שתף קטע נבחר

 

רחוק מהעין: הסטודנטים מארה"ב חוגגים בחירות

אמריקנים שלומדים בארץ מתכננים לילה לבן, רחוק מהמשפחה. "יהיה הרבה אלכוהול כדי לשמח את המנצחים ולהפיג את כאב המפסידים"

בזמן שמיליוני אמריקנים כוססים ציפורניים לקראת ההכרעה בבחירות לנשיאות ארה"ב, יישבו מספר סטודנטים אמריקנים שחיים בישראל מול המרקע ויעלו געגועים לבית הרחוק ולמסורת החגיגית של יום הבחירות. ואיך יתגברו על העצב? "יהיה הרבה אלכוהול", הבטיח אייל פיינברג (24) – סטודנט בבית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי במרכז הבינתחומי הרצליה.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

אמריקה בוחרת - משדר בכורה מאולפן ynet החדש

 

פיינברג, תושב פילדלפיה שלומד בישראל לתואר שני, לא מתכוון לשבת בחיבוק ידיים. "אני מזמין אליי הביתה אנשים מהלילה ועד למחרת בבוקר. נשתה משקאות פטריוטיים בצבעי אדום-לבן ונאכל מאכלים פטריוטיים. בין לבין נצפה בטלוויזיה ונחגוג בפסטיבל הבחירות".

 

"כולם יודעים שמדובר בבחירות החשובות בעולם" (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
"כולם יודעים שמדובר בבחירות החשובות בעולם"(צילום: דנה קופל)

 

פיינברג מציין כי במוזמנים גם כאלה שלא מצביעים כמותו: "מדובר בחגיגה ולא בפוליטיקה. יהיה הרבה אלכוהול כדי לשמח את המנצחים ולהפיג את הכאב למפסידים". הסטודנט האמריקני מתכוון להזמין לביתו גם ילידי צרפת ואיטליה שלומדים איתו בבית הספר הבינלאומי. "יהיו אצלי אנשים ניטרליים, כולם יודעים שמדובר בבחירות הכי חשובות בעולם".

 

בבית הספר מצאנו גם כאלה שחוגגים את פסטיבל הבחירות כבר יותר משבוע. אחת מהם היא רייצ'ל אושר (22) מבוסטון, שסיפרה כי ערכה דיבייט בביתה ביום שישי האחרון. בהמשך היא גם ניהלה דיונים בכיתה, עם החברים ועם המשפחה שמחכה לה בבית.

 

"נהגי מוניות וספרים מתעניינים"  

זירה נוספת שבה מתנהלים הדיונים היא הרשת המקוונת. "אני מדבר על הבחירות כל יום עם החברים מהבית ואנחנו מתווכחים בלי סוף", סיפר אריק שור (24) מפילדלפיה, שציין בשמחה כי נוכחותו בישראל ולא במולדתו גרמה לכך שהוא מוקף ביותר תומכים בדעותיו. שור מתגעגע למסורת יום הבחירות: "אני רגיל שאבא שלי מעיר אותי מוקדם בבוקר ובקור המקפיא אנחנו הולכים יחד לעמוד בתור הארוך לקלפיות. עומדים שם בחוץ ומצטופפים עם כוס קפה חמה ביחד עם עוד הרבה אנשים. זה מרגש".

 

געגועים לחגיגות של יום הבחירות בארה"ב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
געגועים לחגיגות של יום הבחירות בארה"ב(צילום: AFP)
 

אריאנה קמרון (21) מג'ורג'יה הופתעה מכך שהישראלים

מעורים בנעשה בארצה ותמיד יביעו את דעתם. לדבריה, "נהגי מוניות, ספרים, לכולם יש דעה בנוגע לבחירות בארה"ב וזה נחמד לראות את ההתעניינות של כולם, גם אם לא באמת מבינים לעומק". פיינברג מצטרף לדברים וסיפר אף הוא על נסיעה במונית שבמהלכה הביע הנהג את עמדתו בנושאים שלא ממש הבין בהם לחלוטין. "את זה אין בארה"ב", הוא אומר.

 

אית'ן הפט (18) מקונטיקט מתגעגע במיוחד לישיבה המשותפת עם כל בני המשפחה מול מסך הטלוויזיה. "עכשיו זה כל כך רחוק ממני", הוא מספר בעצב. המפגש הקצר עם הסטודנטים כולל בתוכו כצפוי חילוקי דעות בנוגע לשני המועמדים לנשיאות. על דבר אחד כולם מסכימים: "מדובר ביום טוב לאמריקה ולדמוקרטיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כיף לעמוד בתור". אלה שעשו את זה בארה"ב
צילום: AFP
"חגיגה ולא פוליטיקה". פיינברג
צילום: דנה קופל
"זה מרגש". שור
צילום: דנה קופל
דיבייט בבית. אושר
צילום: דנה קופל
מומלצים