שתף קטע נבחר

 

הגרעין המשפחתי מתפרק. אין כסף לחתונה בטהרן

ההתעקשות של איראן על תוכנית הגרעין והסנקציות שהיא גוררת מצד המערב, גורמות גם לשחיקה במוסד הנישואין: לפי העיתון Financial Times, בין מרס למאי השנה חלה ירידה של 7.5% במספר החתונות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וגם כעת - שיא עונת החתונות בדרך כלל - הכלות אינן מגיעות לסלונים

הסנקציות באיראן משפיעות קשות על הסוחרים בשוק, על מחיר העוף ועל ערך המטבע בכלל, אבל כעת מתברר שיש להן השפעה מרחיקת לכת גם על מוסד הנישואין ברפובליקה האיסלאמית. העיתון Financial Times מדווח כי בחודשים האחרונים ניכרת ירידה במספר החתונות באיראן, על רקע הקשיים הכלכליים שאיתם מתמודדים האזרחים.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי העיתון, בתקופה זו של השנה - הקודמת לחודשי האבל האיסלאמיים - מספר החתונות באיראן הוא בדרך כלל גבוה למדי, ומראות של חתנים וכלות מסתובבים ברחובות הם נפוצים למדי, אולם השנה המראות האלה התמעטו. גם בין מרס למאי השנה, כך נכתב, מספר החתונות היה נמוך ב-7.5% ממספרן בתקופה המקבילה אשתקד.

 

מעצבת שיער מטהרן אמרה לפי העיתון: "לפני חודשי מוחרם וספר אין לנו בדרך כלל זמן לנוח, אבל השנה אנחנו לפעמים יושבים ולא עושים כלום במשך שעות. כאילו אין חתונות או מסיבות אירוסין בעיר".

 

טהרן. החתנים והכלות נעלמו מהרחובות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טהרן. החתנים והכלות נעלמו מהרחובות(צילום: shutterstock)

 

בחודשים האחרונים הסתמן כי הסנקציות נותנות את אותותיהן באופן קשה במיוחד ברחוב האיראני. הריאל האיראני איבד יותר ממחצית מערכו, ובתחילת החודש שעבר נרשמה מחאה אלימה נדירה של סוחרים ברחובות טהרן נגד הממשלה על

רקע המצוקה הגוברת. במהלך המחאה ההיא נעצרו עשרות בני אדם.

 

ביולי השנה ידעה איראן מחאה על רקע העלייה המשמעותית במחירי העוף, ולפי דיווח אחד אישה אף נהרגה בתור לחלוקת עוף. בכירים איראנים ניסו לשדר מוקדם יותר השנה "עסקים כרגיל" ולשדר לעולם כי הסנקציות אינן מהוות מכשול משמעותי עבור איראן. שר ההסברה אף הורה לתקשורת לצנזר דיווחים על קשיים שגורמות הסנקציות.

 

ב-Financial Times ציינו כי עבור משפחתו של חתן ממעמד הביניים עלות חתונה נעה בין 10,000 ל-15 אלף דולר, וההוצאות של משפחתו כוללות על פי רוב רכישת תכשיטים ושמלה עבור הכלה, בעוד משפחת הכלה אמורה לספק בית מרוהט.

 

רק בשבוע שעבר זימן הפרלמנט באיראן את הנשיא מחמוד אחמדינג'אד לעבור תשאול בין כתליו, בעקבות הצניחה החדה בערכו של המטבע האיראני. מדובר בצעד חריג, שבא גם על רקע הסכסוך הפוליטי בין אחמדינג'אד לבין חלק מההנהגה

באיראן. תחנת הרדיו הממלכתית באיראן דיווחה כי 77 מחוקקים חתמו על עצומה שלפיה ממשלו של אחמדינג'אד אינו מעוניין לפקח על שוק המטבעות.

 

הסנקציות הקשות מצד המערב והמכשולים שהן מציבות בפני כלכלת איראן משפיעים רבות גם על הסטודנטים האיראנים. 35 אלף איראנים הלומדים בחו"ל מדי שנה התרגלו לקבל סיוע מהממשלה ברכישת דולרים, אולם כעת, על רקע הסנקציות נגד טהרן בשל התעקשותה על הגרעין, הסובסידיה הופסקה והצעירים כורעים תחת הנטל. "אחמדינג'אד נוסע לאו"ם ומייבא מכוניות יוקרה, ובשבילנו אין כסף? נחפש מדינה אחרת", אמרו כמה מהם בחודש שעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
נגמר הכסף. מה קונה חתן ומה קונה כלה?
צילום: index open
מומלצים