הכנסת אישרה: שעון הקיץ יוארך בעשרה ימים
הח"כים שיזמו תיקון לחוק ציפו ליותר, אך לבסוף אושרה ההצעה שקובעת כי תקופת שעון הקיץ תיארך 193 יום. "תם ולא נשלם"
לאחר ויכוחים, הפגנות ועימותים בין חילונים לדתיים, ימין לשמאל - אישרה הכנסת בצהריים (יום ב') כי שעון הקיץ יתארך לתקופה של 193 ימים בממוצע, בין 30 במרס ל-1 באוקטובר. עד כה ארכה תקופת שעון הקיץ 183 יום בממוצע.
בחירות 2013 - כל הדיווחים בחדשות ynet
בכנס פגרה מיוחד אושרה הצעת החוק, שמהווה שילוב בין הצעות חוק ממשלתיות להצעות שהגישו ח"כ רונית תירוש (קדימה) וח"כ ניצן הורוביץ (מרצ).
החוק קובע עתה כי התקופה להחלת שעון הקיץ תהיה בכל שנה מיום שישי שלפני יום א' האחרון בחודש מרס בשעה 02:00 עד יום א' הראשון אחרי 1 באוקטובר בשעה 02:00. כמו כן, אם יחול יום א' הראשון שלאחר 1 באוקטובר במהלך ראש השנה, תוארך התקופה האמורה עד ליום ב' הראשון לאחר 1 באוקטובר.
בהצגת החוק במליאה הסביר ח"כ אמנון כהן (ש"ס), יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, כי התיקון המוצע מעגן את המלצות הוועדה המקצועית לבחינת ההסדרים והזמנים הראויים להפעלת שעון הקיץ בישראל, שמינה שר הפנים בפברואר 2011 בראשותו של דב קהת, לשעבר המנהל הכללי של משרד הפנים, ובהשתתפות נציגים מהאקדמיה, נציגי תעשיינים, נציגי עובדים, נציגי ציבור ונציגי משרדי ממשלה.
במהלך הדיונים בוועדה סיפרה ח"כ תירוש כי לאחרונה החלה לשמור שבת באופן חלקי, והארכת שעון הקיץ תקל עליה בהכנת השבת, אך הסבירה: "הצעת החוק טובה יותר מהמצב הקיים אבל זה לא מספיק. יש להאריך את שעון הקיץ יותר ממה שאושר עד כה. אין שום סיבה שתושבי ישראל בדומה למדינות אחרות בעולם לא יהנו מעוד שעה של אור יום. אין שום סיבה הגיונית לקיצור הימים".
ח"כ הורוביץ הצטרף לדברים: "אנחנו רוצים ליהנות מכמה שיותר שעות אור. זה שיפור לעומת המצב הקיים, אבל היינו צריכים ללכת עוד צעד ולאשר את הארכת השעון עד 1 בנובמבר. אני מקווה שבכנסת הבאה נגיש תיקון לחוק כדי שנפתור את הנושא הזה אחת ולתמיד. זה מצמצם תאונות דרכים, עוזר לכולם ונותן עוד שעה אחת של אור. תם ולא נשלם".
19 חברי כנסת תמכו בהצעה, התנגדו לה שבעה ואחד נמנע.
Read this article in English