שתף קטע נבחר

תקשורת בין אישית: מפתח להצלחה בראיון עבודה

בשעה טובה הוזמנתם לראיון העבודה המיוחל. אך ההגעה אליו היא רק השלב הראשון ולפניכם ניצבת המשימה הקשה באמת – צליחתו בשלום. ההתנהגות שלכם בראיון ומה שתשדרו למראיין הם גורמים קריטיים להצלחה. כך תתנהלו נכון

קרה לכם שיצאתם מראיון עבודה ש"לא זרם" לכם כמו שצריך, למרות שעל הנייר התאמתם למשרה כמו כפפה? רוב הסיכויים שגם המראיין שלכם הרגיש את זה, וייתכן שזה אף פגם בסיכויים שלכם להתקבל?

 

 

למה אני לא מתקבל למרות שאני מתאים?

אחת הסיבות המרכזיות בגללן מועמדים מתאימים לא עוברים ראיונות עבודה היא התקשורת שלהם במהלך הראיון: חוסר כימיה עם המראיין, ביקורתיות לגבי השאלות, חוסר שיתוף פעולה, חוסר ביטחון לגבי מידת ההתאמה שלהם לתפקיד, ביטחון עצמי מוגזם המתפרש כשחצנות, חוסר עניין אמיתי בתפקיד או לחץ שהם משדרים.

 

חשוב לדעת: בנוסף להתאמה המקצועית שלכם למשרה, המראיין בודק גם מאפייני אישיות כגון תקשורת בין אישית, יכולת לקבל סמכות, עבודת צוות, פתיחות לשינויים ועוד. לכן, מועמד מקצועי מאוד שלא ייצור כימיה עם המראיין או יעורר אצלו רגשות שליליים – לא יתקבל לעבודה.

 

רוצים לצלוח את הראיון? עבדו על מה שאתם משדרים

אז איך מיישמים את כל זה בפועל? להלן כמה הכוונים בסיסיים שכדאי לשים לב אליהם טרם הכניסה לראיון:

 

שימו לב לשפת הגוף שלכם: הידעתם ששפת גוף מהווה כ-55% מהתהליך התקשורת הבין-אישית? ככל שנגיע אל ראיון עבודה בטוחים ונינוחים כך הגוף שלנו ישדר את אותם המסרים. לכן, שימו לב להתנהלות שלכם בזמן הראיון: שמרו על קשר עין, שבו נינוח וזקוף, חייכו ואל תשחקו יותר מדי עם הידיים. חשוב מהכל: שדרו חיוביות ורוח טובה למראיין.

 

היו מוכנים מראש לשאלות שעלולות לצוץ: אם יש לכם "חורים" ברזומה (פוטרתם מעבודה מסוימת, לא סיימתם את התואר וכו') ואתם חוזים שהמראיין יתייחס לנקודות הרגישות האלה? חשבו מראש מה תענו, ובעיקר איך תענו.

על כל שאלה אפשר לענות בכמה דרכים ועדיין לומר את האמת.

 

מצאו את דרך המלך להתמודדות עם השאלות הללו ונסחו תשובות שאתם מרגישים איתן בנוח. זכרו: המראיין לא מחפש את האדם המושלם, מסיבה פשוטה: אין אחד כזה.

 

לא להפגין עודף ביטחון עצמי

אל תתחכמו ואל תשוויצו: מאמץ יתר להרשים יכול ליצור רושם של עודף בטחון עצמי. מצאו את הדרך לספר על מה שעשיתם ועל תכונות שלכם שיתרמו להצלחת התפקיד בלי להשתחצן ולהתנשא. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לענות על שאלות המראיין ולתת דוגמאות מתאימות מתפקידי העבר. הראו והדגימו מה שאתם מביאים בהתאם לתפקיד שעומד על הפרק. גם אם עשיתם תפקידים מתקדמים יותר, התאימו את תוכן הדברים שלכם לתפקיד הנוכחי.

 

תנו צ'אנס למראיין: לפעמים נוצר הרושם שאין לכם כימיה עם המראיין. אל תתנו לתחושה הזו לחבל לכם בראיון עבודה. למראיינים יש טכניקות שונות לקיים ראיונות - אצל מראיין אחד הכימיה תתבטא ב-small talk ארוך ואצל השני בשיחה עניינית. חשוב שאתם מצדכם תקפידו להיות נעימים ופתוחים בכל מצב, לא משנה מי המראיין שמולכם.

 

הכותבת היא מומחית AllJobs לראיונות עבודה

 

כנס AllJobs השנתי ייערך זו השנה הרביעית בתאריכים 20-19 בנובמבר ב-Uno, מגדלי עזריאלי שבתל אביב. מטרת הכנס היא לתת כלים פרקטיים ותובנות חדשות לחיפוש עבודה וקידום קריירה בשוק התעסוקה. להרשמה

לחצו כאן . לפרטים נוספים יש להיכנס לאתר AllJobs .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך מיישמים את כל זה בפועל?
צילום: shutterstock
צילום: אילן בשור
יעל פרימק
צילום: אילן בשור
מומלצים