שתף קטע נבחר

עצומה: להעניק נובל לבת 14 שנורתה ע"י טליבאן

מללה יוסופזאי הותקפה כי יצאה נגד הארגון הקיצוני בפקיסטן, ועתה אלפי בריטים קוראים לממשל להציעהּ כמועמדת לפרס נובל לשלום, אף שאינה עומדת בקריטריונים. במדינות נוספות הצטרפו לדרישה: "היא מדברת בשם כל מי שנשללה ממנה הזכות לחינוך"

יותר מ-30 אלף בריטים חתמו על עצומה הקוראת להעניק פרס נובל לשלום לנערה פקיסטנית בת 14 שנורתה בראשה על ידי כוחות טליבאן כעונש על שפעלה למען חינוך לבנות. היום (ו') הם פנו גם לראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, ולבכירים נוספים בממלכה בדרישה שיתמכו במהלך ויציעו את הנערה כמועמדת, אף שאינה עומדת בקריטריונים של ועדת הפרס השבדית.

 

 

מללה יוסופזאי, שנודעה כפעילה חברתית עוד בגיל 11, נורתה בחודש שעבר על-ידי אנשי טליבאן בשעה שעזבה את בית הספר שלה בעמק סוואט, צפונית-מערבית לאיסלאמאבד, בירת פקיסטן. היא נפגעה בראשה ובצווארה, והועברה במצב קשה לבית חולים מקומי, שם הצליחו הרופאים להוציא את הקליע שחדר לגופה והגיע כמעט עד עמוד השדרה. שבוע לאחר מכן היא הוטסה לבריטניה, וכעת היא מאושפזת בבית חולים בבירמינגהאם.

 

מללה עם אביה, השבוע בבית החולים בבריטניה. "בתי תקום שנית" (צילום: AP) (צילום: AP)
מללה עם אביה, השבוע בבית החולים בבריטניה. "בתי תקום שנית"(צילום: AP)

וסופזאי מקבלת פרס מידי רה"מ גילאני (צילום: EPA) (צילום: EPA)
וסופזאי מקבלת פרס מידי רה"מ גילאני(צילום: EPA)

 

הפנייה לבכירי הממשל הבריטי נעשתה ערב "יום הפעולה העולמי" שעליו הכריזו הפעילים לציון חודש ליום שבו נורתה יוסופזאי. לפי חוקי ועדת הנובל, רק אישיות בולטת כמו חבר באסיפה לאומית או נציג הממשל רשאי לקבל את הפרס, אולם מנהיגת הקמפיין הקורא להוקיר את יוסופזאי, שהידה צ'ודהארי, הסבירה כי "מללה לא מייצגת רק אשה צעירה אחת, אלא היא מדברת בשם כל מי שנשללה ממנה הזכות להשכלה מסודרת על בסיס מינה". עצומות דומות הופצו במדינות נוספות, בהן קנדה, צרפת וספרד.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

הרופאים הבריטים העריכו כי ליוסופזאי יש סיכוי טוב מאוד להחלים, וכבר עתה מאמצי השיקום שלה נושאים פרי. היום פורסמו תמונות שלה קוראת ספר ואוחזת בדובי מפרווה, כשראשה מכוסה בצעיף ועל פניה נראות חבורות. אביה, שטס עמה לבריטניה, אמר באחרונה כי בתו "תקום שנית" ותפעל להגשמת חלומה.

 

הנערה כבר זכתה בהכרה לאומית כשראש הממשלה, יוסוף רזא ג'ילאני,

העניק לה את פרס השלום הלאומי. כשהייתה רק בת 11 היא פרסמה בלוג תחת שם בדוי ב-BBC באורדו וכתבה על חייה תחת שלטון הטליבאן. לאחר שהטליבאן סולק מעמק סוואט בידי צבא פקיסטן בקיץ 2009, היא החלה לדבר בגלוי על הארגון ועל הצורך בחינוך לנשים, ובשל פעילותה הטליבאן איים לא פעם על חייה ועל משפחתה.

 

בהודעה שפרסם הארגון הקיצוני לאחר הירי, הוא התעקש כי הנערה ראויה למוות משום שהיא מרגלת של המערב: "עבור הריגול שלה, הכופרים נתנו לה פרסים ותגמולים", נכתב בהודעה. "האיסלאם מצווה להרוג את אלה המרגלים עבור האויב. היא השתמשה בתעמולה נגד המוג'הידין כדי להשחיר את פניו של הטליבאן. השריעה אומרת שאפשר להרוג אפילו ילד אם הוא מקיים תעמולה נגד האיסלאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מללה יוסופזאי. סיכויי החלמה טובים
צילום: רויטרס
צילום: AFP
המחאה למען יוסופזאי
צילום: AFP
יוסופזאי לאחר שנפגעה
צילום: רויטרס
מומלצים