שתף קטע נבחר

ולנטיינ'ס של הבודדים: סין חוגגת את "יום הרווקים"

בכל שנה ב-11/11 (מספר לא מקרי), מציינים הסטודנטים הסינים את יומם של אלה שעדיין לא מצאו אהבה. אלה המחפשים בן או בת זוג יוצאים למסע רכישות מקוון, במה שהפך לפסטיבל הקניות הגדול ביותר של המעצמה הקומוניסטית. את השלטון זה מספק

בסין מציינים היום (א') את "יום הרווקים", התשובה של הבודדים ל"וולנטיינ'ס דיי" של האוהבים. מלבד העובדה שהוא מספק נחמה פורתא למי שעדיין לא מצאו את בחיר או בחירת לבם, הפך היום הזה בשנים האחרונות לחגיגת הרכישות המקוונות הגדולה ביותר במעצמה הקומוניסטית ואולי גם בעולם כולו.

 

עוד חדשות בעולם :

 

"יום הרווקים" הוא מסורת שפיתחו סטודנטים סינים בשנות ה-90, כגרסה מקומית של יום האהבה עבור אנשים שאין להם בן או בת זוג. הבחירה בתאריך 11 בנובמבר אינה מקרית - הוא כולל חזרה של ארבע פעמים על הספרה 1, ספרת הבודדים. ביום הרווקים של סין, צעירים שאין להם בני זוג נוהגים להזמין זה את זה לארוחת ערב, או לתת מתנות כדי לחזר אחרי מושא אהבתם וכך אולי לשים קץ לעידן הרווקות שלהם.

 

בוחנים רשימות של שידוכים אפשריים באירוע פנויים-פנויות בסין, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בוחנים רשימות של שידוכים אפשריים באירוע פנויים-פנויות בסין, היום(צילום: EPA)

 

מנהג הענקת המתנות סייע להפוך את "חג הרווקים" לפסטיבל קניות גדול. בעלי עסקים המוכרים מוצרים מכל סוג שהוא,

מתכשיטים, טלוויזיות ועד מכוניות, רואים בו הזדמנות שיווקית ומכריזים על מבצעים מיוחדים לרגל היום הזה, שאליו הם מתכוננים במשך חודשים ארוכים. מבחינה כלכלית, "יום הרווקים" הוא התשובה הסינית ליום שבא אחרי סוף השבוע של חג ההודיה בארצות הברית, אז מתחילה חגיגת המכירות באינטרנט של מתנות לחג המולד.

 

חגיגת הבזבוזים היא בשורה טובה גם עבור מנהיגיה הקומוניסטים של סין, הרוצים שהצמיחה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם תתבסס בעתיד על הוצאות על מוצרי צריכה ושירותים ולא עוד על מסחר והשקעות. הביקוש העולמי הדל לייצוא סיני חידד עוד יותר את הצורך הדחוף בהגברת הצריכה הפנימית. לסין יש האוכלוסייה הגדולה ביותר בעולם של גולשי אינטרנט, עם 538 מיליון איש המחוברים לרשת, וגם מספר האנשים הקונים מוצרים דרך האינטרנט אצלה הוא הגדול ביותר - כ-193 מיליון לעומת 170 מיליון בארה"ב.

 

מסיבת שידוכים סינית לרגל "יום הרווקים". אולי היום תבוא האהבה? (צילום: AP) (צילום: AP)
מסיבת שידוכים סינית לרגל "יום הרווקים". אולי היום תבוא האהבה?(צילום: AP)

 

הסיבה לכך שב"יום הרווקים" יש עלייה משמעותית בשיעור הרכישות דרך האינטרנט בסין היא נושא לוויכוח עבור פרשנים סינים וכלכלנים. יש המסבירים זאת בדמוגרפיה ובעיתוי - הם טוענים כי בוגרי אוניברסיטאות שאימצו את החג מרוויחים יותר כסף מאנשים אחרים ונוהגים לקנות יותר דרך האינטרנט. מנגד, יש המדגישים דווקא את הזווית הרומנטית, שיכולה לגרום

לאנשים לפתוח את הארנקים: "החג הזה הוא סביב מתן מתנות שירשימו את האיש המושלם, ואם אתה עושה את הדברים נכון, תצטרך לעשות רכישה כזו רק פעם אחת".

 

ב"יום הרווקים" מגיעות ההנחות על מוצרים שונים עד לשיעור של 70%. לדברי הקונה ליי שוג'יה, "פשוט אי אפשר לעמוד בפני המחירים האלה". רק כדי להבין את טירוף הקניות: קבוצת "עליבאבה", המפעילה את פלטפורמות הסחר המקוון הגדולות ביותר בסין, דיווחה כי ב-13 השעות הראשונות למכירה היום, הסוחרים באתר המכירות Tmall.com - שמספרם יותר מ-50 אלף - הכניסו 1.6 מיליארד דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"אי אפשר לעמוד בפני המחירים". מחפשים שידוך בסין
צילום: EPA
מומלצים