בקבוקי הפלסטיק שיתקנו את הנזקים של סנדי
בקבוקי פלסטיק הופכים לחומרים שבונים מהם גגות לשעות חירום באזורים מוכי אסונות, ומסייעים בהפחתת עלויות השיקום. אחד היתרונות המרכזיים: המשפחה יכולה לעזור לעצמה לאחר אסון, על רקע אוזלת ידן של הרשויות
האם בקבוקי פלסטיק יוכלו לתקן את הגגות ההרוסים שהסופה סנדי השאירה אחריה? אם תשאלו את האנשים מהמכון הטכנולוגי של ניו יורק, הם עשויים להגיד שזה הפתרון האידיאלי, בזכות פיתוח חדשני לקיצוץ בעלויות השיקום לאחר אסונות טבע, כך מוסר אתר Triple Pundit.
- לכתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה
מדובר בפרויקט בשם SodaBIB, על שם בקבוקי הסודה בהם משתמשים ליצירת הגגות. פרופ' ג'ייסון ואן נסט, מבית הספר לאדריכלות ועיצוב במכון הטכנולוגי (NYIT) בניו יורק, שיזמו את הפרויקט, הסביר כי הם הצליחו להשתמש בבקבוקי מים וסודה, כחומרים להכנת גגות לבתים.
איך זה עובד? הבקבוקים מושטחים ומשמשים ליצירת "אריחי פלסטיק". על מנת לחבר ביניהם, עוצב מעין מהדק, שגודלו כשל פקק ושהבקבוק מורכב עליו. באופן זה יוצרים רשת של בקבוקים המחוברים אחד לשני באופן חופף ובדומה לגג רעפים, כך שנוצר משטח פלסטיק קשיח המזרים את המים ממנו והלאה, במקום שהמים יחלחלו אל הבית.
בימים אלה מנסים המפתחים לאסוף כסף לבניית אב טיפוס לגג שלם, שיכלול 5 פלטות. מדובר בסכום של כ-32.5 אלף דולר, שרובו מיועד להוצאות על כוח אדם. לדברי ואן נסט, מדובר בפתרון טוב לבניית גג פשוט בזמן חירום, שניתן להתקין במקום כמעט ללא כלים או ציוד בזכות העובדה שהחומרים לא כוללים ברגים או מסמרים. משום כך, ניתן להרכיב את הגג רק באמצעות פטיש ובקבוקים.
הפיתוח מאפשר גם לעשות שימוש חוזר בבקבוקים ולפתור את הבעיה הגדולה ביותר שנוצרת מפסולת זו בשל העמידות של בקבוקי הפלסטיק מפני פירוק. עם זאת, היתרון הגדול בפיתוח, לדברי ואן נסט, הוא היכולת לאפשר למשפחה לעזור לעצמה לאחר אסון, על רקע תחושת אין האונים המאפיינת את הרשויות המקומיות שלא מצליחות לעזור לכל הקהילה.