעה אלקטורים, אובמה ורומני בתיקו 48 אחוזים, בווירג'יניה, שבה 13 אלקטורים, אובמה נהנה מ-47 אחוזי תמיכה, לעומת 46 אחוזים לרומני, ואילו באוהיו, שנחשבת ל"מדינת הפרס" עם 18 אלקטורים, נהנה אובמה מיתרון של ארבעה אחוזים – 48 לעומת 44. רומני ממשיך הלילה לפנסילבניה ואובמה לאוהיו.


פורסם לראשונה 04/11/2012 23:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה בניו המפשייר, רגע לפני פלורידה
צילום: רויטרס
רומני באוהיו, רגע לפני פלורידה
צילום: רויטרס
מומלצים