בכירי ערוץ 10 מוחים: 24 שעות בבניין האוצר
יו"ר דירקטוריון הערוץ, המנכ"ל והדירקטורית סירבו לעזוב והעבירו את הלילה במשרדו של החשב הכללי. הם מתכוונים להישאר עד שיימצא מתווה שיאפשר את המשך פעילותם: "יש רצון עז לסגור אותנו". אנשי המשרד הביאו להם פיצות וקפה
יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, אבי בלשניקוב, המנכ"ל יואב הלדמן והדירקטורית מיכל גרייבסקי, שהגיעו אתמול (ד') למשרדי החשב הכללי לדיונים על מתווה שיציל את הערוץ, סירבו לעזוב ונשארו לאורך כל הלילה בקומה הרביעית של הבניין. השלושה מוחים על הקשיים שלטענתם מערימה המדינה בדרך להסדר שאמור לאפשר את המשך פעילותם. בצהריים התחדשו הפגישות בין הצדדים, אחרי שבכירי הערוץ סגרו יממה בבניין. במקביל התקיימה בחוץ משמרת מחאה של עובדים אחרים בערוץ.
בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- נֵפֶל סורי, 10 מטר מהבית במושב: "רק ההתחלה"
- כך הפיל עד המדינה "סניף" של אברג'יל בדרום
- ילדה התלוננה: רק ילדים אשכנזים בעלון העירייה
חובותיו של ערוץ 10 עומדים על 110 מיליון שקל, 65 מיליון נצברו לפני 2009 ו-45 מאז. לטענת נציגי הערוץ, במסגרת הדיונים אתמול הציג האוצר דרישה חדשה וחריגה לתשלום נוסף של 14 מיליון שקל למימון מערך "עידן פלוס", זאת בטרם נכתבו תקנות בעניין ונבדקו העלויות של הפעלת המערכת.
בערוץ זועמים על כך שלאחר פרסומו של מתווה לוקר להמשך פעילותו של הערוץ, "מתעקשים ראשי האוצר להעלות דרישות באופן שמטרפד את המתווה". מתווה לוקר מציע לערוץ הלוואה על מנת לסגור את החובות הישנים (עד 2009), ופריסתה למספר שנים, הארכת זיכיון עד 2015 ומשם מעבר לרישיון - באם יעמוד בתנאים.
במשרד האוצר טוענים שהמחלוקת נוגעת לשתי סוגיות: הראשונה היא גובה ואיכות הערבויות והבטוחות שיעמיד הערוץ בגין ההלוואה. השנייה היא תשלום עבור דמי הפצה בסך 15 מיליון שקלים.
הפגישה הראשונית החלה כאמור אתמול, ואחריה סירבו בכירי הערוץ לצאת עד הגעה לפתרון מוסכם. לטענתם, "לשלם דמי אבטלה לכל מפוטרי ערוץ 10 יעלה למדינה הרבה יותר מפריסת החוב". שלושת הבכירים שנשארו בבניין זכו לביקורים של סגן שר האוצר, הרב יצחק כהן, המשנה ליועץ המשפטי של המשרד, אבי ליכטל, והחשבת הכללית מיכל עבאדי, שהביאו להם פיצות וקפה.
היו"ר בלשניקוב: "אם ניקח בחשבון את הרצון העז לסגור אותנו, נמשיך לגור כאן עוד חודשים רבים. לא ניכנע ולא ניתן לאף גורם לשלוט בנו. כבר אין מחלוקות. הם פשוט לא רוצים לסגור הסכם. מישהו בירושלים נהנה לראות את עובדי ערוץ 10 לא מקבלים שכר, מושפלים ויורדים על ארבע. יש כאן משחקי שליטה שסטודנטים לפסיכולוגיה לומדים בשנה הראשונה באוניברסיטה".